ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το... μαρτύριο τελείωσε με «γιούχα»

Οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος προσέφεραν φτωχό θέαμα και... ξενέρωσαν τους οπαδούς που γέμισαν το Καραϊσκάκη μετά το απογοητευτικό 0-0 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά που δεν θα έβλεπε την ώρα να αποχωρήσει από το κακής ποιότητας θέαμα που παρακολούθησε...
Θέαμα απόλυτα προαρμοσμένο στην εικόνα που παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα και είναι απλά χαρακτηριστικά ότι στα επτά παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής, σημειώθηκαν μόλις 6 τέρματα συνολικά (!), ενώ τρία από τα κυριακάτικα παιχνίδια έληξαν με το... πλούσιο 0-0!
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή, προσπάθησε να επιτεθεί -εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που κατέβηκε στο Φάληρο για να μην χάσει, παρά το επιθετικογενές σχήμα του Δώνη- ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» κι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Και ο Μέγερι είπε τα δικά του «όχι» όποτε χρειάστηκε, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είδαμε ένα ντέρμπι χωρίς κλασική ευκαιρία...
Παρότι και οι δυο ομάδες είχαν γρήγορα εξτρέμ με καλή κατάρτιση που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, δεν είδαμε πολλές φάσεις από τα «φτερά», αλλά ούτε κι από τον άξονα, που παρατηρήθηκε... συνωστισμός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι φάσεις και κυρίως του ΠΑΟΚ ήρθαν από προσπάθειες εκτός περιοχής.
Χωρίς εκπλήξεις οι 11άδες
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, τον Παπάζογλου στα δεξιά, τον Χολέμπας στα αριστερά και τους Μανωλά και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, ο Φέισα ήταν κόφτης με τους Μασάντο, Μανιάτη στο πλευρό του. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Βλαχοδήμος, αριστερό ο Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.
Ο Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Ιτάνζ στο τέρμα, Αποστολόπουλο δεξιά, Λίνο αριστερά Σίλντενφελντ και Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, οι Κάτσε και Λόρενς ήταν οι κόφτες, ο Καμαρά αριστερό εξτρέμ, ο Ολίσε δεξί και οι Κλάους, Σαλπιγγίδης στην κορυφή.
Ο Ολυμπιακός τον έλεγχο, λιγοστές οι φάσεις
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο «δικέφαλος» έβγαλε... αναίμακτα το πρώτο τέταρτο, καθώς τα σουτ των Αμπντούν (5'), Βλαχοδήμου (9'), Χολέμπας (13') δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ κι εν συνεχεία προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο.
Το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 23' από τον Ολίσε, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 32' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Σάλπι από δεξιά, ο οποίος σέντραρε συρτά στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο Κλάους με χλιαρό πλασέ και υπό την πίεση του Μανωλά δεν ανησύχησε τον Μέγερι.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει από τα άκρα με Βλαχοδήμο, Αμπντούν, καθώς τα μαρκαρίσματα στον άξονα ήταν πολυάριθμα και δεν υπήρχαν χώροι, όμως οι εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερους κινδύνους στην άμυνα των αντιπάλων τους.
Τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήταν στο 39΄όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ κι ο Ιτάνζ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα 6 σουτ που πήγαν προς τα μέσα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Κάπως έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μένουν χωρίς γκολ στα πρώτα 45' λεπτά.
«Σούπα» στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο και είχε κάποια σουτ εκτός περιοχής τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Βλέποντας την ομάδα του να έχει πέσει, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη στη θέση του Βλαχοδήμου (60'), ο οποίος με το που μπήκε έδωσε πνοή στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων».
Στο 65' ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς... τιμονιέρη, καθώς ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Δώνη από τον πάγκο του «δικέφαλου», καθώς ο Ελληνας προπονητής, νευριασμένος για μια απόφαση του ρέφερι κλώτσησε μια μπάλα.
Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε ένα καλό σουτ με τον Μασάντο στο 68', το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ιτάνζ, στην τελευταία φάση του θετικού απόψε Πορτογάλου στο ματς, πριν δώσει τη θέση του στον Φουστέρ.
Ο Δώνης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 73' ρίχνοντας στο ματς τον Φωτάκη, αντί του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 77' μπήκε ο Βούκιτς αντί του Ολίσε. Στο 79' ο Μίτσελ έκανε την τελευταία του κίνηση ρίχνοντας στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Αμπντούν.
Άλλη φάση δεν είδαμε με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Καμαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και το Καραϊσκάκη που γέμισε να αποδοκιμάζει χλιαρά στο φινάλε.
ΣΚΟΡΕΡ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Σίλντενφελντ, 89' Βούκιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μασάντο (70' Φουστέρ), Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (79' Μήτρογλου)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης), Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Ολίσε (77' Βούκιτς), Καμαρά (90+4' Ρομπέρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου