ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βατερλώ του ΠΑΟΚ από τον... μέγα Ναπολεόν(ι)!

Με τον Στέφανο Ναπολεόνι να «χτυπάει» δύο φορές, και μάλιστα την δεύτερο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ατρόμητος κέρδισε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με 2-1 και έφερε τούμπα και πάλι τα πλέι οφ, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει από τον ΠΑΟΚ! Έντονες οι αποδοκιμασίες στο τέλος του ματς από τον κόσμο του «δικεφάλου» στους παίκτες της ομάδας του.Πλέον το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς έχει την ισοβαθμία τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, συνεπώς με δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. να δούμε τι θα γίνει και στο αποψινό ματς με τα Γιάννενα), ό,τι και να γίνει βγαίνει στο Champions League!
Εκπλήξεις Γεωργιάδη, κίνηση-ματ απο Παράσχο
Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε την ομάδα του με κάποιες εκπλήξεις, καθώς ο Βούκιτς δεν αναμενόταν να ξεκινήσει, παίζοντας πίσω από τον Σαλπιγγίδη που αγωνίστηκε στην κορυφή. Παράλληλα ο Σταφυλίδης χρησιμοποιήθηκε στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικού μέσου στο 4-4-1-1 σύστημα του Ελληνα τεχνικού. Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο όπως αναμενόταν, επίσης με σύστημα 4-4-1-1 και τον Σουμπίνιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ναπολεόνι. Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε και ματ καθώς ο Ιταλός παίζοντας σε αυτή θέση ήταν εξαιρετικός, καθώς χαραμιζόταν παίζοντας τον προηγούμενο καιρό στο άκρο.
Κακός ρυθμός προβάδισμα από λάθος του Ράντμαν
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν φτωχό σε θέαμα με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κακό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε μια ελαφριά κατοχή της μπάλας και είχε δύο μικρά ξεσπάσματα (Σαλπιγγίδης και Ολίσε ήταν οι πιο ορεξάτοι) στην αρχή του 45λεπτου και μετά το 30ο λεπτό όταν και ήρθε το γκολ.
Από την άλλη ο Ατρόμητος είχε σχεδόν σε όλο το διάστημα παθητικό ρόλο, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις με τον Ναπολεόνι (στο 14' και το 39') έφτασε κοντά σε ένα τέρμα. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 33' όταν ο Ράντμαν δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά ένα φαινομενικά εύκολα σουτ του Ολίσε, με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ισοφάριση με το… καλημέρα
Ο καλός ρυθμός ωστόσο υπήρχε στο δεύτερο μέρος και σε αυτό συνετέλεσε η γρήγορη ισοφάριση του Ατρόμητου, η οποία ήρθε προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Ουντότζι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ναπολεόνι και εκείνος νίκησε Γλύκο και Αποστολόπουλο με ένα πολύ ωραίο πλασέ για το 1-1.
Εκτοτε το παιχνίδι απέκτησε μια «άγρια ομορφιά» με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να μην αρκούνται στον βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα ο Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας από τον 58' τον Μπρίτο αντί του Καραγκούνη. Όπως άλλωστε και ο Γεωργιάδης όταν δέκα λεπτά αργότερα πέρασε τον Αθανασιάδη στην θέση του Φωτάκη και στο 79' τον Λόρενς.
Ευάλωτος και το πλήρωσε
Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο το ματς πήρε… φωτιά με κάθε επίθεση να «μυρίζει» ευκαιρία για τις δύο ομάδες αλλά τον Ατρόμητονα εκμεταλλεύεται την πολύ ευάλωτη πλέον μεσοαμυντική γραμμή του αντιπάλου του και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας πολλές κλασικές ευκαιρίες.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα δύο δοκάρια μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών με τους Σουμπίνιο και Μπρίτο. Ειδικά το δεύτερο ήταν απίστευτο με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να σουτάρει λίγο κάτω από την σέντρα(!) ύστερα από τραγικό λάθος του Γλύκου.
Ο ΠΑΟΚ απειλούσε επίσης όμως ήταν «φλύαρος» και αναποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια. Ετσι το πλήρωσε καθώς μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Πίτου Γκαρσία και Ναπολεόνι, ο δεύτερος «σκότωσε» τον Γλύκο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1!
ΣΚΟΡΕΡ: 33' Σαλπιγγίδης - 46', 93' Ναπολεόνι
ΔΟΚΑΡΙ: 76': Σουμπίνιο, 80' Μπρίτο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57' Σταφυλίδης - 62' Ιγκλέσιας, 74' Μπάλλας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης (79' Λόρενς), Βούκιτς (55' Γεωργιάδης), Ρμπέρ, Σαλπιγγίδη, Λίνο, Φωτάκης (69' Αθανασιάδης), Κατσοράνης, Κουμάλο, Ολίσε.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας (70' Μπάλλας), Δημούτσος, Καραγκούνης (58' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Σουμπίνιο (82' Πίτου Γκαρσία), Ουντόζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου