ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σέκο(υ)ς ο Αστέρας, «αστέρια» ο ΠΑΟΚ!

Με τον Ολίσε να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο «δικέφαλος» πήρε μια σπουδαία νίκη με 1-0 στην Τούμπα επί του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έφτασε τους 10 βαθμούς, αφήνοντας τους Αρκάδες στους πέντε.
Το ματς είχε μια «άγρια ομορφιά» με τον Κάτσε να αποβάλλεται στο 88' και τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζει έντονα σχεδόν σε όλη την διάρκεια τον διαιτητή Κάκο. Δεύτερι σερί νίκη των Θεσσαλονικέων επί των Αρκάδων που ήρθε με το εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε μετά απο φάση διαρκείας ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός.
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίπολης, παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης, με τους Ρομπερ, Ολίσε και Βούκιτς να συνθέτουν την μεσοεπιθετική γραμμή και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Από την πλευρά του Σάκης Τσιώλης άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο Ράγιος, με τον Περόνε να είναι μοναδικός προωθημένος.
Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό έστω κι αν δεν είχε κάποιο γκολ ή την πολύ μεγάλη ευκαιρία εκατέρωθεν. Για περίπου μισή ώρα ο ΠΑΟΚ διατηρούσε μια ελαφριά υπεροχή, με τους Βούκιτς, Λίνο και Αθανασιάδη να είναι αρκετά κινητικοί. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν αξιόλογες στιγμές με τους Αθανασιάδη στο (κεφαλιά), Βούκιτς 8' (δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή) και 20' (τον πρόλαβε ο Φούλοπ στο μεταξύ τους τετ α τετ).
Από την άλλη ο Αστέρας -ο οποίος έχασε από το 32' τον Κοντοέ λόγω τραυματισμού- ήταν πάντοτε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ενώ μετά το ημίωρο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε αρκετά τον
ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι Αρκάδες είχαν πιο πολλές τελικές με το χαμένο τετ α τετ του Κάφα στο 5' (πρόλαβε ο Γλύκος) να είναι και η καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι βασίζοντας στην καλή κυκλοφορία, με τον Ντε Μπλάσις να μοιράζει παιχνίδι και να απειλεί (στο 20' είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ) και τον Περόνε να αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους αμυντικούς του «δικεφάλου».
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και αφού… προειδοποίησε τον Αστέρα με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε με τον Βούκιτς στο 54' τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει. Σε φάση διαρκείας ο Σανκαρέ έδιωξε άτσαλα, με την μπάλα να στρώνεται στον Ολίσε και εκείνος με ωραίο-σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Φούλοπ για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε μια «άγρια ομορφιά», καθώς ο Αστέρας ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή είχε ουσιαστικά περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, βγήκε μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση. Η ομάδα του Τσιώλη έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 73' με τετ α τετ του Περόνε το οποίο αποσόβησε ο Κουμάλο, ενώ από το 88' και μετά οι φιλοξενούμενοι «πολιόρκησαν» την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κάτσε.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, όμως κράτησαν το πολύτιμο 1-0 και μαζί το «τρίποντο» που τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογιας.
ΣΚΟΡΕΡ: 57' Ολίσε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52', 88' Κάτσε, 58' Ολίσε, 74' Κατσουράνης, 77' Λάζαρ - 23' Κοντοές
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 88' Κάτσε
ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βούκιτς (56' Γεωργιάδης), Ρομπέρ, Λίνο (80' Σταφυλίδης), Λαζάρ (87' Λόρενς), Κάτσε, Κατσουράνης, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ολίσε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Τσιώλης): Φούλοπ, Ουσέρο, Περόνε, Κάφα (55' Ράγιος), Τσαμπούρης, Αλβαρεζ (70'λ.τ. Καλαντζής), Σανκαρέ, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Κοντοές (32'λ.τ. Γιαλούσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου