ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Ορθιος» με Σαλπιγγίδη στο 93'!

Αλλο ένα έμφραγμα γλίτωσε στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ...
Στο ματς με την Σαχτιόρ Καραγκαντί ήρθε ο Βούκιτς για να λυτρώσει τον «δικέφαλο» στο 90+2' κι απόψε στο AFAS Stadion ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη!
Ο Ελληνας στράικερ μπήκε στο ματς στο 84' και στο 90+3' ισοφάρισε το γκολ του Γκουβελέουβ (82') χαρίζοντας την ισοπαλία κόντρα στην Αλκμάαρ μετά το τελικό 1-1!
Δυο οριζόντια δοκάρια είχε ο «δικέφαλος» με Τζιόλη (8'), Λούκας (51') κι ένα είχαν οι Ολλανδοί με τον Γιόχανσον (71'). Κατέρρευσε ο ΠΑΟΚ μετά το 70' που πίεσε η Αλκμάαρ, χάνοντας συγκέντρωση, θέσεις και απόσταση στις γραμμές, ενώ φάνηκε να μένει κι από δυνάμεις. Κορυφαίοι οι Χακόμπο, Κίτσιου, σε ρηχά νερά οι υπόλοιποι.
Κλασικό 4-3-3 από τους Ολλανδούς
Ο Μάρτιν Χερ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Εστέμπαν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μ. Γιόχανσον, και αριστερά τον Φιεργκέφερ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βόιτενς, Γκουβελέουβ. Στη μεσαία γραμμή οι Ορτις, Ελμ και Γκούντελι. Στις πτέρυγες Μάρτινς, Μπέερενς και στην κορυφή ο Γιόχανσον.
Προτίμησε Νίνη αντί Σάλπι
Ο Τον Λόκχοφ (σ.σ.: ο Στέφενς ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας) παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Χακόμπο κάτω από τα γκολπόστ, ο Κίτσιου δεξί μπακ, ο Τζαβέλλας αριστερό, Βίτορ, Κατσουράνης τα στόπερ, Λάζαρ, Τζιόλης οι κόφτες, ο Στοχ αριστερό εξτρέμ, ο Λούκας δεξί κι ο Νίνης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.
Διαβασμένος ο ΠΑΟΚ
Η Αλκμάαρ προσπάθησε να μπει δυνατά και να πιάσει στον ύπνο τον ΠΑΟΚ, όμως ο «δικέφαλος» ήταν αυτός που ήλεγχε το ματς στην αρχή της αναμέτρησης. Με συμπαγές κέντρο, σωστές αποστάσεις στις γραμμές και καλή κυκλοφορία, ο «δικέφαλος» έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ.
Οριζόντιο ο Τζιόλης!
Την πρώτη, ο Τζιόλης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν έπειτα από αβίαστο λάθος των Ολλανδών και στο 21' ο Κίτσιου, που εν αντιθέσει με τον Τζαβέλλα ανέβαινε τη δεξιά πλευρά, έκανε ωραία ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως νικήθηκε από τον Εστέμπαν που έδιωξε σε κόρνερ.
Η ΑΖ στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, άλλαζε μπαλιές μόνο στην τετράδα της άμυνας κι όταν έφτανε στο κέντρο έπεφτε σε τοίχος και δεν έβρισκε διαδρόμους για την περιοχή του Χακόμπο. Ένα καλό σουτ είχαν οι γηπεδούχοι στο 9' όμως ο κίπερ του ΠΑΟΚ έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.
Δεν στοίχισε η ολιγόλεπτη αδράνεια
Η άμυνα του ΠΑΟΚ αποδιοργανώθηκε σε δυο διαδοχικές φάσεις, όμως αυτό δεν στοίχισε στον «δικέφαλο». Τραγικό λάθος του Βίτορ στο 29ο λεπτό, με τον στόπερ του ΠΑΟΚ να μην βλέπει τον Γιόχανσον που καραδοκούσε και γύρισε τη μπάλα στον Χακόμπο. Ο Αμερικανός έκλεψε τη μπάλα, βγήκε όμως πολύ πλάγια και σούταρε άουτ! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γιόχανσον τσίμπησε ωραία τη μπάλα στον Μάρτενς, που μπήκε στην περιοχή, την κατέβασε με το στήθος, όμως το βολέ που έπιασε, πέρασε άουτ.
Εβαλε τη μπάλα κάτω πρώτη φορά
Ο «δικέφαλος» απάντησε (35') με ένα σουτ του Στοχ έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε με τις γροθιές ο Εστέμπαν. Η πρώτη καλή συνεργασία από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 39' με τον Κλάους τελικό αποδέκτη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έβαλε τη μπάλα κάτω και μπήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά να μην φαίνεται στην αντίπαλη περιοχή, καθώς στην καλύτερη, υπήρχε μόνο μία ασπρόμαυρη φανέλα στο «κουτί». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ούτε ο Νίνης που έπαιζε επιτελικός και κρυφό φορ, αλλά ούτε και τα εξτρέμ Στοχ, Λούκας πάτησαν περιοχή.
Μπήκαν φουριόζοι οι Ολλανδοί!
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες. Στο 47' ο Μάρτενς έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Γκούντελι που βγήκε απέναντι από τον Χακόμπο, όμως ο Ισπανός κίπερ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, έπειτα από σέντρα που έγινε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπέερενς σηκώθηκε μόνος του, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ!
Στο 51ο λεπτό, η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» ξεδιπλώθηκε ωραία, με τον Νίνη να ανεβάζει τον Τζαβέλλα, που έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Λούκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά-ψαράκι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Εστέμπαν, που στάθηκε τυχερός σε άλλη μια φάση!
Ανέβηκε η Αλκμάαρ
Από το 65' και μετά, η Αλκμάαρ ανέβηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έγινε απειλητική, με τον Γκούντμουντσον να δίνει πνοή στο παιχνίδι των Ολλανδών. Οι γηπεδούχοι είχαν την πιο μεγάλη τους ευκαιρία στο ματς στο 71' όταν ο Μάρτενς σέντραρε, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο!
Ο Λόκχοφ που εκτελούσε χρέη τεχνικού αντί του τιμωρημένου Στέφενς, φρέσκαρε τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά ρίχνοντας στο ματς τους Ολίσε, Λόρενς αντί των Λούκας, Νίνη.
Δέκα λεπτά πίεσης αρκούσαν…
Ωστόσο, ο «δικέφαλος» οπισθοχώρησε με την ΑΖ να γίνεται πιο επιθετική και να πολιορκεί την περιοχή του Χακόμπο. Ένα δεκάλεπτο πίεσης αρκούσε για τους γηπεδούχους να σκοράρουν.
Ο Οβερτουμ που είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς, εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Τζιόλη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που είχε μείνει ο προωθημένος στόπερ, Γκουβελέουβ και με κοντινή προβολή νίκησε τον Χακόμπο για να βάλει την Αλκμάαρ μπροστά στο σκορ.
«Χρυσή» αλλαγή ο Σάλπι!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα υπόλοιπα λεπτά να απαντήσει. Αρχικά Σαλπιγγίδης (σ.σ.: μπήκε στο 84') και Βίτορ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Εστέμπαν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο, ο «δικέφαλος» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη!
Στο 90+3' με όλο τον ΠΑΟΚ μπροστά να κυνηγάει την ισοφάριση, ο Λόρενς γέμισε στην περιοχή, ο Φιεργκέφερ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Σάλπι σαν από μηχανής θεός έπιασε ένα ξερό βολέ από τη γωνία της μικρής περιοχής και νίκησε τον Εστέμπαν χαρίζοντας την πολύτιμη ισοπαλία στην ομάδα του!
ΣΚΟΡΕΡ: 82' Γκουβελέουβ – 90+3' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπάντι (Ιταλία)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 71' Γιόχανσον – 8' Τζιόλης, 51' Λούκας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Γκουβελέουβ, Φιεργκέφερ, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ (80' Οβερτουμ), Ορτίθ, Μπέερενς (69' Γκούντμουντσον), Γιόχανσον (90+1' Αβντιτς), Μάρτενς
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου