ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Ντέβιτς τον... τύλιξε στο σεντόνι

Η Μέταλιστ χωρίς να... βγάλει μάτια, «καθάρισε» ουσιαστικά από απόψε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στην άδεια και «παγωμένη» Τούμπα με δυο γκολ του Ντέβιτς.
Ο «δικέφαλος» θα μπορούσε να είχε προηγηθεί εύκολα, ωστόσο, οι παίκτες του δεν ήταν συγκεντρωμένοι κι έχασαν δυο ευκαιρίες που δεν σου παρουσιάζονται εύκολα σε τέτοιο επίπεδο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ χωρίς ουσιαστικά να απειληθούν από ένα χαζό πέναλτι του Βίτορ, δυο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι Ουκρανοί βρήκαν χώρους και στο 72' ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Ντέβιτς, έδειξε την κλάση του και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έστειλε την Μέταλιστ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την ομάδα του Στέφενς σ' αυτά του Γιουρόπα Λιγκ.
Φουλ επίθεση από τον Στέφενς
Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Χακόμπο στο τέρμα (σ.σ: επικρατέστερος ήταν ο Γλύκος), Λίνο αριστερά, Κίτσιου δεξιά και τους Κατσουράνη, Βίτορ στο κέντρο της άμυνας. Κεντρικοί χαφ ήταν οι Λάζαρ, Τζιόλης, αριστερά ο Γεωργιάδης, δεξιά ο Λούκας και στην κορυφή Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ενισχυμένο κέντρο από τον Μάρκεβιτς
Ο Μάρκεβιτς παρέταξε την Μέταλιστ με τον Ντισλένκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Αζεβέντο αριστερά, τον Βιλάγκρα δεξιά και τους Γκουέγε, Μολέντο στο κέντρο της άμυνας. Κόφτες ήταν οι Εντμαρ, Τόρες, αριστερό εξτρέμ ο Σόσα, δεξί ο Μάρλος και πίσω από τον «φουνταριστό» Ντέβιτς, ο Ντιέγκο Σόουζα.
Επέβαλε το ρυθμό του, αλλά…
Με τον Χακόμπο να είναι θεατής του αγώνα σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο ματς κι έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του.
Ο «δικέφαλος» απείλησε μόλις στο 5' με τον Λούκας να συνεργάζεται άψογα με τον Σαλπιγγίδη, αλλά να μην τελειώνει σωστά τη φάση, ενώ δυο στημένα του Ισπανού ανησύχησαν την αντίπαλη άμυνα.
«Αχαστο» Νο.1
Στο 15' χάθηκε τεράστια ευκαιρία, καθώς έπειτα από πίεση που ασκήθηκε στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη μπάλα με τον Τζιόλη να βγάζει με τη μία εξαιρετική κάθετη στον Γεωργιάδη που βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο κίπερ, όμως έκανε πολύ κακό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ!
Οι Ουκρανοί πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το 20λεπτο και κατάφεραν να ισορροπήσουν, ωστόσο, επιθετικά ήταν... άχρωμοι, άοσμοι κι ακίνδυνοι.
«Αχαστο» Νο.2
«Αχαστο» όμως δεν έχασε μόνο ο Γεωργιάδης, αλλά κι ο Αθανασιάδης. Ο Λάζαρ έσπασε εξαιρετικά την μπάλα στον Λίνο, που πάσαρε παράλληλα στον «Κλάους», όμως ο διεθνής στράικερ «κατάφερε» να στείλει τη μπάλα πλάγιο (!) από το ένα μέτρο, όντας μόνος με τον αντίπαλο κίπερ!
0-1 από το πουθενά
Στο 43' λοιπόν, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου... Η Μέταλιστ πάτησε για πρώτη φορά περιοχή, κέρδισε κόρνερ το οποίο απομακρύνθηκε σε νέο «στημένο», από το οποίο προήλθε πέναλτι...
Ο Μολέντο πήρε την κεφαλιά, ο Βίτορ άπλωσε άνευ λόγου κι αιτίας το χέρι κι ο Ολλανδός ρέφερι έδωσε δίχως δεύτερη σκέψη το πέναλτι. Ο Ντέβιτς νίκησε τον Χακόμπο για να γίνει το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Αλλαγές από τον Στέφενς
Ο Στέφενς στο 55' πέρασε στο ματς τον Ολίσε αντί του Λούκας που δεν βοήθησε, όμως η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε. Οι Ουκρανοί δεν αντιμετώπισαν την ίδια πίεση κι έτσι έβρισκαν χώρους για να βγουν μπροστά, ενώ και πίσω δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ούτε στο 67' που μπήκε ο Βούκιτς αντί του Γεωργιάδη και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1 άλλαξε η εικόνα του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να πατήσει καν περιοχή, ενώ από την άλλη, η Μέταλιστ έψαχνε... μισή κόντρα για να «καθαρίσει» το ματς.
«Καθάρισε» ο Ντέβιτς...
Κι έτσι έγινε... Ο Σόσα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ντέβιτς που έφυγε από το κέντρο, ο Χακόμπο προσπάθησε να τον προλάβει, ο στράικερ της Μέταλιστ τον απέφυγε και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από δύσκολη γωνία σκόραρε προ κενής εστίας για να γίνει στο 72' το 0-2.
Οσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Στέφενς «ξεφούσκωνε» η πιο φρέσκια κι έτοιμη Μέταλιστ κυκλοφορούσε τη μπάλα κι έφτανε με άνεση στα καρέ του Χακόμπο, ενώ ο «δικέφαλος» είχε την πρώτη του «καθαρή» φάση στο β' μέρος στο 88' με τον Σαλπιγγίδη να μην μπορεί να νικήσει με δυνατό σουτ τον τερματοφύλακα των Ουκρανών.
Τον γλίτωσε το δοκάρι
Λίγο έλειψε να φτάσει σε θρίαμβο η Μέταλιστ, όμως στο 90+3' ο Κριστάλδο, που είχε αντικαταστήσει τον Ντέβιτς, αφού ξεπέρασε και τον Χακόμπο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα, με τους Ουκρανούς να έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση, εκμεταλλευόμενοι την «παγωμένη» Τούμπα και την καλύτερη κατάστασή τους από τον ΠΑΟΚ...
ΣΚΟΡΕΡ: 43' πεν., 72' Ντέβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φαν Μπέκελ (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Σαλπιγγίδης, 74' Αθανασιάδης, 76' Βίτορ – 31' Σόουζα, 59' Γκουέγε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (55' Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77' Νέτσιντ)
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Ντισλένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέντο, Αζεβέντο, Γκουεγέ, Εντμαρ, Σόουζα (63' Μπλάνκο), Σόσα (90+1' Κρασνοπιόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77' Κριστάλδο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου