ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βρίσκει ταυτότητα και ενδεκάδα για την Ευρώπη

Χρήσιμα συμπεράσματα για τον Χουμπ Στέφενς από τη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ολλανδός πρόβαρε το σχήμα για τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες.Γκολάρα από τον ανεβασμένο Σαλπιγγίδη.
Πολλά και σημαντικά συμπεράσματα σε ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της ενδεκάδας έβγαλε ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος άφησε στο γήπεδο για 90 λεπτά οκτώ από τους έντεκα παίκτες του που ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός έδειξε ότι με το πέρασμα του χρόνου καταλήγει στη βασική ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, για τα Προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του "Δικεφάλου" στο ματς, η αμυντική γραμμή στάθηκε καλά στο γήπεδο, αφού κράτησε μακριά από την εστία του Χακόμπο του παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ενώ πολύ θετικά στοιχεία παρουσίασε ο Κίτσιου ως δεξιός οπισθοφύλακας.
Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Σαλπιγγίδης, που εκτός του γκολ που σημείωσε έδειξε μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο και ήταν ο παίκτης που ξεκίνησε όλες τις σημαντικές επιθετικές προσπάθειες των "ασπρόμαυρων".
Επέστρεψε στο σχήμα με δύο επιθετικούς ο Χουμπ Στέφενς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χακόμπο, με τους (από αριστερά από δεξιά) Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνη, Κίτσιου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Τζιόλης και Λόρενς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Γεωργιάδη στα αριστερά και τον Λούκας στα δεξιά. Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν το επιθετικό δίδυμο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα.
Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αθανασιάδη να πιάνει το βολέ έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του να μην ανησυχεί τον Διονώση Χιώτη. Ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε τις καλές στιγμές, με τον Μαντούκα στο 4' να πιάνει το σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Αλεξάντρου, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χακόμπο.
Δύο καλές στιγμές και κατοχή
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με δύο καλές στιγμές, όπως τις καταγράψαμε παραπάνω. Στο υπόλοιπο χρόνο, οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πρώτο τους μέλλημα ήταν να κυκλοφορήσουν την μπάλα σε όλες τις γραμμές.
Στο 16' ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στην έμπνευση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη, κάνοντας το 1-0.
Έπεσε και πάλι ο ρυθμός μετά το γκολ
Μετά την επίτευξη του τέρματος από τον ΠΑΟΚ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να επιτεθούν, αλλά οι αμυντικές γραμμές ανταποκρίνονταν πολύ καλά.
Ασυννενοησία Γεωργιάδη- Χακόμπο στο 29', ο Σέρτζιο κλέβει την μπάλα, πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βίτορ απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα και απέτρεψε ένα σίγουρο γκολ.
Ξέφρενο ρυθμό το ματς, συνεχόμενες ευκαιρίες
Στο 33' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρχική απομάκρυνση των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ, ο Αθανασιάδης πάσαρε έξυπνα στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη έκανε το πρώτο σουτ με την μπάλα να κοντράρει καθαρά σε χέρι αμυντικού του ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε και δεύτερο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χιώτη.
Στο 35' ο ΑΠΟΕΛ χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ. Ο Τιάγκο Γκόμεζ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Βίτορ έβαλε σωτήρια το πόδι του και απομάκρυνε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αμορίμ έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Λόρενς και αυτός σωτήρια απομάκρυνε οριστικά την μπάλα από την περιοχή του ΠΑΟΚ.
Στο 38' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Λούκας έκανε την κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη, αυτός έβγαλε τη σέντρα και πριν προλάβει ο Αθανασιάδης να τη στείλει στα δίχτυα έδιωξε ο Χιώτης με την μπάλα να φτάνει στο Γεωργιάδη, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ αστόχησε από πολύ κοντά σε κενή εστία.
Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να έχει το υπέρ του προβάδισμα χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη. Ο "Δικέφαλος" παρουσίασε καλό πρόσωπο ιδιαίτερα επιθετικά, ενώ αμυντικά παρουσίασε κάποια προβλήματα κυρίως από την πλευρά του Λίνο.
Με μια αλλαγή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολίσε πήρε τη θέση του Γεωργιάδη. Ενώ, μία αλλαγή είχε και ο ΑΠΟΕΛ ο Σέρινταν στη θέση του Σωτηρίου.
Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.
Στο 60' δεύτερη αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ με τον Κρίστιαν να περνάει στο παιχνίδι στη θέση του Κλουκόφσκι.
Ο ΠΑΟΚ μετά από 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος δοκίμασε τη σέντρα σουτ, αλλά δε βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει κατοχή.
Πέντε αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ στο 70'. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Βινίσιους, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης, Ηλία και Γκονσάλβες στις θέσεις των Μοράις, Γκόμεζ και Μπενασούρ, Μαντούκα και Αλεξάντρου.
Στο 74' ο Λίνο δοκίμασε το πόδι από στημένη φάση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Κάτσε πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Λούκας.
Στο 80' αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Σπυρόπουλο να περνάει στο ματς στη θέση του Λίνο.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο (80' Σπυρόπουλος), Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Τζιόλης, Λόρενς, Γεωργιάδης (46' Ολίσε), Λούκας (75' Κάτσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (75΄ Αντωνιάδης), Κλουκόφσκι (60΄ Κρίστιαν), Μοράις (70΄ Βινίσιους), Αμορίν, Μάριο Σέρτζιο (75΄ Σολωμού), Μπενασούρ (70΄  Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (70΄ Γκονσάλβες), Αλεξάντρου (70΄ Ηλία), Τιάγκο Γκόμες (70΄ Αλωνεύτης) και Σωτηρίου (46΄ Σέρινταν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου