ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το ξέσπασμα της χρονιάς!

Ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ηξερε ότι η ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου με την Καλλιθέα στην Τούμπα ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Αν δεν μπορούσε να ανατρέψει την ήττα του με 2-0 στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», η επόμενη μέρα ήταν πολύ πιθανό να φέρει κλυδωνισμούς και να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και την παρουσία του Γιώργου Δώνη στον πάγκο. Και ανταποκρίθηκε τέλεια.
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, με καταιγιστική απόδοση, συνέτριψε 6-0 την Καλλιθέα, βάζοντας 5 γκολ στο πρώτο 45λεπτο και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πρωταγωνιστής ο Αθανασιάδης με τρία γκολ (6', 41', 56'), ενώ σκόραραν και οι Λάζαρ (12'), Λόρενς (39' πεν.) και Κατσουράνης (42').
Τα κέρδη του, εκτός από την πρόκριση, την εξαιρετική εμφάνιση και την επανάκτηση της ηρεμίας, η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στη δράση. Ο Ουρουγουανός πάτησε και πάλι το χορτάρι (μπήκε ως αλλαγή στο 62') μετά τις 4 Νοεμβρίου του 2012 και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.
Οσο για την Καλλιθέα; Είδε το υπέρ της 2-0 να εξανεμίζεται μόλις στο 12' και όταν έμεινε (σωστά) με 10 παίκτες στο 38' λόγω της αποβολής του Βιγιαρέχο και δέχθηκε το 3ο γκολ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λόρενς, τα πάντα είχαν τελειώσει. Πάντως, άξιζε και αυτή να κερδίσει ένα πέναλτι και μια αποβολή στο 86', αλλά ο Μήτσιος δεν είδε το χέρι του Κωνσταντινίδη πάνω, σχεδόν, στη γραμμή της εστίας του Γλύκου.
Τα στατιστικά του αγώνα, ενδεικτικά. Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε 13 τελικές προσπάθειες (οι 10 στην εστία) έναντι καμιάς της Καλλιθέας, με την κατοχή να είναι 70% - 30%. Στη λήξη του αγώνα, οι τελικές ήταν 21 (14 στην εστία) για τον ΠΑΟΚ, 2 (όλες στην εστία) για την Καλλιθέα, με την κατοχή στο 69% - 31%.
Με Ιντζίδη και Κωνσταντινίδη
Η παρουσία των Ιντζίδη και Κωνσταντινίδη στην άμυνα (μαζί με τους Κατσικά και Λίνο) ήταν η είδηση στην 11άδα του ΠΑΟΚ. Ετσι, ο Γιώργος Δώνης, στο 4-4-2, επέλεξε να προωθήσει τον Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή, στην οποία βρίσκονταν και οι Κάτσε, Λάζαρ και Λόρενς (σε πιο ελεύθερο ρόλο). Στο τέρμα ήταν ο Γλύκος, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, το 4-3-3 του Γιάννη Παπακώστα είχε τον Κατσούλη στην εστία, με τους Χριστοφιλέα. Βιγιαρέχο, Αρβανίτη και Πίκολο στην άμυνα. Σταύρου, Καλτσάς και Φαγιέ ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Μαρουκάκη, Ατματσίδη και Ντακόλ στην επίθεση.
Απίστευτη πίεση
Ο ΠΑΟΚ «έπιασε από το λαιμό» την Καλλιθέα εξαρχής. Μπήκε με ασφυκτική πίεση, πρεσάροντας ψηλά, με τους παίκτες του να τρέχουν σαν.. .δαιμονισμένοι. Στο 6' ο Αθανασιάδης πέτυχε το 1-0, στο 12' ο Λάζαρ το 2-0 και η Τούμπα «πήρε φωτιά». Η Καλλιθέα είχε αιφνιδιαστεί και δεν μπορούσε να βγει καθόλου μπροστά, ενώ Λόρενς (16'), Ιντζίδης (28'), Κατσουράνης (30') και Κάτσε (34') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες.
Το χέρι του Βιγιαρέχο στο 36' έφερε σωστά πέναλτι αλλά και μπέρδεμα, καθώς ο Μήτσιος έδειξε λανθασμένα την κόκκινη στον Χριστοφιλέα. Ο Βιγιαρέχο του είπε ότι αυτός έκανε το χέρι πάνω στη γραμμή και ο Μήτσιος, με τη συμβουλή και του 4ου διαιτητή, διόρθωσε την κόκκινη κάρτα. Το 3-0 από τον Λόρενς με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι έφερε το σκορ πρόκρισης, που εδραιώθηκε με τα γκολ των Αθανασιάδη στο 41' και Κατσουράνη στο 42'! Ημίχρονο 5-0!
Φυσιολογική χαλάρωση
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ να ρίξει το ρυθμό, ωστόσο διατήρησε την πίεση, την κατοχή μπάλας και την επιθετικότητα. Απείλησε με τον Λόρενς (47'), σκόραρε με τον Αθανασιάδη (56'), έχασε ευκαιρία με τον Κλάους στο 59' και πλέον, με το 6-0, το υπόλοιπο ματς ήταν τυπική διαδικασία.
Ο Δώνης έκανε τριπλή αλλαγή στο 62', με τον Γκαρσία να γνωρίζει την αποθέωση (μπήκαν και οι Κίτσιου και Ρομπέρ) και όσο περνούσε η ώρα ο «δικέφαλος» συνέχιζε να ελέγχει και να επιτίθεται, αλλά χωρίς τον ασφυκτικό ρυθμό.
Η Καλλιθέα, είχε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα και αφού είδε τους Λίνο (68'), Αθανασιάδη (72') και Ρομπέρ (72') να χάνουν ευκαιρίες, βγήκε μπροστά στο τελευταίο 10λεπτο. Απείλησε με τον Μαρουκάκη στο 80', δεν της δόθηκε το πέναλτι στο 86' με το χέρι του Κωνσταντινίδη και έτσι δεν πέτυχε το γκολ της «τιμής».
ΣΚΟΡΕΡΣ: 6', 41', 56' Αθανασιάδης, 12' Λάζαρ, 39' πεν. Λόρενς, 42' Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 38' Βιγιαρέχο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Αρβανίτης, 86' Μαρουκάκης
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης (62' Γκαρσία), Λάζαρ (61' Κίτσιου), Σαλπιγγίδης, Λόρενς (62' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Βιγιαρέχο, Αρβανίτης, Πίκολο, Σταύρου, Καλτσάς (68' Κατσικογιάννης), Φαγιέ, Μαρουκάκης, Ατματσίδης (75' Ματσούκας), Ντακόλ (46' Μουσταφίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου