ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο Λάζνικ... Ανέστη(ς), ο ΠΑΟΚ στο -11!

Ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, για την 20ή αγωνιστική, με τον Αντρέας Λάζνικ να βάζει ένα γκολ (61') και να έχει την ασίστ στο γκολ του Αραβίδη (6'), «ξεπληρώνοντας», για τους «κυανέρυθρους», το χαμένο πέναλτι της περασμένης αγωνιστικής στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Οσο για τον ΠΑΟΚ; Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, παρά την ήττα, ωστόσο η αστοχία στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά και δύο-τρεις καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Γιάννη Ανέστη (σ.σ. όπως στο δοκάρι του Αθανασιάδη στο 12'), έφεραν την τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα και το -11 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Εκανε ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρτινς.
Οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν στις νίκες μετά τις 19 Δεκεμβρίου και το 2-1 επί της Βέροιας για την 16η αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ είδε το σερί των τριών νικών του στο πρωτάθλημα να σταματά.
Καθοριστικό το γρήγορο γκολ
Ο αγώνας άρχισε με γκολ… από τα αποδυτήρια για τον Πανιώνιο, καθώς μόλις στο 6' ο Αραβίδης από κοντά πέτυχε το 1-0. Ετσι, οι γηπεδούχοι, έχοντας αυτό που ήθελαν, έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, αμύνθηκαν αποτελεσματικά, με πολύ κόσμο στον κεντρικό άξονα (και σε μεσαία γραμμή και στην άμυνα), προσπαθώντας να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο ουσιαστικά το κατάφεραν μόνο δύο φορές, σε ένα λεπτό, με τις μεγάλες ευκαιρίες των Λάζνικ και Κολοβού στο 22'.
Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε άμεσα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και απείλησε από τα άκρα, κυρίως με τις ενέργειες και τις σέντρες του Λούκας από δεξιά. Είχε δοκάρι στο 12' με τον Αθανασιάδη (καθοριστική η απόκρουση του Ανέστη), άστοχη κεφαλιά του Βίτορ (13'), κεφαλιά του Κατσουράνη (33') και διπλή ευκαιρία με Κλάους και Κατσουράνη στο 34', ενώ υπήρξαν άλλες 1-2 σέντρες που την τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε την μπάλα ο Αθανασιάδης.
Ένα δίλεπτο… όλο το ματς
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο 45λεπτο, θέλοντας να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση. Συνέχισε να επιτίθεται, είχε την ενέργεια του Στοχ (52'), πριν ακολουθήσει το καθοριστικό δίλεπτο: Στο 58' ο Ανέστης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ' επαφής πλασέ του Σπυρόπουλου, αποτρέποντας βέβαιο γκολ και στο 61' ο Λάζνικ με ωραία εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 2-0 (ενδιάμεσα υπήρξε και το άστοχο σουτ του Κίτσιου).
Πλέον, ο Πανιώνιος είχε άνεση και ο ΠΑΟΚ… φούρια. Ο Στέφενς είχε ήδη βάλει, από το 59' τον Μάρτενς (ντεμπούτο) αντί του Λάζαρ και είχε αλλάξει και αριστερό μπακ (Λίνο αντί Σπυρόπουλου), οι επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων άρχισαν να γίνονται και από αριστερά, με τον Βέλγο νεοαποκτηθέντα να προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες.
Ο Στέφενς έβαλε και τον Σαλπιγγίδη στο 71' και αυτός απείλησε δύο φορές στο ίδιο λεπτό, ενώ και στο 79' μπήκε στη φάση αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Ο Πανιώνιος είχε δώσει χώρο και ουσιαστικά ουδέποτε απείλησε ως το τέλος, με τον Παναγόπουλο να κάνει αλλαγές, σταδιακά, ενισχύοντας την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και φρεσκάροντας τη μεσαία γραμμή.
Ο ΠΑΟΚ ουδέποτε σταμάτησε να προσπαθεί να σκοράρει, είχε δύο καλές στιγμές με Αθανασιάδη (85') και Τζιόλη (87') αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 6' Αραβίδης, 61' Λάζνικ
ΔΟΚΑΡΙ: 12' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Λάζαρ, 76' Μητρόπουλος - 74' Αθανασιάδης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Παντίδος, Κολοβός (70' Ντούνης), Λάζνικ (81' Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (62' Μητρόπουλος).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Τζαβέλλας, Βίτορ, Λάζαρ (59' Μάρτενς), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (71' Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου