ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο ΠΑΣ έφερε... Τούμπα τον ΠΑΟΚ


Ο... μισός ΠΑΣ της μίας φάσης και του κορυφαίου στο φινάλε Φεγκρούς, νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ του ενός ημιχρόνου και όλα ήρθαν... τούμπα στα play offs, με την ομάδα των Ιωαννίνων που «μπήκε» με μηδέν βαθμούς, να έχει πλέον έξι και να αφήνει τον «δικέφαλο», ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα, στους τέσσερις που είχε από το ξεκίνημα.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στην πρώτη του στην Τούμπα, προχώρησε σε αλλαγές, σε σχήμα και σε πρόσωπα, επιλέγοντας το 4-4-2, με τον Κατσουράνη ξανά στην άμυνα (εκτός αποστολής ο Κουμαλό), τον Γλύκο στο τέρμα και τους Λάζαρ και Κάτσε στη μεσαία γραμμή.
Σαρωτικές αλλαγές και στην ενδεκάδα του ΠΑΣ, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να αφήνει εκτός αποστολής, για να ξεκουραστούν, τους Ίλιτς, Πάντο, Τζημόπουλο, ενώ οι Γεωργίου, Κεϊτά έλειψαν λόγω καρτών. Επίσης, ο τεχνικός των Ιωαννίνων άφησε στον πάγκο τους Ντε Βινσέτι, Μιχαήλ και Κοροβέση και έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο στους Ρουμπουλάκου, Μπέριο και Νάκο (σ.σ. ο τελευταίος μπήκε αλλαγή).
Κάκιστος ο ΠΑΟΚ, δεν πέρασε σέντρα ο ΠΑΣ
Στο πρώτο τέταρτο οι Γιαννιώτες έδωσαν όλο το γήπεδο στον ΠΑΟΚ, που ωστόσο δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί. Οι γηπεδούχοι ήταν απειλητική μόνο από αριστερά, με τον Λίνο, ενώ έπασχαν στο κέντρο και στη δημιουργία φάσεων. Έτσι, πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο, το... μισοάδειο γήπεδο άρχισε να γιουχάρει.
Ο Γεωργιάδης έκανε συνεχώς εσωτερικές αλλαγές, αλλά ο «δικέφαλος» ήταν ανοργάνωτος, χωρίς κίνηση και φαντασία και χωρίς ατομικές προσπάθειες, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που ναι μεν δεν πέρασε τη σέντρα, ωστόσο ήταν εξαιρετικά στημένος στην άμυνα και ο Φεγκρούς δεν ανησύχησε στα μακρινά σουτ των γηπεδούχων.
Άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά...
Στην επανάληψη η είσοδος του Βούκιτς άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ, με τον Σέρβο να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Στο 58' έγινε η πρώτη καλή φάση για τον «δικέφαλο», με τον Ετό να είναι άστοχος, ενώ στο 60' ο Κάτσε, μετά από ασίστ του Βούκιτς, πλάσαρε πάνω στον Φεγκρούς αντί να σκοράρει...
Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει κι άλλα μέτρα, πίεζε, αλλά στην περιοχή έμπαινε με δυσκολία και μάλιστα λίγο έλειψε να πληρώσει το «όλοι μπροστά», όταν ο ΠΑΣ στο 67' έφυγε στην κόντρα, 3 εναντίον 2, αλλά ο Γιάκος καθυστέρησε και ο Κάτσε τον έκοψε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργιάδης ανέβασε τον Κατσουράνη στα χαφ, βάζοντας τον Έτο στο κέντρο της άμυνας και οι γηπεδούχοι πίεσαν κι άλλο.
Στο 73' ο Βούκιτς ανάγκασε τον Φεγκρούς στην πρώτη, από τις πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις που ακολούθησαν, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η φάση του αγώνα, πριν το γκολ, έγινε στο 83', όταν αρχικά ο Αθανασιάδης σημάδεψε με κεφαλιά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ολίσε σούταρε προς την κενή εστία, αλλά ο Μπέριος έδιωξε...
Η αλλαγή του Ντε Βινσέντι που άργησε, αλλά έγινε...
Λίγο μετά ο Χριστόπουλος έχει σηκώσει τον Ντε Βινσέντι, αλλά ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού του Οικονόμου καθυστερεί την αλλαγή. Τελικά ο Αργεντίνος μπήκε στο 86' και δύο λεπτά αργότερα, σε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, πήγε να το εκτελέσει, φίλησε την μπάλα και την έστειλε συστημένη στον Λίλα που πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση και «πάγωσε» την Τούμπα.
Στις καθυστερήσεις, Αποστολόπουλος και Βούκιτς πήγαν να νικήσουν τον Φεγκρούς, που όμως έπιανε τα άπιαστα και ο ΠΑΣ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην Τούμπα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ ηττημένο και αποδοκιμασμένο...
ΣΚΟΡΕΡ: 88' Λίλα
ΔΟΚΑΡΙ: 83' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81' Κάτσε - 29' Ρουμπουλάκου, 44' Οικονόμου, 58' Κολοβέτσιος, 72' Μπέριος, 88' Ντε Βινσέντι
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφελντ, Λάζαρ (68' Αποστολόπουλος), Κάτσε, Λόρενς (46' Βούκιτς), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56' Ολίσε)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς (62' Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (86' Ντε Βινσέντι), Γιάκος (74' Νάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου