ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποιος άλλος; Ο Βούκιτς!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε φάτσα με την πρώτη του εντός έδρας απώλεια στο πρωτάθλημα, όμως Ζβόνιμιρ Βούκιτς ήταν και πάλι εκεί. Ο 34χρονος επιθετικός (όπως έκανε και με τις Καραγκάντι και Πλατανιά), λύτρωσε τον «δικέφαλο» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο... δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων για το 2-1 κόντρα στον Εργοτέλη.
Έτσι η ομάδα του Χούμπ Στέφενς θα πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα, έχοντας 25 βαθμούς, και φυσικά ευελπιστεί σε λίγη ώρα οι Πειραιώτες να έχουν απώλειες στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παντως ο «δικέφαλος» πραγματοποίησε μία ακόμη εμφάνιση που εμφάνισε αρκετά προβλήματα, τόσο στην αξιοποίηση των ευκαιριών, όσο και αμυντικά.
Οσο για τον Εργοτέλη, θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε τις αρκετές φάσεις που δημιούργησε για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 2η φετινή του ήττα και πρώτη εκτός.
Με Κατσουράνη στα χαφ
Ο Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, με τον Κατσουράνη στα χαφ (ελλείψει Τζιόλη) και τον Κατσικά στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Βίτορ. Από την πλευρά του Γιάννης Πετράκης έκανε την έκπληξη, παρατάσσοντας ένα αρκετά επιθετικό σχήμα, καθώς ξεκίνησε τόσο τον Διαμαντάκο όσο και τον Βερπακόφσκις.
Εξαιρετική αντεπίθεση και γκολ ο Εργοτέλης
Όπως κάνει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει από το ξεκίνημα ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, ο Εργοτέλης εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι η άμυνα των γηπεδούχων ανέβαινε πολύ ψηλά και με εξαιρετική αντεπίθεση και ωραίο συνδυασμό των Μπουχαλάκη και Βερπακόφσκις, κατάφερε να σκοράρει στο 13' και να «παγώσει» την Τούμπα.
Καταιγιστικός ρυθμούς, πλειάδα φάσεων
Η εξέλιξη αυτή χάρισε μια «άγρια ομορφιά» στο ματς, με τον «δικέφαλο» να βγαίνει μαζικά στην επίθεση και να ασκεί έντονη πίεση και τον Εργοτέλη να είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.
Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτικά την κατοχή με το μέρος του (65%-35%) και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Στοχ (14'), Κατσικά (17'), Λούκας (25') και Νίνη (39'), αλλά και τον πολύτιμο Βίτορ από το 35ο λεπτό.
Ο Εργοτέλης, με τον Αθανασίου «κέρβερο» κρατούσε το μηδέν, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα του σε πολύ καλές φάσεις που είχε με τους Πελέ (23'), Διαμαντάκο (29') και Βερπακόφσκις (43' από τραγικό γύρισμα του Χακόμπο).
Ίδιο το σκηνικό, ισοφάριση με Κατσουράνη
Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση και απειλούσε, με τον Εργοτέλη να παραμένει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση σχετικά νωρίς (64') με την εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη και εν συνεχεία ενέτειναν κι άλλο την πίεσή τους.
Με τρεις στόπερ οι Κρητικοί
Στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης, ο Εργοτέλης έπαιξε με τρεις στόπερ (καθώς ο Πετράκης απέσυρε τον Μπουχαλάκη, βάζοντας τον Σαρρή), με τους Κρητικούς να φαίνεται ότι θα έπαιρναν τουλάχιστον τον βαθμόι. Ως τότε ο «δικέφαλος» είχε χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες (Σαλπιγγίδης στο 48', Νίνης στο 51, Βούκιτς στο 59') έχοντας πάντως... γλιτώσει και από το 1-2 (μεγάλες φάσεις για τους φιλοξενούμενους με Πελέ στο 70' και Χαντί στο 91').
Τελικά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Βούκιτς με εκτέλεση στην δεξιά γωνία του πολύ καλού ως εκείνη τη στιγμή Αθανασίου, έσωσε τον ΠΑΟΚ για το τελικό 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι φίλοι των γηπεδούχων είχαν αποχωρήσει απο την Τούμπα πριν μπει το γκολ, θεωρώντας πως η ομάδας τους δεν θα καταφέρει να κερδίσει!
ΣΚΟΡΕΡ: 64' Κατσουράνης, 93' Βούκιτς- 13' Βερπακόφσκις
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10' Χαντί, 44' Κοιλιάρας, 67' Πελέ, 88' Μεχία
ΠΑΟΚ (Χ. Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ (35' Λόπεθ), Κατσικάς, Κατσουράνης, Λαζάρ, Νίνης (53' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75' Νέτσιντ).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο (69' Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81' Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74' Ρομάνο), Διαμαντάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου