ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο «δικέφαλος» μάδησε το «τριφύλλι»!

Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο, έπαιξε καλύτερα, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 38' λόγω Σο και επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού.Τα πράγματα στην Τούμπα δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να εξηγηθούν. Είναι απλά… Ο «δικέφαλος» του Γιώργου Δώνη ήταν ανώτερος από τους «πράσινους» που παρουσίασαν το κακό τους πρόσωπο ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα μετά την αποβολή του Σο στο 38' να φθάσει με πίεση διαρκείας στο 2-0 και τη νίκη. Ετσι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο -1 από τη 2η θέση, όπου βρίσκεται ο Αστέρας με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά εκ νέου τον ΠΑΣ που είναι στο +3 στη μάχη της 5ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.  
Ανευ εκπλήξεων οι δυο ενδεκάδες
Χωρίς εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δυο προπονητές. Τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο τις ενδεκάδες που δοκίμαζαν τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, είχε τον Λόρενς επί της ουσίας ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ οι «πράσινοι» και δη ο Ισπανός προπονητής του προτίμησε τον Καζιγιάμα αντί του Φουρλάνου. 
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, με δέκα οι «πράσινοι»
Στο πρώτο 25λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα πιο επιθετικός από τον Παναθηναϊκό. Είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, όμως του έλειπε η κλασική ευκαιρία με φάσεις τύπου Λάζαρ (23'), Καμαρά (24') και Αθανασιάδη (31') να συνιστούν επί της ουσίας υποψία ευκαιρίας. Το 0-0 παρέμενε και στο 38' άλλαξαν οι ισορροπίες με τον Σο να βλέπει τη 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κάτσε αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Πλέον, ο ΠΑΟΚ είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε στο διάστημα που απέμενε για τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, αλλά είχε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο μπροστά του.
Γκολ, γκολ ο ΠΑΟΚ
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πίεσε. Προσπάθησε κυρίως από τις πτέρυγες να δημιουργήσει ρήγματα προς την εστία των «πράσινων» και στο 46' τα κατάφερε με τις προσπάθειες των Κάτσε και Αποστολόπουλου να μην στέφονται, όμως, με επιτυχία.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές πως έλεγχε το ματς. Ηταν κυρίαρχος, ήταν αυτός που δημιουργούσε και στο 58' ήρθε το 1-0. Ωραία ατομική ενέργεια, σουτ από τον Καμαρά, κόντρα σε αμυνόμενο του Παναθηναϊκού και δη στον Ζέκα με τον «δικέφαλο» να προηγείται, πλέον, με 1-0 των «πράσινων».
Με δεδομένο το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΟΚ καλούταν να διαχειριστεί, πλέον, το ματς και να ψάξει τη μία και μοναδική ευκαιρία για το 2ο γκολ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν παρά δημιουργούσαν. Επί της ουσίας φαινόταν να διεξάγεται ένα ματς, το οποίο είχε τελειώσει, αν και στο 81' ο Βούκιτς φρόντισε να βάλει εκ νέου φωτιά στην Τούμπα. Ο Σέρβος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στην απόκρουση του Καρνέζη στην κεφαλιά του Αθανασιάδη και με το «καλάμι» την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-0.
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Καμαρά, 81' Βούκιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 83' Καζιγιάμα, 84' Ζέκα
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 38' Σο (2η κίτρινη κάρτα)
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46' Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφέλντ, Κάτσε, Λάζαρ (90' Κίτσιου), Ολίσε (67' Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (72' λ.τρ.Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80' Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (67' Εσπάρθα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου