ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με ανατροπή πάει για σεντόνι!

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Περιστέρι επί του ΠΑΟΚ με 2-1 και βλέπει ακόμα και Champions League!
Οι Περιστεριώτες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το οφσάιντ γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60ο λεπτό, έφεραν τούμπα το ματς με Ιγκλέσιας (72') και Σουμπίνιο (90') διατηρώντας έτσι την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν από τον «δικέφαλο» στο Περιστέρι από το 1981!
Ανώτερος, αλλά νευρικός στην τελική προσπάθεια ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος, ανέβηκε κατά πολύ ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, όμως στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το ματς με τον κορυφαίο του αγώνα, Σουμπίνιο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, στο οποίο φέρει ευθύνη κι ο Ιτάνζ.
Στους 3 βαθμούς η ομάδα του Παράσχου, όσους έχει κι ο ΠΑΣ μετά τη νίκη του επί του Αστέρα που έμεινε στο μηδέν! Εναν μόλις βαθμό μπροστά ο ΠΑΟΚ που αν διατηρούσε το 1-0 θα γινόταν το απόλυτο φαβορί για σεντόνι.
Ετσι έπαιξαν οι γηπεδούχοι
Ο Παράσχος κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-4-1-1. Ο Ράντμαν ήταν κάτω από τα γκολπόστ, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης τα στόπερ, Σκόνδρας δεξιά, Γιαννούλης αριστερά, Δημούτσος, Ιγκλέσιας οι κόφτες, Ουντότζι δεξιά, Μπρίτο αριστερά και πίσω από τον προωθημένο Κούτσι σε θέση επιτελικού ο Σουμπίνιο.
Νέα πρόσωπα και σχήμα για ΠΑΟΚ
Ο «δικέφαλος» κατέβηκε με 4-2-3-1 με τον Γεωργιάδη να θέλει να ενισχύσει το κέντρο του. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σίλντενφελντ, Κουμάλο στο κέντρο της άμυνας, Ετο δεξιά, Λίνο αριστερά, Κατσουράνης, Φωτάκης κόφτες, ο Λόρενς πίσω από τον Αθανασιάδη, ο Καμαρά αριστερά, ο Σάλπι δεξιά και στην κορυφή ο Κλάους.
Μονόλογος του Ατρόμητου
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε. Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε ενισχυμένο κέντρο, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ανύπαρκτος.
Από την άλλη, οι Περιστεριώτες είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με την τριπλέτα Ουντότζι, Σουμπίνιο, Μπρίτο δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του «δικέφαλου».
Οι γηπεδούχοι έβγαλαν 3-4 φάσεις ως το ημίωρο με τον Κούτσι να έχει την σημαντικότερη, όταν σούταρε με τον Ιτάνζ να βρίσκεται εκτός εστίας, όμως ο Σίλντενφελντ έβγαλε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
Ο «δικέφαλος» συνέχισε να δυσλειτουργεί και η μοναδική φάση που δημιούργησε ήρθε στο 20ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Λόρενς, το οποίο έδιωξε ο Ράντμαν. Από το 35' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, άλλη φάση δεν είδαμε, αλλά ο τρόπος που έπαιζαν οι δυο ομάδες παρέμεινε ο ίδιος.
Αλλη ομάδα ο ΠΑΟΚ
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, όμως ο Κλάους έκανε κακό κοντρόλ ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Ράντμαν κι έτσι σπαταλήθηκε η ευκαιρία.
Ο Παράσχος στο 55' έριξε στο ματς τον Πίτου Γκαρσία αντί του Ουντότζι τραβώντας τον Δημούτσο στο δεξί άκρο της επίθεσης και βάζοντας τον Γκαρσία στο πλευρό του Ιγκλέσιας. Στο 60' ο Λάζαρ μπήκε αντί του Λόρενς στην πρώτη αλλαγή του Γεωργιάδη.
Γκολάρα, αλλά οφσάιντ από Σάλπι
Ο «δικέφαλος» ήταν πολύ καλύτερος στην επανάληψη και ευτύχησε τελικά να προηγηθεί στο 60ο λεπτό. Ο Λίνο κινήθηκε από αριστερά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο Σαλπιγγίδης με πολύ ωραίο γυριστό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο διεθνής Ελληνας στράικερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
Ολική ανατροπή!
Ο Ατρόμητος που δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα του πρώτου μέρους, προσπάθησε να ανέβει και τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, ο Ιγκλέσισας κέρδισε τον Σίλντενφελντ και με ωραία γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 72'.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο τελευταίο τέταρτο και τελικά, ο Ατρόμητος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς στο 90' και να βάλει φωτιά στα πλέι οφ!
Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος, έσκασε μπροστά στον Ιτάνζ και κατέληξε στην εστία του «δικέφαλου» με το Περιστέρι να παίρνει φωτιά!
Ετσι λοιπόν, τα πλέι οφ αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον, με τον ΠΑΟΚ να έχει μεν 4 βαθμούς, αλλά να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής ΠΑΣ Γιάννινα κι Ατρόμητος, που πλέον έχουν 3 μετά τις σημερινές τους νίκες!
ΣΚΟΡΕΡ: 72' Ιγκλέσιας, 90' Σουμπίνιο - 60' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Καμαρά, 82' Λάζαρ, 86' Γεωργιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας (76' λ.τ. Μπάλλας), Σουμπίνιο, Ουντότζι (55' Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι (86' Ναπολεόνι)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σίλντενφελντ, Λίνο (78' λ.τ. Σταφυλλίδης), Φωτάκης, Κατσουράνης, Λόρενς (60' Λάζαρ), Κουμάλο, Ετο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Καμαρά (85' Γεωργιάδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου