ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Φιλική» νίκη με προβληματισμούς για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο φιλικό της Τούμπας με 2-0 τον Εθνικό Γαζώρου, όμως ο Στέφενς, μάλλον, προβληματίστηκε για το πρώτο 45λεπτο παρά ικανοποιήθηκε από την εικόνα των παικτών του που δεν έπαιξαν στο ματς με τη Μέταλιστ (2-0).
Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος. Είχε μία ανούσια κατοχή, μία φλύαρη υπεροχή και δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται καλά, να πρεσάρουν ψηλά και να ΄χουν και μία καλή ευκαιρία για να προηγηθούν.
Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα του «δικέφαλου» βελτιώθηκε… Ο Βούκιτς ήταν υπεύθυνος γι' αυτό όντας ο αντικαταστάτης του Γιάννου, όμως και πάλι δεν έπεισε… Δεν έδωσε την αίσθηση της μεγάλης υπεροχής επί ενός αντιπάλου με τον οποίο τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο έχει τεράστια διαφορά.
Το σχήμα του ΠΑΟΚ
Με 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ στο φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου ο Στέφενς, ο οποίος, ως γνωστόν, δεν χρησιμοποίησε σ' αυτό το ματς όλους όσοι αγωνίστηκαν στο ματς με τη Μέταλιστ.
Ο Ολλανδός τεχνικός, λοιπόν, χρησιμοποίησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια βάζοντας τους Σκόνδρα, Λόπεθ, Κατσικά και Σπυρόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Οι Κάτσε και Λόρενς έπαιξαν στο κέντρο με τους Δεληγιαννίδη και Πόποβιτς να κινούνται στις πτέρυγες. Οσο για την επίθεση, το δίδυμο αποτελούταν από τους Νέτσιντ και Γιάννου.
Κακός ο ΠΑΟΚ, μεγάλη ευκαιρία ο Εθνικός Γαζώρου
Στο πρώτο τέταρτο του ματς, ο ΠΑΟΚ είχε μία κατοχή άνευ ουσίας και δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με τον Εθνικό Γαζώρου να αμύνεται ορθολογικά, να πιέζει και να μην αφήνει πολλά περιθώρια στον «δικέφαλο του Βορρά». Επί της ουσίας, η ομάδα του Στέφενς δεν έκανε φάση στο πρώτο 15λεπτο του ματς.
Το σκηνικό του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο τέταρτο της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ είχε ανούσια κατοχή και προσπαθούσε κυρίως με στημένα να απειλήσει με συνέπεια το 0-0 να παραμένει. Με βάση, λοιπόν, την εικόνα της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, ήταν λογικό ο Στέφενς στον πάγκο να βράζει…
Και σαν να μην έφθανε η έλλειψη δημιουργίας από τον ΠΑΟΚ, στο 34' οι γηπεδούχοι γλίτωσαν και από το «σκωτσέζικο ντους» με τον Γλύκο να αποδεικνύεται από μηχανής θεός.
Ο πορτιέρο του «δικέφαλου» απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Ναστέφσκι, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από λανθασμένη συνεννόηση του Σκόνδρα με τον Λόπεθ. Οι ισορροπίες στο σκορ έμελλε να μην αλλάξουν με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.
Δυο γκολ ο ΠΑΟΚ, βελτιωμένος ο «δικέφαλος»
Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Στέφενς έβαλε τον Βούκιτς αντί του Γιάννου, άφησε τον Νέτσιντ στην κορυφή της επίθεσης με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να απειλήσει πλην της φάσης του 57' με τον Δεληγιαννίδη.
Η εν λόγω ευκαιρία, όμως, φαίνεται πως ήταν προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε στο 60' με τον 17χρονο άσο του ΠΑΟΚ με καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Λόρενς να γράφει το 1-0 για τους οικοδεσπότες. Ηταν, πάντως, γεγονός πως μετά το 55' ο «δικέφαλος» ήταν διαφορετικός. Πιο ορεξάτος, πιο διεισδυτικός…Και πάλι, όμως, όχι τόσο πειστικός. Διότι ακόμα και με το 2-0 που διαμορφώθηκε στο 72' από τον Ολίσε, ο «δικέφαλος» έδειξε κάποια «συν» και αρκετά «πλην» στα οποία ο Στέφενς καλείται να δουλέψει.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Τεβεκέλης
ΣΚΟΡΕΡ: 60' Δεληγιαννίδης, 72' Ολίσε
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Λόπεθ, Κατσικάς (29' λ.τρ. Τζανδάρης), Σκόνδρας (62' Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Λόρενς, Πόποβιτς (69' Πέλκας), Δεληγιαννίδης (61' Σεκού Ολίσε), Γιάννου (46' Βούκιτς), Νέτσιντ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Παπαθανασίου (46' Μέλκας), Κουκόλης, Κωφοκώτσιος (63' Νέδος), Χατζηδημητρίου (67' Κοσμίδης), Μουσικάκης, Μερεσιώτης (73' Παπαβασιλείου), Παπαδόπουλος (88' Μεντής), Δέντσας, Γαϊδαρτζής (80' Υψηλός), Ναστέφσκι (64' Σ. Κωνσταντινίδης), Μεταλλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου