ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο λαμπερός Αστέρας και ο... χλωμός «δικέφαλος»!

Η «μάχη» της δεύτερης θέσης «άναψε» για τα καλά. Ο Αστέρας επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, για την 18η αγωνιστική και πλησίασε στον ένα βαθμό (35 έναντι 34) τον «δικέφαλο» που παραμένει δεύτερος.
Οι Αρκάδες ήταν εμφανώς ανώτεροι, είχαν και δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, απέναντι στον ΠΑΟΚ που έκανε άλλη μια κακή εμφάνιση και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ (Καλλιθέα και Ατρόμητος τα άλλα δύο).
Χωρίς εκπλήξεις οι 11άδες
Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε ο Σάκης Τσιώλης για τον Αστέρα Τρίπολης. Μπροστά από τον Φούλοπ, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Τσαμπούρη, Πιπίνη, Μπαρτολίνι και Σανκαρέ. Αλβάρες και Ουσέρο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος πίσω από τον Περόνε.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης (δεν είχε στη διάθεσή του τους Χακόμπο, Γκαρσία, Γεωργιάδη, Λάζαρ) παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3. Ο Γλύκος ήταν στην εστία, με τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Κατσουράνη και Κατσικά στην άμυνα. Ο Κάτσε ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Φωτάκη και Σταφυλίδη μπροστά του, ενώ οι Σαλπιγγίδης, Λόρενς και Αθανασιάδης ήταν οι τρεις της επίθεσης.
Κυρίαρχος ο Αστέρας
Στο πρώτο 45λεπτο οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι. Με εξαίρεση ένα 5λεπτο μετά το 10' που ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και «κέρδισε μέτρα» στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο. Σκόραραν στο 24' με τον Ναβάρο, είχαν δοκάρι στο 17' με τον Περόνε και απείλησαν σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις (7', 24' Ράγιος, 22' Περόνε, 36' Πιπίνης).
Ο έλεγχος στο κέντρο ήταν δικός τους απέναντι στον ΠΑΟΚ που αρχικά αμύνθηκε, στη συνέχεια προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως ούτε ρυθμό βρήκε ούτε καλή ανάπτυξη. Ο «δικέφαλος» δεν μπόρεσε να δημιουργήσει και άρα να απειλήσει. Αλλωστε, μεγάλη ευκαιρία δεν είχε, μόνο ένα καλό σουτ του Λόρενς στο 38' (μπλόκαρε ο Φούλοπ).
Βιβιάν και προώθηση «Κατσούρ»
Στην προσπάθεια να βελτιώσει τη δημιουργία του ΠΑΟΚ, ο Δώνης έβαλε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Βιβιάν αντί του Λόρενς. Ο Βραζιλιάνος πήγε στο κέντρο της άμυνας, με τον Κατσουράνη να περνά σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη και το σύστημα του ΠΑΟΚ να γίνεται 4-4-2 (σε ρόμβο).
Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (74% - 26% στην αρχή, 67% - 33% ως το 75%), ο Αστέρας γύρισε πίσω και έδωσε χώρο, αλλά ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε σοβαρά. Ο «δικέφαλος» δεν είχε κλασική ευκαιρία, καθώς η άστοχη κεφαλιά του Κατσικά (55') και το τακουνάκι του Φωτάκη (62') δεν ανησύχησαν τον Φούλοπ.
Στο ίδιο διάστημα ο Αλβάρες είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ουσέρο (56'), Ναβάρο (64') και Περόνε (70'), έκλεισε όλους τους διαδρόμους και κράτησε άνετα, τελικά, την πολύτιμη νίκη. Ούτε η είσοδος των Πέλκα και Ρομπέρ από τον Δώνη έδωσε λύση στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Αλλωστε και στο τέλος οι ευκαιρίες ήρθαν από τους γηπεδούχους με τους Ράγιος (87') και Πιπίνη (90'+1').
ΣΚΟΡΕΡΣ: 24' Ναβάρο
ΔΟΚΑΡΙ: 17' Περόνε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68' Βιβιάν, 68' Αθανασιάδης, 76' Σταφυλίδης, 85' Κατσικάς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο (90'+2' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (71' Φορμίκα), Ράγιος (89' Φραγκουλάκης), Περόνε.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Κάτσε, Φωτάκης (74' Πέλκας), Σταφυλίδης (81' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Λόρενς (46' Βιβιάν), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου