ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η νίκη της... 16ετίας με Κλάους και Κάτσε!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», για πρώτη φορά μετά το 1998, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά.
Το γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 58', με το οποίο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο «σπίτι» του «Γηραιού» μετά τις 8 Μαρτίου του 1998 (3-2) και συνολικά 13 αναμετρήσεις, στις οποίες ο Ηρακλής είχε 7 νίκες και 6 ισοπαλίες (όλες σε αγώνες πρωταθλήματος).
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το θετικό ντεμπούτο του Χέντβιγκες Μαντούρου με τον ΠΑΟΚ, η επιστροφή του Εργκους Κάτσε στη δράση μετά με τη φανέλα του «δικέφαλου» μετά από τέσσερις μήνες, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Ηρακλή, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο.
Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου στην Τούμπα.
Ο Ηρακλής τις εντυπώσεις
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη ομάδα. Ιδίως στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ επιθετικός, πιεστικός, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα στο 8' (διπλή) με τον Ζάχορα και στη συνέχεια στο 16' με τον Ονουάτσι. Οι παίκτες του Ογιος κρατούσαν την μπάλα και δεν επέτρεπαν στον «δικέφαλο» να απειλήσει.
Μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους για την περιοχή του και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο και ο ίδιος δεν ήταν απειλητικός, με εξαίρεση τη φάση του 23' με το δοκάρι σε σουτ του Γεωργιάδη, σε μια φάση που ο Κουτσιαύτης δεν του έδωσε πέναλτι σε χέρι του Σαββίδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ρυθμό, ούτε κατάφεραν να πιέσουν τους γηπεδούχους, με τον Αθανασιάδη να είναι καλά κλεισμένος και τους Λούκας, Νίνη και Γεωργιάδη να μην μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα.
Βελτίωση με Μαντούρο
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Στέφενς έβαλε στο παιχνίδι τον Μαντούρο αντί του Λάζαρ και ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός αμυντικός μέσος τον δικαίωσε, με αρκετές θετικές προσπάθειες στον ανασταλτικό τομέα, μία εκ των οποίων σε επικίνδυνο σουτ του Ζάχορα στο 56'. Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στο γκολ, είχε δύο άστοχες κεφαλιές με τον Αθανασιάδη, πριν φτάσει, τελικά, στο γκολ με τον Κλάους στο 58', σε ωραία αντεπίθεση.
Ο Ηρακλής ουδέποτε πτοήθηκε, αντέδρασε αμέσως, «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Τάι στο 62' (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος) και συνέχισε τις προσπάθειες για να φέρει το ματς στα ίσια, απειλώντας και πάλι με τον Τάι στο 69' (άστοχο σουτ), αλλά και στο 78'.
Ο Ογιος έκανε τις αλλαγές για να τονώσει την επιθετικότητα, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είχε ως πρώτο μέλημα να μη ρισκάρει να δεχθεί γκολ και το 1-0 υπέρ του δεν άλλαξε ως το τέλος, με αξιοσημείωτη την επιστροφή του Εργκους Κάτσε στη δράση, ως αλλαγή, για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και το 4-1 της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά και την κόκκινη του Σαββίδη στις καθυστερήσεις για σκληρό μαρκάρισμα στον Αθανασιάδη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 58' Αθανασιάδης
ΔΟΚΑΡΙ: 23' Γεωργιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Αρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+2' Σαββίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Τάι, 39' Κοντοδήμος, 85' Σαββίδης - 65' Αθανασιάδης, 77' Κάτσε
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Μπάμπα, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Ζάχορα (68' Ματσούκας).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης (76' Κάτσε), Λάζαρ (46' Μαντούρο), Γεωργιάδης, Λούκας (71' Ολίσε), Νίνης, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου