ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αλλες δυο ευκαιρίες για τους «32»...

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τη νίκη που θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το τελικό 0-0 με την Μακάμπι στη Χάιφα και θέλει έναν βαθμό στα δυο εναπομείναντα ματς του ομίλου με Σαχτιόρ (εκτός), Αλκμάαρ (εντός) για να σφραγίσει το εισιτήριο.
Το ματς όχι μόνο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά ήταν πολύ κακό... Ελάχιστες τελικές προσπάθειες κι από τις δυο ομάδες, ακόμα λιγότερες εντός εστίας, ένα τετ α τετ του Στοχ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι ένα χαζό πέναλτι του Ολίσε που ευτυχώς δεν δόθηκε στο 87' ήταν όλο κι όλο το ματς.
Πολύ συντηρητικό στήσιμο από τον Στέφενς, που μπορεί να έλεγε όλη τη βδομάδα ότι δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στο μυαλό των παικτών του και του ιδίου, αλλά το ματς άλλα έδειχνε...
Ετσι έπαιξαν
Ο Αριέλ Μπενάντο παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τον Σαρόνοφ κάτω από τα γκολπόστ. Ο Μεσουμάρ ήταν το δεξί μπακ, ο Ταβάτα το αριστερό και στο κέντρο της άμυνας οι Φαλάς, Κεϊνάν. Αμπουκαράτ, Μπόκολι, Βερέντ στο κέντρο κι επιθετική τριπλέτα αποτελούμενη από τους Εντλόβου, Εζρά και Γκοζλάν.
Από την άλλη ο Στέφενς κατέβασε τον «δικέφαλο» με 4-2-3-1 με τον Χακόμπο στο τέρμα. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας Κατσικάς, Κατσουράνης. Ο Τζιόλης με τον Λάζαρ ήταν οι κόφτες, αριστερό εξτρέμ ο Στοχ, δεξί ο Λούκας και πίσω από τον Κλάους ο Νίνης.
Σαν σε βραδιά ποίησης…
Ένα σουτ του Εντλόβου στο 2', ένα του Τζιόλη στο 35' μια φάση εντός εστίας από τον Στοχ και... καληνύχτα... Αυτό ήταν όλο κι όλο το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για να παίξουν ποδόσφαιρο. Ειδικά ο ΠΑΟΚ που περίμενε την Μακάμπι με 10 και 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα.
Παραλίγο βέβαια ο «δικέφαλος» να την κάνει τη ζημιά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Νίνης έβγαλε σε θέση βολής τον Στοχ, όμως ο Σλοβάκος νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ.
Πάνω από δυο-τρεις σωστές μεταβιβάσεις εκατέρωθεν δεν είδαμε και κάπως έτσι πέρασε ένα άχρωμο και άοσμο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε 4 κίτρινες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα…
Κάτι κινήθηκε στην επανάληψη…
Ο Μπενάντο άλλαξε το σέντερ φορ του με την έναρξη της επανάληψης ρίχνοντας στο ματς τον Αμπουχατζίρα αντί του Γκοζλάν και παραλίγο να κάνει τη ζημιά στο 56', όμως ο Χακόμπο έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ.
Κι ο ΠΑΟΚ είχε δυο σουτ ένα από τον Λάζαρ κι ένα από τον Στοχ, όμως αδυνατούσε να πατήσει περιοχή. Ο Στέφενς έβαλε τους Σαλπιγγίδη και Ολίσε αντί των Νίνη και Στοχ για να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ ο τεχνικός των Ισραηλινών έριξε στο ματς και τον Ράγιος.
Στο 87' ο Ολίσε μάρκαρε άτσαλα τον Μεσουμάρ μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο Γερμανός διαιτητής ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν είδε πέναλτι και δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών….
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε ενός κακού ματς, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και να κλειδώσει την πρόκριση, κάτι που καλείται να κάνει στα δυο επόμενα ματς με Σαχτιόρ Καραγκάντι εκτός και Αλκμααρ εντός έδρας, αντίστοιχα. Πλέον το ενδιαφέρον του «δικέφαλου» στρέφεται στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.
ΣΚΟΡΕΡ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβάιερ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26' Εζρα, 31' Αμπουκράτ, 34' Γκοζλάν – 36' Κατσικάς, 90+1' Λίνο, 90+2' Σκόνδρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Σαράνοφ, Φαλάχ, Ταβάτα, Κεϊνάν, Μεσουμάρ, Αμπουκράτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ (58' Ράγιος), Εντλόβου (79' Ραϊβάν), Γκοζλάν (46' Αμπουχατζίρα)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ (68' Ολίσε), Λούκας (90' Λίνο), Νινής (62' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου