ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ, αυτή που περίμενε ο Ιβάν Σαββίδης αλλά και οι οπαδοί του μετά το κάκιστο ξεκίνημα στα πλέι οφ ήρθε. Ο «δικέφαλος» νίκησε 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 3η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη μίνι-διοργάνωση (μετά τις δύο ήττες που προηγήθηκαν) και «έπιασε» στην πρώτη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα.Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε τις ευκαιρίες και τελικά «χρειάστηκε» να φτάσει στο 77' για να σκοράρει με τον Αθανασιάδη, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς 11 λεπτά νωρίτερα και έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον προπονητή του, Γιώργο Γεωργιάδη, τον οποίο αγκάλιασε στον πάγκο. 
Το «θρίλερ» στο τέλος
Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 από τον Κατσουράνη και όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι εξασφάλιζαν μια άνετη, σαφώς και δίκαιη νίκη, πριν στο 89' η ενέργεια του Σίλντενφελντ να χτυπήσει από πίσω στο κεφάλι τον Σανκαρέ μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να έχει απομακρυνθεί και να έχει φτάσει σχεδόν στο χώρο του κέντρου, έφερε την αποβολή του από τον Σιδηρόπουλο και το πέναλτι για τους Αρκάδες!
Ο Περόνε σκόραρε στο 90'+1', μείωσε σε 1-2 και τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων απέκτησαν χαρακτήρα «θρίλερ», με τον Αστέρα να είναι συνεχώς στην επίθεση, τον Φούλοπ να έχει «κατασκηνώσει» στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά τον «δικέφαλο» να κρατά τη νίκη.
Τρεις αλλαγές για Γεωργιάδη
Ο Γιώργος Γεωργιάδης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στην 11άδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Βούκιτς, Ρομπέρ και Ολίσε βρήκαν θέση στο βασικό σχήμα, με τους Αθανασιάδη και Λόρενς να μένουν στον πάγκο (σ.σ. ο τρίτος ήταν ο Καμαρά που έμεινε τραυματίας στη Θεσσαλονίκη).
Το 4-4-1-1 είχε τον Γλύκο στην εστία, με τους Ετο, Λίνο, Σίλντενφελντ και Κατσουράνη στην άμυνα. Λάζαρ και Κάτσε ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Ολίσε και Ρομπέρ στα άκρα, ενώ ο Βούκιτς ήταν λίγο πιο πίσω από τον Σαλπιγγίδη.
Από την άλλη πλευρά, το 4-2-3-1 του Σάκη Τσιώλη είχε τον Φούλοπ στο τέρμα, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ και Κουρμπέλης. Σέτι και Ουσέρο ήταν οι δύο του κεντρικού άξονα, με τους Καλαντζή, Ντε Μπλάσις και Ράγιος μπροστά τους, ενώ ο Περόνε, που επέστρεψε από τιμωρία, ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ακίνδυνος ο Αστέρας, μόνο ο ΠΑΟΚ απειλούσε
Η εικόνα της αναμέτρησης είχε έναν πρωταγωνιστή. Χωρίς να εντυπωσιάσει και να ασκήσει «ασφυκτική» πίεση, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος. Ελεγξε το κέντρο, αναπτύχθηκε αρχικά από δεξιά και στη συνέχεια… από παντού, απείλησε με Ρομπέρ (4') και Κατσουράνη (18') και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Βούκιτς στο 23' (η κορυφαία) και Σαλπιγγίδη στο 28'.
Στο ίδιο διάστημα, οι Αρκάδες ήταν ανήμποροι να απειλήσουν. Χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σάκη Τσιώλη να εναλλάσσει σχεδόν συνέχεια θέσεις στους τρεις μεσοεπιθετικούς του, αλλά να μη βλέπει βελτίωση.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να ελέγχει, έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με Σαλπιγγίδη (49'), Λίνο (71') και Βούκιτς (73'), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πριν έλθει το φινάλε που περιγράψαμε.
Οσο για τους Αρκάδες; Μόνο το γεγονός ότι η πρώτη τελική προσπάθεια με την άστοχη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ράγιος στο 63', είναι ενδεικτική της αγωνιστικής τους παρουσία. Ουσιαστικά άλλη ευκαιρία δεν έκανε, αν και λίγο έλειψε να «κλέψει» το βαθμό στις καθυστερήσεις με την πίεση που άσκησε.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 90'+1' πεν. Περόνε - 77' Αθανασιάδης, 80' Κατσουράνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Σίλντενφελντ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Κουρμπέλης, 65' Τσαμπούρης - 25' Λάζαρ, 40' Ετο, 62' Βούκιτς, 89' Αθανασιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Σέτι (64' Κάφα), Ουσέρο, Καλαντζής (46' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις (79' Λέντσε), Ράγιος, Περόνε.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Λάζαρ, Κάτσε, Ολίσε (85' Λόρενς), Ρομπέρ, Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (66' Αθανασιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου