ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μήτρογλου εσείς; Βίτορ εμείς...

Με δυο γκολ του Μιγκέλ Βίτορ στο 40' και στο 57' ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 2-0 τον Αστέρα και περιμένει, πλέον, να δει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος για 60 λεπτά από τους Αρκάδες. Προηγήθηκε δικαίως με 2-0, διαμαρτύρεται ορθώς για πέναλτι σε Λάζαρ και Νέτσιντ, αλλά και τη φάση του 34' με τον Σαλπιγγίδη για τις αποφάσεις του ρέφερι, Ιωαννίδη και αναμένει, πλέον, τα νέα από την Κρήτη, όπου σε λίγη ώρα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός.
Οσον για τον Αστέρα, ξύπνησε αργά… Μετά το 60', όταν έχανε, πλέον, με 2-0 και επί της ουσίας αγωνιζόταν σε έναν ΠΑΟΚ που είχε το μυαλό του με δεδομένο το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο στο ματς του Europa League με τη Μακάμπι Χάιφα.
Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες
Με διάταξη 4-4-2, όπως αναμενόταν, παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ο Χούουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός εμπιστεύθηκε τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο στην άμυνα, έβαλε τους Νίνη, Λάζαρ, Τζιόλη και Στοχ στο κέντρο χρησιμοποιώντας τους «Σάλπι» και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Από την άλλη, ο Στάικος Βεργέτης δεν έπαιξε εν τέλει 4-5-1. Ο τεχνικός των Αρκάδων έβαλε τους Ναβάρο, Κουρμπέλη, Γκοϊάν και Πιπίνη στην άμυνα, χρησιμοποίησε τον Σέτι που δεν είχε παίξει φέτος στο πρωτάθλημα ως αμυντικό χαφ με τους Εντό και Ουσέρο ως εσωτερικούς χαφ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Ουρτάδο, Μπαράλες και Ντε Μπλάσις. Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Αστέρας έπαιζε 4-3-3.
Οι λανθασμένες αποφάσεις του Ιωαννίδη στο α' ημίχρονο
Μετά το 15' άρχισε να παίζεται ποδόσφαιρο στην Τούμπα. ΠΑΟΚ και Αστέρας προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ με τον «δικέφαλο» να απειλεί στο 16' με τον Αθανασιάδη και τον Αστέρα να απαντά στο 20' με τον Ουρτάδο.
Το 0-0 παρέμενε και στο 21' ο ΠΑΟΚ μπορεί να διαμαρτύρεται δικαίως για την απόφαση του ρέφερι, Ιωαννίδη που δεν έδειξε άσπρη βούλα στο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Λάζαρ. Ο νεαρός αμυντικός του Αστέρα «τράβηξε» εντός περιοχής τον Ρουμάνο χαφ με τον διαιτητή από την Αργολίδα να δείχνει «παίζεται».
Στο 35' ο ρέφερι πήρε ακόμα μία λαναθσμένη απόφαση κατά του ΠΑΟΚ. Είδε φάουλ από τον Σαλπιγγίδη στον Πιπίνη, το κατελόγισε με αποτέλεσμα η εξέλιξη της φάσης και το γκολ του Κατσουράνη να θεωρούνται ως μη γενόμενα.
Ευκαιρία με «Κλάους» και 1-0 με Βίτορ
Το 0-0 παρέμενε και δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφθασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Νίνης σέρβιρε στον «Κλάους», όμως ο Ερνάντεζ με τα πόδια είπε «όχι» στον άσο του «δικέφαλου».
Το γκολ, όμως, «ψηνόταν» για τον ΠΑΟΚ και εν τέλει ήρθε στο 40' με δράστη τον Μιγκέλ Βίτορ με τον συνήθη τρόπο, όπερ σημαίνει με κεφαλιά. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Στοχ, σημείωσε το 3ο γκολ του στη σεζόν και έδωσε προβάδισμα στον «δικέφαλο» σε καθοριστικό σημείο του ματς.
Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με σαφές ψυχολογικό προβάδισμα στα αποδυτήρια έναντι του Αστέρα που γενικώς πλην του σουτ του Ουρτάδο στο 20' δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο στο πρώτο 45λεπτο.
2-0 και πάλι με Βίτορ
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Αστέρας Τρίπολης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίτσιου στον Πιπίνη με το ριπλέι να μην ξεκαθαρίζει τη φάση για την απόφαση του Ιωαννίδη να δείξει «παίζεται». Το 1-0 παρέμενε και στο 51' ο ΠΑΟΚ απείλησε με γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη που βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Αστέρα με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει ως έχει.
Εξι λεπτά αργότερα, όμως, το ματς επί της ουσίας «τελείωσε»… Και αυτό γιατί στο 57' η άμυνα του Αστέρα ξέχασε τον Μιγκέλ Βίτορ στο φάουλ του Λίνο και με κεφαλιά ο Πορτογάλος έγραψε το 2-0 με κεφαλιά. Ο πρώην στόπερ της Μπενφίκα ήταν στο σημείο που έπρεπε στο φάουλ του Λίνο για να σκοράρει για 4η φορά στη σεζόν.
Ξύπνησε αργά ο Αστέρας
Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει. Εψαξε τη γρήγορη απάντηση για να μπει εκ νέου στο ματς και λίγο έλειψε στο 64' να τα καταφέρει. Ηταν η φάση του μονοκόμματου σουτ του Κάφα που είχε μπει στο 60' στη θέση του Κουρμπέλη με τον Χακόμπο να διώχνει.
Το ματς αποκτούσε, πλέον, φρενήρη ρυθμό με τον Αστέρα στο 67' να βλέπει τον Ουσέρο να σουτάρει πάνω στον Χακόμπο όντας «φάτσα-κάρτα» με το τέρμα και στην κόντρα επίθεση τον ΠΑΟΚ και δη τον Αθανασιάδη να σπαταλά την ευκαιρία για το 3-0.
Ο Αστέρας δεν τα παράτησε… Εψαξε το 2-1 και σε διάστημα δυο λεπτών είδε ισάριθμες κεφαλιά του Μπαράλες από πλεονεκτικότατη θέση να μην έχουν ευτυχή κατάληξη. Ειδικά στο 76' ο στράικερ του Αστέρα την έκανε εξαιρετικά τεχνική, όμως ο Χακόμπο με υπέροχο άλμα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ διατηρώντας το μηδέν για τον ΠΑΟΚ.
Οι Αρκάδες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των παικτών του «δικέφαλου», όμως οι προσπάθειες τους δεν έβρισκαν στόχο είτε λόγω ατυχίας είτε λόγω κακής τελικής προσπάθειας είτε ελέω Χακόμπο.
Ετσι το 2-0 έμελλε να μην αλλάξει με δεδομένη τη χαμένη ευκαιρία του Νίνη στο 90' και τον μη καταλογισμό πέναλτι στο τράβηγμα του Νέτσιντ από τον Πιπίνη στο 91' τον ΠΑΟΚ να κάνει το 4Χ4 εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο 2013 στην Τούμπα με τον «δικέφαλο» να παραμένει στο «κατώφλι» του Ολυμπιακού.
ΣΚΟΡΕΡ: 40', 57' Μιγκέλ Βίτορ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 43' Αθανασιάδης, 82' Λούκας - 25' Κουρμπέλης, 34' Εντό, 49' Σέτι, 55' Πιπίνης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 51' Κατσουράνης
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου (69' Τζαβέλλας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Νίνης, Σαλπιγγίδης (72' Κατσουράνης), Αθανασιάδης (85' Νέτσιντ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Ερνάντεζ, Ουρτάδο (68' Καράσκο), Κουρμπέλης (60' Κάφα), Γκοϊάν, Πιπίνης, Σέτι, Ουσέρο, Εντό (74' Χουάνμα), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου