ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τρία λεπτά, δύο γκολ, άλμα τετράδας!

Για 57 λεπτά η άμυνα του Λεβαδειακού έμοιαζε με άλυτο γρίφο για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι επιθέσεις δεν έφερναν μεγάλες ευκαιρίες ούτε δυνατότητα για απειλή εντός περιοχής. Ωστόσο το γκολ του Αθανασιάδη στο 57' (ο σκόρερ είναι οφσάιντ, ωστόσο) έφερε το 1-0 και το άμεσο σκοράρισμα του Σαλπιγγίδη (60') άλλαξαν τα δεδομένα.Με ένα 3λεπτο ξέσπασμα, λοιπόν, στο δεύτερο ημίχρονο, ο «δικέφαλος» νίκησε 2-0 τους Βοιωτούς στην Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό Κυπέλλλου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εν όψει της ρεβάνς την επόμενης Τετάρτης (6/3) στη Λιβαδειά.
Oπως με Κέρκυρα
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, σκέφτηκε προφανώς ο Γιώργος Δώνης και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με την ίδια 11άδα που επικράτησε της Κέρκυρας. Τερματοφύλακας στο 4-4-2 ήταν ο Ιτάνζ, με τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Σίλντενφελντ και Κατσουράνη στην άμυνα. Γκαρσία, Λάζαρ, Λόρενς και Καμαρά ήταν οι τέσσερις του κέντρου, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση. Λόρενς και Αθανασιάδης άλλαζαν συχνά θέσεις.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος κράτησε κάποιους βασικούς στον πάγκο (Ζησόπουλος, Πόι, Μουλόπουλος) και παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-3-3. Ο Κυριακίδης ήταν στην εστία, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Νικολακάκης, Μεντί, Χοσέμι και Λισγάρας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κόρμπος («κόφτης») με τους Ροτζέριο και Ρομέου μπροστά του, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Μαχαίρα, Μπουμάλ και Βασιλείου.
Όλα… έξω από την περιοχή
Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας (62% - 38%), είδε τον Ιτάνζ να είναι θεατής σχεδόν σε όλο το 45λεπτο (εξαίρεση η φάση του 44' με το πλασέ του Ροτζέριο το οποίο μπλόκαρε), ωστόσο όχι και τους τρόπους να μπει απειλητικά στην περιοχή του Κυριακίδη.
Ο Λεβαδειακός έκλεισε όλους τους χώρους, έψαξε (ανεπιτυχώς) τις αντεπιθέσεις και έτσι όλα όσα μπορούσε να κάνει ο «δικέφαλος» ήταν σουτ εκτός περιοχής. Κορυφαία αυτά των Αθανασιάδη (37') και Αποστολόπουλου (27') που υποχρέωσαν τον τερματοφύλακα των Βοιωτών σε δύσκολες επεμβάσεις, ενώ υπήρχαν και αυτά των Αθανασιάδη (18'), Καμαρά (23', 29') και Λίνο (45'+1').
Ασφυκτική πίεση, τρίλεπτο με 2 γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε, καθώς ο Λεβαδειακός υποχώρησε ακόμα περισσότερο και ο «δικέφαλος» ήταν συνεχώς στην επίθεση. Όμως και πάλι χωρίς να μπορεί να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία των Βοιωτών και να απειλήσει.
Ωστόσο, ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, με δύο γκολ, έφερε την ανατροπή. Το πρώτο από τον Αθανασιάδη στο 57' (σκοράρει από θέση οφσάιντ) και το δεύτερο από τον Σαλπιγγίδη στο 60'.
Ο Παράσχος αμέσως έβαλε τους βασικούς που είχε αφήσει εκτός (Ζησόπουλος, Πόι) αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και να απειλεί με τον Λόρενς (63', 70'). Μετά το 70' ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά, έδειξε επιθετικές διαθέσεις, επισκέφτηκε συχνά την περιοχή του Ιτάνζ, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιούργησε (το «χλιαρό» σουτ του Μεντί στο 77' ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ιτάνζ).
Στο ίδιο διάστημα ο «δικέφαλος» έδωσε γήπεδο, έκλεισε τους χώρους και ήθελε να διατηρήσει το 2-0, όπερ και εγένετο.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 57' Αθανασιάδης, 60' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12' Γκαρσία, 89' Λάζαρ - 15' Ροτζέριο, 90'+1' Ρομέου
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (67' Κάτσε), Λάζαρ, Λόρενς (90'+2' Κωνσταντινίδης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης (90' Κουμάλο), Αθανασιάδης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Νικολακάκης, Μεντί, Χοσέμι, Λισγάρας, Κόρμπος (64' Ζησόπουλος), Ροτζέριο (73' Καγεχόν), Ρομέου, Μαχαίρας, Μπουμάλ (65' Πόι), Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου