ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΟΦΗ του... έκοψε τα φτερά

Επειτα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που θα μπορούσε να λήξει υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις μετά το τελικό 1-1 στο «Γεντί Κουλέ».
Ο «δικέφαλος» που αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο είναι «καταδικασμένος» να παίρνει ματς σαν τ' αποψινό παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ξύπνησε μόνο αφού δέχτηκε το γκολ, έβγαλε μεν αρκετές φάσεις, ειδικά στην επανάληψη, όμως δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» κι έμεινε στο -3 από την κορυφή.
Από την άλλη κι ο ΟΦΗ είχε τις δικές του φάσεις και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με τη νίκη, που θα ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε κι έτσι δεν γεύτηκε ακόμα τη χαρά της νίκης.
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι δυο τερματοφύλακες που πραγματοποίησαν πολύ καλές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε.
Μπήκε πιο δυνατά ο ΟΦΗ
Ο ΠΑΟΚ άργησε να μπει στο ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και φόρα και πίεσαν για το γκολ με την κατάσταση να αλλάζει από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά.
Ο Δερμιτζάκης με τα τρία χαφ (Μακρή, Βερόν, Ζε Εντουάρντο) που είχε στο κέντρο κατάφερε να ελέγξει τον νευραλγικό χώρο του κέντρου και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Κουτσιανικούλη, Περογαμβράκη στα άκρα και να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Ο «δικέφαλος», ανασταλτικά είχε αρκετά προβλήματα, καθώς και στην κυκλοφορία της μπάλας.μ Λάζαρ, Τζιόλης άργησαν να μπουν στο ματς με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να παίρνει μπάλες και να βγαίνει στην κόντρα, βρίσκοντας ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα.
Επειτα από δυο-τρία ανώδυνα «στημένα», ο ΟΦΗ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ. Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης συνεργάστηκαν με τον «Πέρο» να παίρνει την ασίστ από τον Κουτσιανικούλη και να «εκτελεί» με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση τον Χακόμπο για το 1-0 στο 15'!
Κυριάρχησε, αλλά ήταν φλύαρος
Ο «δικέφαλος» ανέβηκε μετά τα μισά του ημιχρόνου και είχε καθολική υπεροχή, με τον ΟΦΗ να του δίνει γήπεδο και να περιμένει την κόντρα, ωστόσο, η ομάδα του Στέφενς δεν έβρισκε τρόπους να πατήσει περιοχή και να απειλήσει.
Με τον Σαλπιγγίδη αποκλεισμένο στο δεξί άκρο, το παιχνίδι γινόταν μονόπαντα με Στοχ και Λίνο να ανεβαίνει και να δίνει βοήθειες, ενώ Τζιόλης, Λάζαρ δεν έβρισκαν χώρο να παίξουν από τον άξονα.
Ο βαρύς Βούκιτς, που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός ήταν καλά κλεισμένος, ενώ κι ο «Κλάους» βρήκε μόνο μία φορά χώρο να κινηθεί, αλλά δεν έβγαλε κάτι καλό.
Η πρώτη φάση των Θεσσαλονικέων ήρθε στο 25' όταν ο Λίνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πάσαρε στον «Κλάους» ο οποίος από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Δασκαλάκη που έδιωξε με τα πόδια.
Η επόμενη καλή φάση άνηκε και πάλι στους φιλοξενούμενους, με τον Λάζαρ να σουτάρει έξω από την περιοχή (41') και τον Δασκαλάκη να διώχνει με το δεξί χέρι. Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι αξιόλογο κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά να μην κάνει και τίποτα ιδιαίτερο στο γήπεδο και τους Ομιλήτες να προηγούνται για πρώτη φορά στην φετινή περίοδο.
Στο ίδιο μοτίβο…
Εχοντας πάρει αυτό που ήθελε από το γκολ του Περογαμβράκη, ο ΟΦΗ έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ κι έψαξε την κόντρα. Ωστόσο και πάλι η ανάπτυξη του «δικέφαλου» δεν ήταν η ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Δασκαλάκης.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ
Κι ενώ οι παίκτες του Στέφενς δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να νικήσουν τον Δασκαλάκη, παραλίγο να το κάνει ο Μακρής! Ο μέσος του ΟΦΗ στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, έπειτα από καλοχτυπημένο φάουλ του Λίνο την έστειλε στο δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Δασκαλάκη στο 54ο λεπτό!
Από την άλλη, σ' αυτό το διάστημα, ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει ένα καλό φάουλ του Μιλιάζες, το οποίο έβγαλε με γροθιές ο Χακόμπο (49').
Διπλή αλλαγή από τον Στέφενς
Στο 65' ο Στέφενς έβγαλε τον Σαλπιγγίδη που δεν φάνηκε καθόλου στο ματς κι έριξε μέσα τον Γεωργιάδη, ενώ φρεσκάρισε και το κέντρο του βάζοντας τον Λόρενς αντί του Λάζαρ. Στο ίδιο λεπτό κι ο Δερμιτζάκης έκανε αλλαγή, βάζοντας τον Φραγκουλάκη αντί του Ζε Εντουάρντο για να φρεσκάρει το κέντρο του. Στο 71' ο Στέφενς έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, ρίχνοντας στο ματς τον Νέτσιντ, αντί του Βούκιτς.
Ισοφάριση και εκατέρωθεν φάσεις!
Τελικά, η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 74ο λεπτό. Με αρκετή δόση τύχης, ο Βίτορ που είχε προωθηθεί, εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο και με κόντρα έπειτα από διώξιμο του Μακρή έκανε από κοντά το 1-1!
Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία από την ισοφάριση και οι παίκτες του Στέφενς πάτησαν πιο γερά στα πόδια τους, όμως ο Δασκαλάκης πραγματοποίησε καλές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και κράτησε τον ΟΦΗ στο ματς με αποκορύφωμα το σουτ του Βίτορ, που παραλίγο να γίνει ήρωας, από τα δυο μέτρα!
Οι φάσεις εναλλάσσονταν μπροστά από τις δυο εστίες στα τελευταία λεπτά με τους δυο τερματοφύλακες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι έτσι η ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Ντεμπούτο έκανε ο Μακουκούλα που είχε δυο-τρία καλά σουτ στο φινάλε, όμως ο Χακόμπο τον σταμάτησε όποτε χρειάστηκε.
ΣΚΟΡΕΡ: 15' Περογαμβράκης – 74' Βίτορ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10' Στοχ, 37' Βούκιτς, 59' Λίνο, 74' Νέτσιντ, 77' Τζιόλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΦH: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο (23' λ.τ. Ζβαζίγια), Βερόν, Μακρής, Ζε Εντουάρντο (66' Φραγκουλάκης), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (86' Μακουκούλα)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Λάζαρ (64' Λόρενς), Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (65' Γεωργιάδης), Στοχ, Βούκιτς (71' Νέτσιντ), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου