ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ποιος Κάρλος... Ο Ονουάτσι!

Η Ξάνθη με γκολ του Ονουάτσι υπό το βλέμμα του Ρομπέρτο Κάρλος υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εφετινή ήττα στην Τούμπα (1-0) και γκρέμισε τον «Δικεφάλο» από την δεύτερη θέση.Παράλληλα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Η Ξάνθη παρουσιάστηκε άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε χώρους στους γηπεδούχους. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε πολλά κενά ανάμεσα στις γραμμές του και φάνηκε κουρασμένος, μη δίνοντας συνέχεια στην καλή εμφάνιση επί της Καλλιθεάς στο Κύπελλο.
 Ο Κάρλος δεν του έφερε «γούρι»
Επίτιμος καλεσμένος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν ο Ρομπέρτο Κάρλος. Ο Γερμάν Τσιστιακόφ ξενάγησε τον Βραζιλιάνο τον οποίο γνωρίζει από την Ανζί, στα αποδυτήρια, τα γραφεία, αλλά και την σουίτα του Ιβάν Σαββίδη. Στα επίσημα της Τούμπας βρέθηκε και ο εκλέκτορας της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος που τα είπε με Τσιστιακόφ και Κάρλος.
Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Κροάτη αμυντικό, Γκόρντον Σίλντενφελντ και μαζί με τον Κατσικά αποτέλεσαν το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-3-3, δηλαδή ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Σταφυλίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης, Λάζαρ και Κάτσε. Ο Λόρενς ήταν σε ένα ελεύθερο ρόλο με τον Αθανασιάδη στην επίθεση και τον Σαλπιγγίδη να κινείται δεξιά, αλλά και στην μικρή περιοχή της Ξάνθης.
Νέα πρόσωπα υπήρχαν και στην Ξάνθη. Το πρώτο του παιχνίδι έκανε ο Πάιτο στην άμυνα και τα πήγε αρκετά καλά, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Σολτάνι, ο οποίος αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο Γάλλος μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.
Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας και Πάιτο, ήταν η τετράδα της άμυνας για την Ξάνθη. Φλίσκας, Ντιέ αμυντικοί μέσοι. Μαρίν δεξιά, Σμιθ αριστερά, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ονουάτσι
«Πατούσε» καλύτερα η Ξάνθη
Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο αλλά η Ξάνθη ήταν πολύ καλά οργανωμένη στην άμυνα και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οσον αφορά τον Σίλντενφελντ, ο Κροάτης έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είχε σωστές τοποθετήσεις και διάβαζε τις φάσεις ενώ με τις επεμβάσεις του έδινε ηρεμία στους συμπαίκτες του.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 22' όταν μετά από πάσα του Αθανασιάδη, ο Σαλπιγγίδης σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Επτά λεπτά αργότερα ο Σμιθ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από αντεπίθεση της Ξάνθης αλλά δεν σούταρε σωστά. Στο 31' ο Ονουάτσι απείλησε ξανά με γυριστό σουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε την θέληση να κάνει παιχνίδι όχι όμως και την «σπίθα» που έδειξε στο ματς με την Καλλιθέα.
Οι παίκτες του Ουζουνίδη δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στον «Δικέφαλο» ειδικά μετά το 25', και στο 39' Ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του Σμιθ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Γλύκος την ακούμπησε, πήγε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μια καλή στιγμή με το σουτ του Λόρενς να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Επανεμφάνιση Γκαρσία
Οι «ακρίτες» ανταμείφτηκαν για την καλή τους εικόνα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ με τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Ο Νιογηριανός συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μαρίν και πλάσαρε εύστοχα τον Γλύκο για το έκτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα.
Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει ψηλά και στην επανάληψη με τον ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και να μην έχει ρυθμό μέσα στο γήπεδο. Ο Φλίσκας τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Βασιλακάκη στο 59'. Τρία λεπτά αργότερα ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι του Πάμπλο Γκαρσία και Λίνο αντί των Κάτσε και Σταφυλίδη αντίστοιχα. Ο Ουρουγουανός μέσος έκανε την επανεμφάνισή του από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις αρχές του Νοέμβρη και αποθεώθηκε από τις κερκίδες. Η διάταξη του ΠΑΟΚ άλλαξε σε 4-4-2.
Οσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι γύριζαν πίσω στα καρέ τους με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μεταφέρει το ματς προς την εστία του Λοντίγκιν. Στο 74' μετά από κόρνερ του Λίνο, ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά, με τον Παϊτο να απομακρύνει πάνω στην γραμμή και τους γηπεδούχους να φωνάζουν για χέρι του Μοζαμβικανού. Τέσσερα λεπτά αργότερα, έχασε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Αθανασιάδη σε δύο περιπτώσεις να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του να ισοφαρίσει στο 84' όταν ο Λοντίγκιν «απογειώθηκε» και έδιωξε την κεφαλιά του Φωτάκη. Και η Ξάνθη έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 86' αλλά ο Γλύκος βρήκε την μπάλα στο «φαρμακερό» σουτ του Ονουάτσι.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 45'+1' Ονουάτσι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 21' Κάτσε, 80' Κατσουράνης - 9' Ντιέ, 47' Παϊτο, 88' Γούτας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 39' Μάνταλος
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης (62' Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Kωνσταντινίδης, Λάζαρ (80' Φωτάκης), Kάτσε (62' Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.
ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Παϊτο, Μάνταλος (78' Πρίττας), Φλίσκας (59' Βασιλακάκης), Σμiθ (83' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου