ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Λούκας δεν απέτρεψε τη «γιούχα»


Ο Γλύκος τα έπιανε, ο Λούκας το έβαλε και ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 1-0 τον Παναιτωλικό που για 50 λεπτά ήταν εξαιρετικός, αλλά άτυχος πέφτοντας πάνω σε έναν εξαιρετικό πορτιέρο του «δικέφαλου».
Ο ΠΑΟΚ οφείλει το τρίποντο κόντρα στους Αγρινιώτες σε δυο πρόσωπα. Πρώτον κύριον στον τερματοφύλακα του, Παναγιώτη Γλύκο που στο α' ημίχρονο έκανε τρεις καθοριστικές επεμβάσεις διατηρώντας το μηδέν και δεύτερον στον Λούκας που είχε δυο καλές στιγμές στο ματς και στη μία φρόντισε να σκοράρει που έκανε εν τέλει τη διαφορά στο ματς, στο οποίο η εικόνα του ήταν τραγική με αποτέλεσμα στο τέλος να αποδοκιμαστεί από τον κόσμο του.
Ετσι ο ΠΑΟΚ έκανε το τρία στα τρία μέσα στο 2014, όπου φιλοδοξεί στην κατάκτηση ενός τίτλου κατά δήλωση τόσο του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδη όσο και των παικτών.
Καλύτερος και με ευκαιρίες ο Παναιτωλικός
Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναιτωλικός τα κατάφερε περίφημα στην Τούμπα. Οι Αγρινιώτες αμύνθηκαν σωστά, ενώ ήταν ιδιαίτερως απειλητικοί στις αντεπιθέσεις κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ενώ έδειχνε ιδιαίτερα ευάλωτος στην άμυνα.
Στο 12', λοιπόν, ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Καμαρά μετά από κεφαλιά-ασίστ του Μπακάκη με τον Γλύκο να είναι στο σημείο που πρέπει για να αποσοβήσει τα χειρότερα. Ο πορτιέρο του «δικέφαλου», όμως, ήταν φύλακας-άγγελος και στο 21', όπου ο Μπακάκης με εξαιρετική ατομική ενέργεια «άδειασε» όλη την άμυνα των γηπεδούχων, όμως στο τετ α τετ νικήθηκε από τον γκολκίπερ των οικοδεσποτών.
Το 0-0 παρέμενε, όπως και η νωθρότητα του ΠΑΟΚ που περίμενε από κάποια ατομική έξαρση να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Παναιτωλικού. Κάτι τέτοιο συνέβη στο 27', όμως ο Λούκας αρχικά και εν συνεχεία ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό.
Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, πατούσε πιο γερά, όμως είχε είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν εξαιρετικό Γλύκο που στο 40' είπε ξανά «όχι» με τα πόδια στο σουτ του Καμαρά. Ετσι το 0-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου που αδικούσε, σαφέστατα, την ομάδα του Μάκη Χάβου.
Γκολ ο Λούκας και τέλος του ματς
Στο β' ημίχρονο και δη στην έναρξη του ο ΠΑΟΚ φαινόταν λίγο πιο ορεξάτος. Εδειχνε να ΄χει διάθεση να επιβάλλει το ρυθμό του. Το έκανε και έφθασε στο γκολ εκμεταλλευόμενος και το «δώρο» του Μπικέι. Στο 53' ο στόπερ του Παναιτωλικού θέλησε να κάνει κοντρόλ με το στήθος στο ημικύκλιο της περιοχής. Ετσι έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να «τσιμπήσει» την μπάλα και ουσιαστικά να τη σερβίρει στον Λούκας που με σουτ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προηγούνταν σε ένα ματς, όπου βάσει της εικόνας τους θα μπορούσαν, κάλλιστα, να είναι πίσω στο σκορ.
Το γκολ αυτό φαίνεται να αποσυντόνισε πλήρως τον Παναιτωλικό, ο οποίος δεν είχε σε καμία περίπτωση την εικόνα των πρώτων 50 λεπτών. Οι Αγρνιώτες δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν, την ώρα που ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν το 1-0 παρά αναζητούσε το 2ο γκολ στο ματς.
Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ να είναι ευχαριστημένος μόνο για το αποτέλεσμα και όχι για την εικόνα του. Αλλωστε, η γιούχα στο τέλος του ματς από τον κόσμο διαπέρασε σ' όλα τα σπίτια όλων όσων παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση ή το άκουγαν από το ραδιόφωνο τους.
ΣΚΟΡΕΡ: 53' Λούκας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (Θράκης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 49' Μαντούρο - 36΄ Γοδόι, 56' Τζούνιορ
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Μαντούρο (57' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (80' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Καλί, Γκάλο, Κούσας, Μπικέ, Γοδόι (79' Μύγας), Τζούνιορ (60' Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (69' λ.τρ. Νταλμά), Μπακάκης, Καμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου