ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Γκέλα», γκρίνια, 2η θέση και... Πάμπλο Γκαρσία!

Η πρώτη εντός έδρας απώλεια του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League ήρθε στην χειρότερη δυνατή στιγμή. Ο «δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Αλκμααρ στην Τούμπα, στην 6η (τελευταία) αγωνιστική και έτσι οι Ολλανδοί πήραν αυτοί την πρώτη θέση που τους φέρνουν στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης των «32» της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (16/12, 14:00) στη Νιόν.
Αυτό γιατί στην ισοπαλία της κορυφής με 12 πόντους, η Αλκμααρ ευνοείται με βάση το εκτός έδρας 2-2 σε σχέση με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «AFAS Stadion». Αμφότερες οι ομάδες είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση και έπαιζαν για την πρωτιά.
Στον ΠΑΟΚ αρκούσε η νίκη ή και η ισοπαλία με 0-0 ή 1-1, όμως απέναντι στην ελλιπέστατη Αλκμααρ, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και απογοήτευσε τους φίλους του, που από το 60' άρχισαν τις αποδοκιμασίες και στο 86' φώναξαν (δύο φορές) το γνωστό σύνθημα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία! Τα ίδια ακριβώς επαναλήφθηκαν και με το σφύριγμα της λήξης.
Στα θετικά για τον «δικέφαλο» το γκολ του 17χρονου Στέλιου Πόζογλου στην εκπνοή, στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. έχει παίξει φέτος για 22 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας).
Νωθρότητα και απουσία ρυθμού
Το καλό σουτ του Στοχ στο 4' ουσιαστικά ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 37 λεπτά του αγώνα. Το 4-3-3 (απόντες οι Νίνης, Λόρενς, εκτός αποστολής ο Σαλπιγγίδης) δεν λειτούργησε, ο Στοχ ήταν και πάλι σε «ρηχά νερά», ο Αθανασιάδης δεν βοήθησε (δύο «χλιαρά» σουτ στο 21' και στο 44') και έμενε ο Λούκας να παλεύει. Οι Ολλανδοί, με πολλούς αναπληρωματικούς, ουσιαστικά απείλησαν στο 19' (Μπεργκούις) και προηγήθηκαν στο 31' με γκολ του Λαμ.
Η απάντηση του ΠΑΟΚ, που σε κάποιες στιγμές πρέσαρε ψηλά και σε άλλες άφηνε χώρο, ήρθε άμεσα με το πέναλτι που κέρδισε ο Κίτσιου από τον Λιούις και αξιοποίησε ο Λούκας στο 37'. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την άστοχη κεφαλιά του Λάζαρ στο 41'.
Χειρότερη εικόνα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε... για πέντε λεπτά, όταν και απείλησε με Βίτορ (48') και Αθανασιάδη (50'). Στη συνέχεια οι Ολλανδοί πήραν τα ηνία, κράτησαν την μπάλα και προκάλεσαν την οργή του κόσμου του «δικέφαλου», που αποδοκίμασε στο 58' για πρώτη φορά. Οι Ολλανδοί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Χαπς (53'), Μπερχούις (57') και Γκούντμουντσον (61') και πήραν και πάλι το προβάδισμα με πέναλτι του Γκόρτερ στο 71' (σε χέρι του Λάζαρ).
Οσο για τον ΠΑΟΚ; Παρά την είσοδο των Νέτσιντ και Πόζογλου, η επιθετικότητα και η εικόνα του δεν βελτιώθηκαν, παρά τη διάθεση του νεαρού επιθετικού. Μόνο ο Λούκας είχε δύο σουτ (66', 73') χωρίς να σκοράρει, ενώ στα τελευταία λεπτά ο «δικέφαλος» πίεσε για την ισοφάριση, την «άγγιξε» με τους Κατσουράνη (89') και Νέτσιντ (90'+1') και τελικά την πέτυχε με τον Πόζογλου στην εκπνοή (90'+4').
ΣΚΟΡΕΡΣ: 37' πεν. Λούκας, 90'+4' Πόζογλου - 31' Λαμ, 71' πεν. Γκόρτερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Γκουντέλι, 37' Λιούις, 88' Γκόρτερ, 90'+1' Γιόχανσον
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (74' Πόζογλου), Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ).
ΑΛΚΜΑΑΡ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς (89' Φαν Οφερεεμς), Λαμ, Χουντ, Γκόρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Λιούις (54' Γκούντμουντσον), Όφερτουμ (74' Α. Γιόχανσον), Άβντιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου