ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νίκη και +4 για ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική περίοδο καθώς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ στην Τούμπα. Ετσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τέσσερις και όχι τρεις βαθμούς στα πλέι οφ.
Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε την διάταξη της ομάδας του σε ρόμβο κάτι που αποδείχτηκε καταλυτικό για τον ΠΑΟΚ που σημείωσε και τα δύο τέρματά του στο δεύτερο μέρος με τους Γεωργιάδη και Κατσουράνη. Ο ΠΑΣ είχε μια τρομερή ευκαιρία με τον Λίλα στο πρώτο ημίχρονο και μπαίνει στην διαδικασία των πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του με μηδέν βαθμούς.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε στη σύνθεσή του, τους Αθανασιάδη (προφυλάχθηκε εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Αστέρα), Ρομπέρ (ίωση) και Σίλντενφελντ (για να ξεκουραστεί). Δεν αντιμετώπιζε απουσίες βασικών παικτών οι Ηπειρώτες.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός καθώς υστερούσε στην τελική πάσα ενώ ο ΠΑΣ ακολούθησε την τακτική των αντεπιθέσεων. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έπιασε ένα ωραίο μακρινό σουτ στο 21' με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
Οι παίκτες του Δώνη πίεζαν ψηλά τους φιλοξενούμενους και προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα να αναπτυχθούν.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί καθώς ο Ιλίτς έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Λίλα αλλά ο Αλβανός αμυντικός πλάσαρε άουτ μόνος απέναντι στον Γλύκο! Η άμυνα του ΠΑΟΚ άφησε ξανά κενό στο 36' μετά από λάθος του Κωνσταντινίδη όταν ο Ιλτς μετά από βαθιά μπαλιά, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σημάδεψε λανθασμένα.
Του βγήκε ο ρόμβος και… ο Γεωργιάδης
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με ρόμβο, με τον Κατσουράνη στην κορυφή και τον Ιντζίδη να παίρνει τη θέση του Λόρενς.
Η αλλαγή του Δώνη έδωσε μια πνοή επιθετικότητας στον «Δικέφαλο». Στο 65' ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στον Κολοβέτσιο και πέρασε κόρνερ.
Ο Δώνης πέρασε στο 64' στο ματς τον Γεωργιάδη και τέσσερα λεπτά αργότερα ο 25χρόνος Σερραίος μέσος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ! Ο Κατσουράνης έκανε το γύρισμα, ο Πάντος δεν μπόρεσε να διώξει και ο Γεωργιάδης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο ΠΑΣ μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά στο 79' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0. Τρομερή προσωπική ενέργεια του Κατσουράνη, που έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, πέρασε τον Τζημόπουλο, έφτασε μέχρι την περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Ο διεθνής μέσος αφιέρωσε το γκολ του στον «Τσίλια», δηλαδή τον γιό του όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά.
Στο 89' η κεφαλιά του Μιχαήλ πέρασε λίγο άουτ και το 2-0 παρέμεινε.
ΣΚΟΡΕΡ: 68' Γεωργιάδης, 79' Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 59' Γλύκος, 73' Φωτάκης, 90'+3' Κίτσιου – 59' Ντε Βινσέντι, 90'+2' Κεϊτά
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ (64' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Καμαρά, Λόρενς (46' Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77' Κίτσιου).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος (78' Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (85' Κεϊτά), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης, Ιλιτς (85' Βίλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου