ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Λυτρωτής «Κατσούρ», φωνάζει ο Πανιώνιος!

Επειτα από ένα ματς που προσέφερε πολλές συγκινήσεις σε όσους το παρακολούθησαν, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-2 τον Πανιώνιο και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη στην Τούμπα (σ.σ.: δυο ματς πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου).
Ο Πανιώνιος αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, καθώς ισοφάρισε δυο φορές, ενώ ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε από την γκολάρα του Κατσουράνη (σ.σ.: έπιασε τις 300 συμμετοχές), που έκανε το 3-2 στο 80', όμως έπρεπε να αποβληθεί στη φάση του πέναλτι (62') στον Καμπάνταη με το σκορ στο 2-2.
Ντεμπούτο με γκολ για τον Βούκιτς που μπήκε αλλαγή και «κλείδωσε» το «τρίποντο» διαμορφώνοντας το 4-2 στο 87'. Πρώτο φετινό γκολ για τον Κάτσε, που σκόραρε με «κεραυνό». Από τους «κυανέρυθρους» μια... ομάδα μόνος του ήταν ο Γουνδουλάκης, που δημιούργησε και σκόραρε, αλλά δεν έφτασε...
Ο Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Ιτάνζ στο τέρμα, Λίνο αριστερά, Αποστολόπουλο δεξιά, Σίλντενφελντ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, Κάτσε, Πέλκα στο κέντρο, Ρομπέρ αριστερά, Κωνσταντινίδη δεξιά και πίσω από τον Σάλπι τον Λόρενς.
Ο Παναγόπουλος κατέβασε τον Πανιώνιο με Γιαννακόπουλο στο τέρμα, αριστερά τον Κούρο, δεξιά τον Κούρντι, Κουλουχέρη, Παντίδο στόπερ, Ανδράλα, Τόσκα κόφτες, Αραβίδη δεξιά, Κολοβό αριστερά και πίσω από τον Καμπάνταη τον Γουνδουλάκη.
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, δυο πολύ όμορφα γκολ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς κι έβαλε τον Πανιώνιο στην περιοχή του, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τον Λόρενς να έχει ελεύθερο ρόλο και να αλλάζει πλευρές φτιάχνοντας παιχνίδι.
Ο «δικέφαλος» είχε κλείσει τους «κυανέρυθρους» στα καρέ τους, ωστόσο, λίγο ο Γιαννακόπουλος που πραγματοποίησε καλές επεμβάσεις και λίγο η ατυχία στερούσαν από τους παίκτες του Δώνη το γκολ.
Κι ενώ η λύση δεν ερχόταν από τις προσπάθειες εντός περιοχής, ήρθε στο 31' ο Κάτσε για να πιάσει έναν «κεραυνό» από τα 25 μέτρα και να στείλει τη μπάλα στο παραθυράκι του Γιαννακόπουλου ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας σεφτέ στα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε ωστόσο για τρία μόλις λεπτά. Ο Γουνδουλάκης κινήθηκε από δεξιά στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεση του Πανιώνιου, άδειασε τρεις αντιπάλους κι έστρωσε στον Ανδράλα, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε στο 34'! Ο άσος των Νεοσμυρνιωτών, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ δεν πανηγύρισε το τέρμα του…
Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια άλλη καθαρή φάση και οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να είναι σαφώς καλύτερος, αλλά να μην το αποδεικνύει στο χορτάρι.
Γκραν γκινιόλ στο φινάλε, με γκολάρα Κατσούρ και παράπονα Πανιώνιου
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Δώνης έριξε στο ματς τον Φωτάκη αντί του Λίνο που αντιμετώπισε πρόβλημα κι άλλαξε πρόσωπα και θέσεις. Ο Αποστολόπουλος πήγε αριστερά στην άμυνα, ο Κωνσταντινίδης δεξιά κι ο Φωτάκης στα χαφ.
Ο «δικέφαλος» ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην πρώτη φάση που έφτιαξε στην επανάληψη. Ο Φωτάκης σέντραρε, ο Ρομπέρ έπιασε το σουτ με τη μία κι ο Σάλπι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να στείλει με πλασέ στην κίνηση τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.
Ο Πανιώνιος ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει… Σε μια φάση που όλος ο ΠΑΟΚ είχε βγει μπροστά, ο Καμπάνταης έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κατσουράνη, ο Ντίτσος έδωσε το πέναλτι, αλλά «κιτρίνισε» αντί να αποβάλλει τον Ελληνα διεθνή μέσο. Ο Γουνδουλάκης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έστειλε τον Ιτάνζ στην άλλη γωνία για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 63'!
Ο Δώνης σ' εκείνο το σημείο έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά στο ματς, ρίχνοντας στο ματς τον Βούκιτς που έκανε ντεμπούτο και τον Κουμάλο μετατρέποντας το κέντρο σε σχηματισμό ρόμβου.
Με τον Πανιώνιο να έχει σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς μετά την ισοφάριση, ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στην περιοχή των «κυανέρυθρων», που τελικά λύγισαν στο 80' από το απίστευτο γυριστό σουτ του Κατσουράνη που σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ωστόσο, αυτό το γκολ δεν έπρεπε να έρθει ποτέ, καθώς όπως προείπαμε έπρεπε να έχει αποβληθεί στη φάση του πέναλτι, με τα παράπονα των Νεοσμυρνιωτών να είναι δικαιολογημένα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη του με το γκολ του Βούκιτς στο 87' με τον Σέρβο να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο και να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα.
ΣΚΟΡΕΡ: 31' Κάτσε, 50' Σαλπιγγίδης, 80' Κατσουράνης, 87' Βούκιτς – 34' Ανδράλας, 63' πεν. Γουνδουλάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Κατσουράνης - 60' Κούρντι, 64' Κολοβός
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Ρομπέρ (67' Κουμάλο), Πέλκας (67' Βούκιτς), Σίντελνφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο (46' λ.τ. Φωτάκης), Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Κατσουράνης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (72' Ντούνης), Καμπάνταης (81' Οκόγιε), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (72' Μενδρινός), Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου