ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Καθάρισε» με γκολάρες του «Σάλπι»!

Με δυο όμορφα γκολ του Σαλπιγγίδη κι άλλο ένα από τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» σ' ένα δεκάλεπτο την Κέρκυρα, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1 και σκαρφάλωσε στην 2η θέση. Επανεμφανίστηκε ο Γκαρσία στην βασική 11άδα έπειτα από 3,5 μήνες κι έπαιξε για 65 λεπτά.
Συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες ο Κατσουράνης που θα λείψει από ένα από τα επόμενα ματς. Παρέμεινε ουραγός η Κέρκυρα που είδε την ψαλίδα να ανοίγει κι άλλο από τον προτελευταίο μετά και το «διπλό» της Βέροιας στην Ξάνθη.
Ο Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Ιτάνζ στο τέρμα, Σίλντελφεντ, Κατσουράνη στόπερ, αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον Αποστολόπουλο, Λάζαρ, Γκαρσία στα χαφ, αριστερά τον Καμαρά, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και στην κορυφή Λόρενς με Αθανασιάδη.
Από την άλλη, ο Παπακώστας κατέβασε τους Φαίακες με Αποστολόπουλο στο τέρμα, Βενέτη, Εντερ στόπερ, αριστερά τον Αρμένη, δεξιά τον Ζουμπουλάκη, Σταμογιάννο, Μπουκουβάλα, Τσουμάνη στα χαφ, Γιάντση, Γκέσιο στα «φτερά» και Κυβελίδη στην κορυφή.
Απόλυτο αφεντικό ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτο αφεντικό από το ξεκίνημα του αγώνα, επέβαλε τον ρυθμό του κι έφερε το ματς γύρω και μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου. Με καλή κυκλοφορία στο κέντρο από τους Λάζαρ, Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε με κάθετες πάσες να σπάει το πρέσινγκ των Φαιάκων και να πλαγιοκοπεί πότε από αριστερά με Λίνο και πότε από δεξιά με τον Σαλπιγγίδη.
Η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε τελικά μέχρι το 25'. Ο Κατσουράνης προωθήθηκε, κινήθηκε από δεξιά και σένταρε στο ύψος του πέναλτι εκεί που ο Σαλπιγγίδης με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ!
Ο «δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε την φόρα που είχε πάρει και πέντε λεπτά αργότερα, ο Λίνο έκανε κούρσα από αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε το 2-0 με το 12ο φετινό του γκολ.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 34' όταν έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κι έδωσε ασίστ στον Σάλπι, ο οποίος με νέο γυριστό, αυτή τη φορά από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Φαιάκων για τρίτη φορά.
Κατέβασε ταχύτητα
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, όμως δεν κυνήγησε με την ίδια θέρμη το γκολ, την ώρα που η Κέρκυρα δεν είχε απαντήσεις, παρότι ήταν καλύτερη απ' ό,τι στο πρώτο μέρος. Ο Σάλπι λίγο έλειψε ωστόσο να κάνει χατ-τρικ, όμως ο Αναστασόπουλος είπε «όχι» στην κεφαλιά του, διώχνοντας πάνω στη γραμμή (59').
Η Κέρκυρα, αφού έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Γκέσιο, την πρώτη της στο ματς στο 54' έπειτα από λάθος του Λίνο, ευτύχησε να μειώσει στο 68' με τον Γκέσιο να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην άμυνα του «δικέφαλου» και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.
Ως το φινάλε είδαμε άλλη μια φάση, το... άχαστο πλασέ του Λόρενς από το ένα μέτρο στο 79' να φεύγει άουτ και κάπως έτσι φτάσαμε στη λήξη με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και να ικανοποιεί με την εμφάνισή του, κυρίως στο α' ημίχρονο και ανά διαστήματα στην επανάληψη.
ΣΚΟΡΕΡ: 25', 34' Σαλπιγγίδης, 30' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Κατσουράνης - 20' Τσουμάνης, 33' Γκέσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Γκαρσία (65' Πέλκας), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης (88' Ρομπέρ), Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά (72' Κουμάλο)
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμογιάννος (81' Τσοκάνης), Έντερ, Αρμένης, Τσουμάνης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης (32' λ.τ. Ηλιάδης), Κυβελίδης (46' λ.τ. Αγρίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου