ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η απόδραση των 9!

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ιτάνζ (χτύπησε η μπάλα στην πλάτη του και μπήκε γκολ) και Λαζαρίδης (η μπάλα «τρύπησε» τα χέρια του) χάρισαν από ένα γκολ στον αντίπαλο, ενώ στο δεύτερο οι Σταφυλίδης (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και Σαλπιγγίδης (απευθείας κόκκινη γιατί κάτι είπε στον επόπτη και κάνει χειρονομία σαν να τον μουτζώνει, αλλά ο ίδιος εξήγησε πως έκανε άλλη κίνηση) άφησαν τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες.
Μ' αυτά και μ' αυτά, ο «δικέφαλος» πανηγύρισε το «τρίποντο» στα Χανιά, με το 2-1 επί του Πλατανιά και παραμένει στο -1 από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έρχονται για τον Γιώργο Δώνη που έχασε, για το πρώτο ματς, δύο «εργαλεία» του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 3ο λεπτό ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ, ο Τετέ δεν έδιωξε μακριά, ο Σίντελφελντ πήρε την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης από κοντά βρήκε στόχο για το 1-0 με το... καλημέρα.
Ο «δικέφαλος» πήρε τα... πάνω του και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για το επόμενο τέταρτο, αλλά ο Πλατανιάς ισοφάρισε... ξαφνικά στο 24', όταν σε μακρινό σουτ του Τετέ (πέρασε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ), η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Ιτάνζ καταλήγοντας στα δίχτυα!
Ο ΠΑΟΚ δεν «πάγωσε» και ξαναβγήκε μπροστά για γκολ. Ο Λαζαρίδης είπε «όχι» στο 30' στο σουτ του Καμαρά, αλλά στο 32' έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, δωρίζοντας ένα γκολ στον Σαλπιγγίδη (έφτασε τα 9 στο φετινό πρωτάθλημα). Ο «δικέφαλος» πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, 2-1 και με αυτό πήγε στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Γκονζάλες μπας και αλλάξει κάτι, αλλά η αποβολή του Σταφυλίδη (δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ) πριν καν συμπληρωθεί το 46ο λεπτό ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο ΠΑΟΚ έμεινε νωρίς νωρίς, στο δεύτερο ημίχρονο, με 10 παίκτες, ωστόσο ο Πλατανιάς ούτε που το εκμεταλλεύτηκε.
Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι», που είχαν και 300 οπαδούς στο ένα πέταλο των Περιβολίων, έφτασαν κοντά στο να «κλειδώσουν» τη νίκη με ένα τρίτο γκολ, αλλά στο 57' ο Σίντελφεντ ενήργησε σαν... αμυντικός και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία. Ο Πλατανιάς άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει μέτρα, αλλά ως εκεί.
Και στο 76' έγινε η φάση του αγώνα, σε μια ανύποπτη στιγμή. Ο α' βοηθός, Ελευθερίου κάλεσε τον Δελφάκη και εκείνος απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σαλπιγγίδη που τραβούσε τα μαλλιά του! Το ριπλέι δείχνει τον σκόρερ του ΠΑΟΚ να λέει κάτι στον επόπτη και να κάνει μια κίνηση μεταξύ... άσε μας και μούτζας! Ο «Σάλπι» ζήτησε εξηγήσεις από τον Ελευθερίου και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.
Ο ΠΑΟΚ έμεινε πλέον με 9 παίκτες και ο Πλατανιάς κυνήγησε την ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρει. Στο 78' ο Αργυρόπουλος σούταρε άουτ, ενώ στο 89', η κεφαλιά του Γιακουμάκη έφυγε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ. Ο ΠΑΟΚ κράτησε λοιπόν, έστω και με δύο παίκτες λιγότερους και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη...
ΣΚΟΡΕΡ: 24' αυτ. Ιτάνζ - 3', 32' Σαλπιγγίδης
ΔΟΚΑΡΙ: 24' Τετέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 46' Σταφυλίδης, 76' Σαλπιγγίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56' Δημήτρης, 88' Αναστασάκος - 23' Σταφυλίδης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Δημήτρης (62' Γιακουμάκης), Κάλαϊτζιτς, Τετέ, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Μπέλιτς (72' Τσίντι), Μιρτσέτα (46' Γκονζάλεζ), Λαμπάρθε, Αναστασάκος
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (51' Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (51' Φωτάκης), Καμαρά (81' Έτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου