ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο «Σάλπι» τιμώρησε τον άστοχο Αστέρα

Θύμα του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου περί των ομάδων που χάνουν ευκαιρίες έπεσε στην Τούμπα ο Αστέρας που ηττήθηκε με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ με τον «Σάλπι» να υπογράφει το νομοσχέδιο.Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε στο δεύτερο 45λεπτο ισοφαρίζοντας το γκολ του Κλάους στο 24', όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1 με αποτέλεσμα στο 89' να το πληρώσει…
Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες
Με το γνωστό 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το ματς με τον Γιώργο Δώνη να δίνει φανέλα βασικού στους Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο με κεντρικό αμυντικό δίδυμο να είναι οι Σίλντενφελντ και Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή και δη στον άξονα ήταν οι Κάτσε και Λάζαρ, ενώ στα άκρα οι Καμαρά, Λόρενς με τον «Σάλπι» και τον Αθανασιάδη να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σχήμα 4-2-3-1. Ο Τσιώλης έβαλε τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα χρησιμοποίησε τους Τσαμπούρη δεξιά, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι στα στόπερ και τον Πιπίνη αριστερά. Στο κέντρο, ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Αλβάρες και Ουσέρο, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή κινούνταν οι Ναβάρο, Ράγιος και Ντε Μπλάσις και στην επίθεση, ο Λέντσε
Προβάδισμα με «Κλάους»
Στο πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά. Πήρε την κατοχή της μπάλας με έλεγχο στη μεσαία γραμμή, προσπάθησε να πιέσει και εν μέρει τα κατάφερε, όμως του έλειψε η μεγάλη ευκαιρία. Ετσι ο Αστέρας ξεπέρασε αναίμακτα αυτό το χρονικό διάστημα, όπου ήταν παθητικός ψάχνοντας τα πατήματα του και ταυτόχρονα έδειξε επηρεασμένος από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ετσι το 0-0 παρέμενε με τον Αστέρα να προσπαθεί όσο περνούσαν τα λεπτά να ισορροπήσει και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Και κάτι τέτοιο το κατάφερε στο 20' με τον Σανκαρέ από πλεονεκτική θέση όντας, μάλιστα, αφύλακτος εντός μεγάλης περιοχής μετά από κεφαλιά-διώξιμο του Κάτσε σε φάουλ του Ράγιος να σουτάρει άουτ.
Και εκεί που φαινόταν πως ο Αστέρας ισορροπούσε, ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη. Στο 24', λοιπόν, ο «Κλάους» με κάτι σαν προβολή εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λάζαρ και έγραψε το 1-0 υπέρ του «δικέφαλου». Πλέον, οι γηπεδούχοι ήταν «αφεντικό» στο ματς κόντρα σε έναν Αστέρα που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Το 1-0 παρέμενε και ο Δώνης έδινε εντολή από τον πάγκο οι παίκτες να «παγώσουν» το ρυθμό στο ματς, από τη στιγμή που διέκρινε μία διάθεση από τον Αστέρα να περιμένει στην άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα.
Γκολ και ευκαιρίες ο Αστέρας
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Τσιώλης άλλαξε επιθετική αιχμή. Εβαλε τον Καλαντζή αντί του Λέντσε και ταυτόχρονα είδε την ομάδα του να κυκοφορεί καλύτερα την μπάλα, όμως χωρίς ουσία. Και αυτά την ώρα που ο ΠΑΟΚ αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε σε ανύποπτες φάσεις να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπαντή, όπως έκανε στο 54' με τον Λόρενς. Ηταν η φάση, όπου ο Βρετανός μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε με τον Μπαντή να διώχνει σε κόρνερ. Ετσι το 1-0 δεν άλλαξε, ο Αστέρας παρέμεινε μέσα στο ματς και στο 59' βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με τον Αποστολόπουλο να χάνει τον Ντε Μπλάσις, ο οποίος, όμως, σούταρε με λανθασμένη τοποθέτηση σώματος και να χάνει σημαντική ευκαιρία.
Αυτό, όμως, φαινόταν πως ήταν το προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στο 64', όπου οι Αρκάδες κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση σε μία φάση, όπου ο βοηθός του Μάνταλου έδειξε αρχικά σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ, όμως κατάλαβε άμεσα πως ο σκόρερ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, Αποστολόπουλο με αποτέλεσμα να κατακυρώσει το τέρμα.
Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ φαινόταν σαστισμένος. Σαν να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του… Και στο 71' λίγο έλειψε να το πληρώσει με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Σαρλς Ιτάνζ να κάνει σημαντική επέμβαση σε κεφαλιά του Ράγιος και να διατηρεί το υπάρχον σκορ. Ακόμα και μετά απ' αυτή τη φάση, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν ξύπνησε και στο 78' απειλήθηκε εκ νέου με το 2-1 με τον πορτιέρο του να λέει ξανά «όχι». Ο Ιτάνζ ήταν στο σημείο που έπρεπε για να διώξει το σουτ του Ουσέρο και να διατηρήσει το 1-1.
Λυτρωτής ο «Σάλπι»
Ο Αστέρας παρέμενε ιδιαίτερα επικίνδυνος και στο 89' απείλησε εκ νέου με τον Καλαντζή, ο οποίος σε αντεπίθεση προτίμησε την ατομική ενέργεια και το σουτ χάνοντας σημαντική ευκαιρία για το 2-1. Ετσι από τη στιγμή που οι Αρκάδες έχασαν τις ευκαιρίες ήρθε η επιβεβαίωση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος», λοιπόν, κατάφερε να πάρει στο 89' προβάδισμα στο σκορ με τον Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των Σανκαρέ, Μπαντή και με το στήθος σε κενή εστία να γράφει το 2-1.
Ο Αστέρας, όμως, δεν τα παράτησε. Επέμεινε για το 2ο γκολ και στο 94' ο Σανκαρέ το άγγιξε, όμως το αριστερό σουτ που επιχείρησε, τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ με το 2-1 να παραμένει έως το τέλος του ματς.
Ετσι ο «δικέφαλος» απέκτησε μίνι προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, αν και ο Αστέρας είναι ξεκάθαρο πως συνιστά ομάδα που είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει…
ΣΚΟΡΕΡ: 24' Αθανασιάδης, 89' Σαλπιγγίδης – 64' Ναβάρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 20' Κάτσε, 45+' Κατσουράνης, 80' Λόρενς, 87' Καμαρά – 84' Καλαντζής, 87' Μπαρτολίνι
ΔΟΚΑΡΙΑ: 94' Σανκαρέ
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ (83' Φωτάκης), Κάτσε (76' Ρομπέρ), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβάρες (90+' Φορμίκα), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (90+' Κοντοές), Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλαντζής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου