ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Λύτρωση» για ΠΑΟΚ με γκολάρα Βούκιτς!

Δεν έπαιξε καλά, αλλά νίκησε και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 1-0 στην Τούμπα του Πλατανιά, για την 5η αγωνιστική και φτάνοντας τους 12 βαθμούς, όσους και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός που φιλοξενείται στις 20:30 από τον Παναιτωλικό.
Η νίκη ήρθε χάρις στο εκπληκτικό γκολ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 58', με τον Σέρβο να δίνει τη λύση για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, καθώς είχε πετύχει και το νικητήριο τέρμα στο 2-1 επί της Σαχτιέρ Καραγκαντί στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.
Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις ισοπαλίες στις προηγούμενες αγωνιστικές, ενώ είχε καλή παρουσία αμυντικά και απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις τους γηπεδούχους.
Με Κλάους και Σάλπι
Ο Χούουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2, κρατώντας στον πάγκο Νίνη και Βούκιτς. Μπροστά από τον Χακόμπο, οι Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης και Βίτορ ήταν οι τέσσερις της άμυνας. Τζιόλης και Λάζαρ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Λούκας και Στοχ στα άκρα και τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά το 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη, είχε τον Γιωργαλλίδη στο τέρμα, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Φαϊσκα και Φερνάντες. Τετέ, Αγκιλέρα, Μοράλ και Γουνδουλάκης ήταν οι τέσσερις του κέντρου, με τον Τόρες λίγο πιο μπροστά, αλλά πίσω από τον Ναζλίδη.
Κακός ο ΠΑΟΚ, άνετα ο Πλατανιάς
Το πρώτο ημίχρονο πέρασε άνετα για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, χωρίς να μπορεί να αξιοποιήσει την κατοχή μπάλας (59% - 41%), χωρίς καλά-καλά να δημιουργήσει ευκαιρία απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ως μόνη (και μόνη τελική προσπάθεια) ήταν το μακρινό άστοχο σουτ του Στοχ.
Στο ίδιο διάστημα, ο Πλατανιάς έλεγξε το ρυθμό, δεν ένιωσε πίεση, αμύνθηκε αποτελεσματικά και ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Φαϊσκα στο 3' αλλά και το σουτ του Ναζλίδη στο 31'. Σαφώς ήταν η ομάδα που είχε τις καλύτερες στιγμές.
«Σφραγίδα» Βούκιτς
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Στέφενς έβαλε τον Βούκιτς αντί του Σαλπιγγίδη, με τον ΠΑΟΚ να εντείνει τις προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως να βελτιώνεται ιδιαίτερα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, μέχρι το 58' που ανέλαβε δράση ο Βούκιτς. Ο Σέρβος δέχθηκε την μπάλα, έκανε ωραίο κοντρόλ, «άδειασε» εντυπωσιακά τον Φαϊσκα και με ωραίο σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, πετυχαίνοντας το 1-0.
Ο Πλατανιάς είχε απειλήσει στο 56' με τον Τόρες, είχε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη και μια άστοχη κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 68', αλλά δεν κατάφερε έκτοτε να ανησυχήσει τον Χακόμπο. Ιδια κατάσταση και από τον «δικέφαλο», ο οποίος είχε, μεν, δύο καλές στιγμές με τους Αθανασιάδη (65') και Στοχ (82'), αλλά δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.
Οι τεχνικοί των δύο ομάδων έκαναν τις «διορθωτικές» κινήσεις, με τον Ουζουνίδη να ρίχνει στον αγώνα Μπέλιτς, Πόποβιτς και Στόλερ για να δώσει επιθετικότητα και τον Στέφενς να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Νέτσιντ, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την ευκαιρία του Νέτσιντ στις καθυστερήσεις.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 58 Βούκιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 62' Ναζλίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΟΚΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58' Βούκιτς, 72' Λάζαρ, 90'+1' Βίτορ - 63' Τόρες, 72' Ζουμπουλάκης
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο (77' Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (46' Βούκιτς), Αθανασιάδης (73' Νέτσιντ).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Τετέ (75' Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64' Πόποβιτς), Γουνδουλάκης (64' Μπέλιτς), Τόρες, Ναζλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου