ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Βραχυκύκλωσε» μετά τη «σφαλιάρα»!

Μετά την ήττα από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», ο ΠΑΟΚ έψαχνε «γιατρικό» απέναντι στον Ατρόμητο. Και δεν το βρήκε, τόσο από την ισοπαλία 0-0 απέναντι στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στην Τούμπα, για τη 17η αγωνιστική, όσο και από την εμφάνιση. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα μετά από 3 σερί νίκες (Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός) Η απόδοση των παικτών του Γιώργου Δώνη ήταν κακή, η υπεροχή και η κατοχή μπάλας «φλύαρη», χωρίς δημιουργία και μεγάλες ευκαιρίες, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε αποκλειστικά για να μη δεχθεί γκολ και το πέτυχε, με μαζική άμυνα. Ετσι, ο ΠΑΟΚ απέχει, πλέον, 10 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, διατήρησε το +6 από τον τρίτο Ατρόμητο, όμως η διαφορά από την τρίτη θέση μπορεί να μειωθεί στους 4 βαθμούς, αν τη Δευτέρα (14/1) ο Αστέρας Τρίπολης φύγει νικηφόρα από την Κέρκυρα.
Οσο για τον Ατρόμητο; Πέτυχε το στόχο του, που ήταν να μη δεχθεί γκολ. Αν, μάλιστα, δεν ήταν ο Κατσουράνης να δώσει τρεις φορές τη λύση, ίσως να μπορούσε να «αποδράσει» και με τη νίκη.
Απρόοπτο με Χακόμπο
Τα προβλήματα που είχε ο Γιώργος Δώνης για το ματς (τιμωρημένοι Βιβιάν, Φωτάκης, απόντες οι Γκαρσία, Κωνσταντινίδης και Κουμάλο) αυξήθηκαν στην προθέρμανση, με το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Χακόμπο. Ετσι, ο Γλύκος πήρε άρον-άρον θέση βασικού στην εστία. Στο 4-3-3, ο Κατσουράνης ήταν στόπερ, έχοντας μαζί του στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Λίνο και Κατσικά. Κάτσε, Λάζαρ και Σταφυλίδης ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Σαλπιγγίδη, Λόρενς και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος, που δεν είχε μόνο τον νεοαποκτηθέντα Βαγγέλη Μάντζιο, παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-2-3-1. Μπροστά από τον Ιτάνζ, η άμυνα αποτελούνταν από τους Σκόνδρα, Γιαννούλη, Ταυλαρίδη και Φυτανίδης. Ιγκλέσιας και Δημούτσος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σουμπίνιο λίγο μπροστά τους (και αρκετά… βοηθητικό), ενώ Μπρίτο και ήταν στα άκρα, πίσω από τον Κούτσι.
Μονόλογος χωρίς αντίκρισμα
Το πρώτο ημίχρονο είχε ξεκάθαρη εικόνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με την κατοχή μπάλας (66% - 34%), η ομάδα που προσπαθούσε να επιτεθεί και να απειλήσει και ο Ατρόμητος αυτή που αμύνονταν χωρίς να έχει ιδιαίτερα στο μυαλό της το πώς θα βγει στην επίθεση.
Βέβαια, τα δύο καλά σουτ ήρθαν από τους φιλοξενούμενους (14', 26' Σουμπίνιο) όπως και η καλύτερη προϋπόθεση ευκαιρίας («σωτήριο» τάκλιν του Κατσουράνη στον Κούτσι στο 13'). Αυτό συνέβη γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή ανάπτυξη. Με τον Κατσουράνη ως στόπερ και χωρίς να βοηθήσει στην οργάνωση, η τριάδα των Κάτσε, Λάζαρ και Σταφυλίδη δεν δημιουργούσε και έτσι ο «δικέφαλος» ήταν ακίνδυνος. Η μόνη «αξιόλογη» προσπάθεια/σουτ ήταν από τον Σταφυλίδη στο 36', η οποία πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Ιτάνζ.
Ιδια εικόνα, καμία βελτίωση
Ο,τι έγινε στο πρώτο 45λεπτο, συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Μονόλογος για τον ΠΑΟΚ, «ταμπούρι» για τον Ατρόμητο, ανυπαρξία ευκαιριών. Ούτε η είσοδος του Γεωργιάδη αντί του (τραυματία) Λάζαρ και η τοποθέτησή του αριστερά στην επίθεση (σ.σ. ο Λόρενς γύρισε στα χαφ) βελτίωση την οργάνωση και τη δημιουργία του ΠΑΟΚ.
Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ - και ταυτόχρονα ευκαιρία - ήρθε στο 69' με τη «στραβοκλωτσιά» του Αθανασιάδη, την ώρα που ο Ατρόμητος είδε τον Κατσουράνη να «παίρνει την μπουκιά» από το στόμα για άλλη μια φορά από τον Κούτσι στο 51'.
Οσο περνούσε η ώρα η πίεση των γηπεδούχων γίνονταν ασφυκτική, οι φιλοξενούμενοι γύρναγαν όλο και πιο πίσω, με τον Φυτανίδη να «αγγίζει» το αυτογκόλ(!) στο 72' και τον Σταφυλίδη να σπαταλά, με κακό κοντρόλ, μεγάλη ευκαιρία στο 77'.
Η είσοδος του Πέλκα και η προσπάθεια επιθετικής τόνωσης δεν έφερε αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, την ώρα που οι αλλαγές του Αναστόπουλου έγιναν κυρίως για «φρεσκάρισμα» και καλύτερο πρεσάρισμα, με το 0-0 να μην αλλάζει ως το τέλος, καθώς στο 90' ο Σαλπιγγίδης δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Κατσουράνη, που λίγο νωρίτερα είχε κόψει εκ νέου, σωτήρια, τον Ιγκλέσιας.
ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 65' Λίνο, 68' Λόρενς, 74' Πέλκας, 78' Σταφυλίδης - 54' Σουμπίνιο, 61' Ιγκλέσιας, 83' Γιαννούλης
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος (88' Γιάννου), Λίνο, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε, Λάζαρ (46' Γεωργιάδης), Σταφυλίδης, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (72' Πέλκας), Αθανασιάδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο (86' Λαζαρίδης), Επστάιν (90'+1' Γκαρσία), Σουμπίνιο (75' Καραγκούνης), Κούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου