ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση στη Θράκη με Λούκας!

Ούτε η κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης με την Μακάμπι Χάιφα ούτε η καλή κατάσταση του προερχόμενου από τη νίκη στη Λεωφόρο Πανθρακικού μπόρεσαν να φρενάρουν τον ΠΑΟΚ. Με πρωταγωνιστή τον Λούκας, ο «δικέφαλος» νίκησε 3-0 την ακριτική ομάδα στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.
Ο Ισπανός πέτυχε δύο γκολ, στο 11' και στο 47', δημιούργησε (με εκτέλεση κόρνερ) το αυτογκόλ του Εμποου στο 72' και ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη στο… ρελαντί, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ.
Ετσι, συνέχισε και την παράδοση που τον θέλει να νικά τον Πανθρακικό στα επτά (με το σημερινό) τελευταία ματς πρωταθλήματος (ανεξαρτήτου έδρας) και έφτασε τους 22 βαθμούς, όσο και ο Ολυμπιακός, που στις 19:30 υποδέχεται τον ΟΦΗ.
Οσο για τον Πανθρακικό; Είδε το αήττητο σερί των έξι αγώνων του να σταματά, καθώς είχε να ηττηθεί από τη 2η αγωνιστική και το εκτός έδρας 1-0 από την Ξάνθη.
Η συνταγή… που «ακύρωσε» ο Λούκας
Ο Πανθρακικός παρατάχθηκε από τον Ακη Μάντζιο με τη νικηφόρα συνταγή της Λεωφόρου απέναντι στον Πανθρακικό, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (5-3-2), κρατώντας τον προερχόμενο από τραυματισμό Ιγκόρ στον πάγκο. Ο Χούουμπ Στέφενς επέλεξε 4-2-3-1, κρατώντας στον πάγκο τον Σαλπιγγίδη, βάζοντας τον Λούκας στην 11άδα.
Ο Ισπανός πέτυχε γκολ στο 11' και ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε, πλέον, λόγο να πιέζει και να ρισκάρει, ο Πανθρακικός δεν είχε τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά (τα σουτ του Ζεκίνια στο 4' και Μπαϊκαρά στο 14' δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χακόμπο) και έτσι ο «δικέφαλος» έλεγχε τα πάντα, «αγγίζοντας» και το 2-0 με τον Λούκας στο 16', αλλά και τον Αθανασιάδη στο 33'.
Ετσι, ο Μάντζιος άλλαξε τα πλάνα του από το 40', μετέτρεψε το σύστημα σε 4-1-4-1 (ο Εμποου αμυντικός μέσος, μόνος μπροστά ο Ζεκίνια) αλλά και πάλι είδε μόνο ένα μακρινό σουτ του Εμποου στο 39' ως την καλύτερη στιγμή της ομάδας του.
Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο του Λούκας μόλις στο 47' και τα πάντα τελείωσαν. Ο Πανθρακικός απογοητεύτηκε και παρά την είσοδο και του Ιγκόρ στο 62' δεν μπορούσε να απειλήσει, την ώρα που ο «δικέφαλος», στο ρελαντί, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες (60' Νίνης, 65' Λούκας και Αθανασιάδης, 70' Στοχ, 71' Λούκας) πριν έρθει το 3-0 με το αυτογκόλ του Εμποου στο 72'.
Από τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, ο Στέφενς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και παίκτες του, αποσύροντας σταδιακά τους Νίνη, Αθανασιάδη και Κατσουράνη και το 3-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την ευκαιρία του Τζάνη στο 74' για τους γηπεδούχους και των Στοχ (86') και Κατσικά (87') για τον ΠΑΟΚ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 11', 47' Λούκας, 72' αυτ. Εμποου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Σέρεμετ, 59' Ντιόγκο - 40' Αθανασιάδης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Μπαικαρά, Ντιόγκο (62' Ιγκόρ), Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Εμπόου, Ρομέου, Κάσες (56' Τζάνης), Ζεκίνια.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Νίνης (66' Βούκιτς), Αθανασιάδης (75' Νέτσιντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου