ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο ωραίος (ΠΑΟΚ) κι ο μοιραίος (Μπεργκ)...


Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, όμως γύρισε το ματς, νίκησε με 2-1 στην Τούμπα κι έμεινε στο -3 από την κορυφή!
Μοιραίος για τους «πράσινους» ο σκόρερ (22') Μπεργκ, που έχασε... άχαστο τετ α τετ (58') και πέναλτι (81', σ.σ.: σούταρε άουτ).
Πολλά τα ανασταλτικά προβλήματα του Παναθηναϊκού που μέχρι το 25'-30' στάθηκε καλά όμως έγιναν και πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία δεν... πληρώθηκαν όλα. Μετά ο ΠΑΟΚ πήρε γήπεδο και πανηγύρισε δίκαια τη νίκη. Για τον «δικέφαλο» σκόραραν Στοχ (27' πεν.) και Αθανασιάδης (48').
 Ο «δικέφαλος» είχε την υπεροχή, έβγαλε πολλές φάσεις, όμως οι ευκαιρίες των «πράσινων» αν και κατά πολύ λιγότερες ήταν πιο «καθαρές», ωστόσο, φάνηκε η απειρία του «τριφυλλιού» και η πίεση της έδρας φάνηκε να «λυγίζει» τους παίκτες του Αναστασίου.
Ετσι έπαιξαν…
Μια αλλαγή είχε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στο Αλκμάαρ, με τον Σάλπι να παίρνει τη θέση του Λούκας. Ο Στέφενς κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, τον Λίνο αριστερό μπακ, τον Κίτσιου δεξί, τους Κατσουράνη, Βίτορ στο κέντρο της άμυνας, Λάζαρ, Τζιόλη κόφτες, Στοχ αριστερά, Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή τον Αθανασιάδη.
Με το ίδιο σύστημα παρέταξε τον Παναθηναϊκό κι ο Αναστασίου θέλοντας να ενισχύσει το κέντρο του. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάνο αριστερό μπακ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί και στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Σίλντενφελντ, Ρισβάνης. Κόφτες ήταν οι Λαγός, Μέντες, αριστερό εξτρέμ ο Κλωναρίδης, δεξί ο Ζέκα και πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ, ο Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο.
Νωθρό ξεκίνημα
Το πρώτο τέταρτο χαρακτηρίστηκε από τα εκατέρωθεν λάθη στον χώρο του κέντρου. Και οι δυο προπονητές είχαν φορτώσει τον άξονα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διάδρομοι για την αντίπαλη περιοχή.
Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του καλή φάση στο 19' με τον Κλάους να μην μπορεί να νικήσει τον Καπίνο με το κεφάλι από καλή θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα με τα δυο του ακραία μπακ να συνεργάζονται και τον Χακόμπο να μπλοκάρει την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου.
Προβάδισμα με Μπεργκ!
Στο 22' ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Μέντες έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα η άμυνα του ΠΑΟΚ να μην προλάβει να οργανωθεί. Ο Ζέκα σέντραρε από δεξιά, ο Κατσουράνης έχασε τον Μπεργκ, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1!
Αμεση απάντηση με Στοχ!
Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για μόλις 5 λεπτά. Ο Ρισβάνης άφησε τη μπάλα να σκάσει μπροστά του σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, δεν την βρήκε ούτε στη δεύτερη προσπάθεια με τον κεφάλι, ο Σάλπι έκλεψε, μπήκε στην περιοχή κι ο στόπερ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε τη γκέλα του ανατρέποντας τον βραχύσωμο εξτρέμ.
Ο Θάνος έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Στοχ έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία απ' αυτή που έπεσε ο Καπίνο για να επανέλθει η ισορροπία.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του κέντρου κι ανέβασε το παιχνίδι προς την περιοχή του Καπίνο κι έβγαλε δυο-τρεις φάσεις χωρίς ωστόσο να πάρει κάτι καλό.
Μπήκε δυνατά και το γύρισε!
Ο «δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και πίεσε για να κάνει την ολική ανατροπή κι ευτύχησε να την κάνει με τον Κλάους! Ηταν το 48' όταν ο Λίνο σέντραρε από αριστερά, ο φορ του ΠΑΟΚ πετάχτηκε μπροστά από τον Σίλντενφελντ στο πρώτο δοκάρι και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 2-1!
Η μάχη του κέντρου είχε χαθεί κατά κράτος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Αναστασίου να βάζει τον Ατζαγκούν αντί του Μέντες στη μία ώρα αγώνα και οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν κάπως. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν κι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπεργκ!
Ολα τα λεφτά η απόκρουση του Χακόμπο
Ο Ζέκα έβγαλε τον Σουηδό απέναντι από τον Χακόμπο (58') όμως ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου» τον νίκησε με σωτήρια επέμβαση! Ο ΠΑΟΚ έχασε δυο καλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς, δεν βρήκε δίχτυα και φτάσαμε στο 81' με τον Μπεργκ να χάνει νέα τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει!
Ο Κίτσιου ενήργησε ως τερματοφύλακας σε σουτ του Σουηδού από κοντινή απόσταση, ο Θάνος έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να πάρει ρεβάνς από τον Χακόμπο!
Μοιραίος ο Μπεργκ
Ο Σουηδός πήρε φόρα στο 81ο λεπτό, σημάδεψε την δεξιά γωνία, στην οποία έπεσε σωστά ο Χακόμπο, ωστόσο, η μπάλα πήγε εκτός εστίας κι ο «δικέφαλος» κράτησε το προβάδισμα! Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία, από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης, νίκη κι έμεινε στο -3 από την κορυφή.
ΣΚΟΡΕΡ: 27' Στοχ, 48' Αθανασιάδης – 22' Μπεργκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενά)
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 81' Μπεργκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 65' Τζιόλης, 68' Κατσουράνης, 78' Κωνσταντινίδης – 26' Ρισβάνης, 38' Μπεργκ, 88' Φιγκερόα, 90+3' Ατζαγκούν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81' Λούκας) Στοχ, Αθανασιάδης (88' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' λ.τ. Ντίνας, 78' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου