ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το... Τούμπαρε με Βούκιτς!

Με γκολ του Βούκιτς (σ.σ.: μπήκε αλλαγή στο 85') στις καθυστερήσεις (90+2'), ο ΠΑΟΚ γύρισε το εις βάρος του 0-1 από το πέναλτι του Κάνιας στο 50' και νίκησε με 2-1 την Σαχτιόρ Καραγκαντί ξεκινώντας με το δεξί την πορεία του στους ομίλους του Europa League!
Ο «Κλάους» είχε ισοφαρίσει στο 75' με κοντινό πλασέ έπειτα από κόρνερ του Λούκας! Η Σαχτιόρ έμεινε με 10 παίκτες στο 87', λόγω αποβολής του Ποριβάεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από την εξέδρα είδε το ματς ο τιμωρημένος, Χουμπ Στέφενς.
Είχε ευκαιρίες, δεν είχε καθαρό μυαλό
Ο Κουμίκοφ παρέταξε την Σαχτιόρ με πολυπληθές κέντρο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να σπάσει την άμυνα των Καζάκων κυρίως από τα άκρα με Στοχ και Λούκας, αλλά και με τις κινήσεις του Νίνη που έπαιξε πίσω από τον εγκλωβισμένο Κλάους.
Με τη μπάλα κάτω λοιπόν, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Μόκιν και το κατάφερε, ωστόσο, αν και δημιούργησε πέντε-έξι φάσεις, δεν είχε καθαρό μυαλό και σωστά τελειώματα.
Το έψαξαν και οι Καζάκοι
Οι Καζάκοι που είχαν ως κύριο μέλημα τα μετόπισθεν προσπάθησαν να απειλήσουν από στημένα κι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26', όταν έπειτα από κόρνερ ο Ντζίντιτς έπιασε την κεφαλιά με τον Χακόμπο να διώχνει σε κόρνερ. Η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 39'με τον Γκαζαριάν να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση το οποίο έφυγε λίγο άουτ.
Ψυχρολουσία...
Κι ενώ θα περίμενε κανείς να πιέσει ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, δέχθηκε γκολ από την «άσπρη βούλα». Ο Κάνιας μπήκε φουριόζος στην περιοχή, ο Κατσουράνης προσπάθησε να τραβηχτεί για να μην τον βρει, ωστόσο, το πόδι του στόπερ του «δικέφαλου» βρήκε τον Κολομβιανό κι ο Φοτρέλ έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος παίκτης στο 50ο λεπτό κάνοντας το 0-1.
Εδωσαν φρεσκάδα Λίνο, Σάλπι
Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 57' όμως ο κεραυνός του Λάζαρ βρήκε στο «Γ» του Μόκιν. Στο επόμενο λεπτό ο Σάλπι μπήκε αντί του Ρουμάνου κι ο «δικέφαλος» έπαιξε πιο επιθετικά, αφού έμεινε ένας κόφτης, ο Τζιόλης.
Με την είσοδο του Λίνο στο 65' ο ΠΑΟΚ έγινε πιο ορθολογικός στο παιχνίδι κι ο αριστερός μπακ του «δικέφαλου» έκανε το παιχνίδι από τα αριστερά.
Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν, αφήνοντας ακάλυπτους χώρους, τους οποίους ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Καζάκοι και η ισοφάριση ήρθε από στημένη φάση. Ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στο 75' ο Κλάους πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε από κοντά σε 1-1 δίνοντας ώθηση στην ομάδα του για τη μεγάλη ανατροπή!
Λύτρωση με Βούκιτς!
Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90+2' κι ενώ η Σαχτιόρ είχε μείνει με 10 παίκτες στο 87'. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, ο Λίνο το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο Βούκιτς, που έμελλε να αποδειχθεί χρυσή αλλαγή (σ.σ.: μπήκε αντί του Νίνη στο 85') πετάχτηκε μπροστά από την άμυνα της Καραγκαντί και με κεφαλιά νίκησε τον Μόκιν για να δώσει στον ΠΑΟΚ μια μεγάλη νίκη, από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης!
ΣΚΟΡΕΡ: 75' Αθανασιάδης, 90+2' Βούκιτς - 50' πεν. Κάνιας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φορτέλ (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Τζιόλης – 39' Ποριβάεφ, 52' Γκαζαριάν, 80' Ταράσοφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Ποριβάεφ (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης
ΣΑΧΤΙΟΡ ΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ: Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνιας, Βίτσιους, Φινοντσένκο (81' Μπαϊζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιτζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου