ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τίτλοι τέλους με Δώνη, στα δικαστήρια με ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατήγγειλε τη συνεργασία του με τον έμπειρο τεχνικό που θα αντικαταστήσει προσωρινά ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Οι δυο πλευρές έφθασαν στα άκρα. Το διαζύγιο δεν είναι «βελούδινο» και Δώνης-ΠΑΟΚ οδηγούνται στα δικαστήρια, προκειμένου να αποδοθούν στους δυο εμπλεκόμενους τα ποσά που θα πρέπει να δαπανηθούν γι' αυτό το τέλος.
Ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας «τελειώνει» με τον Δώνη βάσει του άρθρου 5.2 για να γλιτώσει 200.000 ευρώ, πράγμα που η πλευρά του Ελληνα προπονητή δεν δέχεται. Ο Δώνης, επί της ουσίας, υποστηρίζει πως η σύμβαση του με τον ΠΑΟΚ πρέπει να λήξει βάσει του άρθρου 5.4. Και έτσι οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές αναμένεται να φθάσουν στα δικαστήρια.
Ας δούμε, όμως, τι σημαίνουν αυτά τα δυο άρθρα. Συγκεκριμένα το άρθρο 5.4 που επικαλείται η πλευρά Δώνη αναφέρει:«5.4. Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον Προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:
α) Αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31.05.2013 και επιπλέον το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €) καθαρά.
β) Αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013 και έπειτα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, ήτοι μέχρι 31.05.2014».
Από την άλλη, όμως, ο ΠΑΟΚ επικαλείται το 5.2 που αναφέρει πως καταγγέλλει τη σύμβαση για σπουδαίο λόγο ή από υπαιτιότητα του προπονητή. Ποιος είναι, όμως, αυτός ο σπουδαίος λόγος ή η υπαιτιότητα του προπονητή;
Το άρθρο 5.2 αναφέρει συγκεκριμένα: «Το άρθρο 5.2. τροποποιείται ως εξής: «5.2 Σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγείλει την παρούσα για σπουδαίο λόγο ή από υπαιτιότητα του προπονητή δεν οφείλει σ' αυτόν οποιοδήποτε άλλο ποσό ως αποζημίωση πέρα από τα δεδουλευμένα. Ειδικά προβλέπεται ότι σπουδαίο λόγο, πέρα των γενικά παραδεκτών ως τέτοιων, συνιστούν ενδεικτικά η περίπτωση που, εξαιτίας ιατρικών λόγων, ο προπονητής δεν μπορεί να παρέχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις υπηρεσίες του για περίοδο μεγαλύτερη των τεσσάρων εβδομάδων, η ποινική ή πειθαρχική δίωξη του για υποθέσεις ντόπινγκ ή «στημένων αγώνων», η ποινική του καταδίκη με τελεσίδικη απόφαση σε ποινή άνω του ενός έτους για αδίκημα από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 του ν.2725/1999, η ανάκληση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή κλπ».
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
"Η ΠΑΕ Π.A.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με τον προπονητή της ομάδας κ. Γιώργο Δώνη για σπουδαίο λόγο που οφείλεται σε υπαιτιότητά του.
Οσον αφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που ταξίδεψε στην Τρίπολη, αλλά και από όσους ονειρεύτηκαν τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.
Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητηθεί η ποιότητα και ο χαρακτήρας της. Υπάρχει όμως ακόμη ένας σοβαρός στόχος, η εξασφάλιση μέσω των play-off, της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ποιότητα για να τον πετύχουν. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν την καθοδήγηση του νυν τεχνικού διευθυντή κ. Γιώργου Γεωργιάδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου