ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ένας... Λίνο δεν φέρνει την άνοιξη

Oι παραδόσεις είναι για να σπάνε, αλλά στο Περιστέρι ο συγκεκριμένος νόμος του ποδοσφαίρου δεν επιβεβαιώθηκε. Για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τα δυτικά προάστια της Αθήνας και έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο, μολονότι είχε τις ευκαιρίες να πάρει ακόμα και τη νίκη.
Η εικόνα του “δικεφάλου του βορρά” ήταν καλύτερη από αυτή του Ατρομήτου. Αλλά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προτίμησε να αμυνθεί και να κλειστεί στα μετόπισθεν, από την στιγμή που πήρε το προβάδισμα με τον Παπαδόπουλο στο 26'. Προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα στο δεύτερο μέρος, όμως, δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα.
Το συγκρότημα του Χούουμπ Στέφενες θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει νωρίτερα και όχι στο 90' με τον Τζαβέλλα. Τόσο, όμως, ο Λούκας, όσο και ο Σαλπιγγίδης απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες. Ούτε ο Ισπανός χαφ, ούτε ο Ελληνας διεθνής βρέθηκαν σε καλή μέρα, αν και ήταν ιδιαίτερα κινητικοί. Ο Σπυρόπουλος ήταν ανύπαρκτος, σε αντίθεση με τον Κίτσιου που έκανε πολλά ανεβοκατεβάσματα.
Χαρακτηριστικό πάντως, για τον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός πως ο Λίνο ήταν για ακόμα μία φορά ο άνθρωπος που ανέβασε επίπεδο την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με την είσοδο του Βραζιλιάνου, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός και έφτασε τελικά στην ισοφάριση και πάλι από στημένη φάση.
Στο 14' σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Σαλπιγγίδης σούταρε δυνατά στην αριστερή γωνία του Τζενάμο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 24', ο Ούμπιντες ντρίπλαρε τον Λάζαρ, έκανε την παράλληλη πάσα στον Καραμάνο, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά.
Δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ και ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Γιανούλης από αριστερά πέρασε τον Κίτσιου, έσπασε τη μπάλα στον Καραμάνο, αυτός με πανέμορφο τακουνάκι έστρωσε στον Παπαδόπουλο και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ιγκλέσιας εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαδόπουλος κατέβασε την μπάλα και έκανε τη ντρίπλα στον Βίτορ, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 59'. Ο Ολίσε έστρωσε την μπάλα στον Λούκας, αλλά ο Ισπανός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Όπως και στο 77', όταν ο Λούκας πέρασε υπέροχη πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο φορ του ΠΑΟΚ έκανε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζενάμο.
Το γκολ της λύτρωσης ήρθε στο 90'. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζαβέλλας πήδηξε ψηλότερα απ' όλους κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΣΚΟΡΕΡ: 26' Παπαδόπουλος – 90' Τζαβέλλας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Παπαδόπουλος, 89' Ουμπίντες, 92' Ιγκλέσιας- 43' Τζαβέλλας
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τζενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης (86' Μπάλλας), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ούμπιντες, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (73' Φυτανίδης), Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Παπαδόπουλος (79' Φάμπιο).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ (61' Τζιώλης), Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Λάζαρ, Κατσουράνης, Βούκιτς, Λούκας (79' Λίνο), Ολίσε (70' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου