ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Του Χάρισ(ε)ης καλά Χριστούγεννα!

Με ένα ξέσπασμα προς το φινάλε του ματς (αλλά χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ως εκείνο το σημείο) ο ΠΑΟΚ επικράτησε μπροστά σε περίπου οκτώ χιλιάδες οπαδούς του του Λεβαδειακού με 3-0 και διατήρησε την διαφορά των επτά βαθμών από τον τρίτο Ατόμητο (39 έναντι 32').
Το ματς στιγματίστηκε από την φάση του 79ου λεπτού, καθώς με το σκορ στο 1-0 υπέρ του δικεφάλου, ο επόπτης Χαρίσης υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ορτέγκα, ο οποίος είχε σκοράρει ένα κανονικότατο γκολ.
Μάλιστα στο 75' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γλύκου στον Λαμπρόπουλο. Πέναλτι ζήτησαν και οι γηπεδούχοι στο 41', υποστηρίζοντας οτι υπήρξε χέρι του Γεωργίου.
Να σημειώσουμε ότι τελικά ο Έργκους Κάτσε ήταν στην αποστολή όμως δεν αγωνίστηκε, ενώ δεν υπήρξε και κάποια αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του
Φουλ επίθεση και με Στοχ στην 11άδα ο ΠΑΟΚ
 Χούμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με ιδιαίτερα επιθετικούς προσανατολισμούς, καθώς στην 11άδα ξεκίνησαν Στοχ (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), Λούκας, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης. Από την πλευρά του ο Νίκος Καραγεωργίου είχε «περιορισμένες λύσεις καθώς απουσίαζαν τέσσερις βασικές επιλογές (Μουλόπουλος, Κονέα Πρζιρόφσκι και Λυκογιάννης).
Γκολ στο... χαλαρό
Στο ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε καμία σπουδαία απόδοση όμως στην πρώτη ουσιαστικά φάση που απείλησε κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν στο 10ο λεπτό όταν ο Στοχ εκτέλεσε καλοζυγισμένα ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Κατσικάς με κεφαλιά μέσα από την καρδιά της περιοχής άνοιξε το σκορ.
Χαλάρωση και απειλητικός Λεβαδειακός
Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός πήρε τα πάνω του και εκμεταλλευόμενος την χαλάρωση που επέδειξαν οι παίκτες του Στέφενς, βγήκε μπροστά και σε 2-3 περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Με τους Μάρτινς, Λαμπρόπουλο και Ορτέγκα να ηγούνται και να συνδυάζονται άψογα, οι Βοιωτοί απείλησαν στο 18', το 21' και το 24' με κορυφαία στιγμή την τελευταία και πρωταγωνιστή τον τελευταίο.
Μετά το ημίωρο, ΠΑΟΚ ανέβασε κάπως την απόδοση του, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία με ένα τετ α τετ του Στοχ στο 33'.
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, ακυρώθηκε κανονικό γκολ
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος χωρίς όμως και πάλι να έχει ουσία στο παιχνίδι του. Με ορεξάτους τους Στοχ, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη ο «δικέφαλος» είχε την υπεροχή στο ματς και συχνά-πυκνά απειλούσε. Ωστόσο η φάση που σημάδεψε το ματς ήταν αυτή του 79'.
Ο Ορτέγκα σημείωσε ένα καθαρότατο γκολ το οποίο όμως ο διαιτητής Θάνος (κατόπιν υπόδειξης του βοηθού) ακύρωσε ως οφσάιντ. Όπως φάνηκε από το ριπλέι δεν υπήρχε καμία παράβαση με τον βοηθό να θεωρεί πιθανότατα πως ο Μάντζιος που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέαζε την φάση. Λανθασμένα βεβαίως.
Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ ξέπασε, καθώς εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση των φιλοξενούμενων, σε διάστημα έξι λεπτών σημείωσε δύο γκολ (με δημιουργό τον Λούκας) με τους Τζιόλη (81') και Αθανασιάδη (83') , έχοντας μάλιστα και ένα δοκάρι στο 87' σε τετ α τετ του Λίνο.
ΣΚΟΡΕΡ: 10' Κατσικάς, 81' Τζιόλης, 83' Αθανασιάδης
ΔΟΚΑΡΙ: 87' Λίνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Κίτσιου, 62' Στοχ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ (Χ. Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ (78' Ολίσε), Λούκας (84' Πόζογλου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (62' Βούκιτς).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ν. Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γεωργίου, Πετράτσι, Κάντζι (87' Ιωαννίδης), Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Σανγκινέτι, Μανόλο (78' Μαρτίνεθ), Μάρτινς (62' Μάντζιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου