ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Ξέσπασε» ο ΠΑΟΚ, με 5άρα στους «8»

Με το 5-1 επί του Ηρακλή στην Τούμπα, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, ο στόχος του ΠΑΟΚ επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου τον περιμένει ο Απόλλων, πολύ καλή αγωνιστική παρουσία μετά από καιρό, πολλά γκολ (μετά το μηδέν στη Νέα Σμύρνη), «επιστροφή» του Εργκους Κάτσε στην ομάδα με αποδοχή (τελικά) από τον κόσμο αλλά και η «αναγέννηση» του Μίροσλαβ Στοχ.
Το γρήγορο προβάδισμα του Ηρακλή μόλις στο 4' (με το οποίο «ισοφαρίστηκε» το 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Καυτανζόγλειο») «βραχυκύκλωσε» τον «δικέφαλο» μόνο για 20 λεπτά, όταν και ήρθε η ισοφάριση του Αθανασιάδη. Εκτοτε, ακολούθησε το ξέσπασμα. Δύο γκολ ο Στοχ και μία ασίστ (είχε να σκοράρει από τις 6 Οκτωβρίου του 2013 και το 2-1 με τον Παναθηναϊκό), ένα γκολ και μία ασίστ ο Αθανασιάδης, ένα ο Ολίσε και ένα ο Μάρτενς, το παρθενικό του.
Επιπλέον, ο Εργκους Κάτσε που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και για πρώτη φορά στην Τούμπα, αν και αρχικά (στην ανακοίνωση των 11άδων) αποδοκιμάστηκε, στη συνέχεια, μέσα στο παιχνίδι, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου σχεδόν σε όλες τις ενέργειές του.
«Ψυχρολουσία» και αντίδραση για ΠΑΟΚ
Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Ηρακλή, ο οποίος προηγήθηκε στο 4' με οφσάιντ-γκολ του Πορτουλίδη, με το οποίο «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο «δικέφαλος» αιφνιδιάστηκε, ο Γηραιός πήρε ψυχολογία και για 10-15 λεπτά ήταν ανώτερος, έχοντας κατοχή μπάλας και προκαλώντας τη «γκρίνια» των οπαδών των γηπεδούχων.
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 20' όταν, αγωνιζόμενος με 10 παίκτες (ο τραυματίας Βίτορ είχε αποχωρήσει και ο Κατσουράνης δεν είχε προλάβει να μπει) ισοφάρισε στο 20' με τον Αθανασιάδη. Αμέσως ο Κατσουράνης μπήκε στο ματς και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ολική ανατροπή (22') με το γκολ του Στοχ από το λάθος γύρισμα του Μπάμπα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία, πίεσε, άρχισε να απειλεί (31' Στοχ, 34' Κάτσε, 44' Λούκας) και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Κάτσε στο 45'. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αντιδράσει ούτε να απειλήσει μετά το γκολ που πέτυχε.
«Καθάρισε» ο Στοχ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές για τον Ηρακλή (Ματσούκας και Σιατραβάνης αντί των Ονουάτσι και Τάι), με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν δραστήριοι και να έχουν ένα καλό σουτ του Τσιλιανίδη. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ, που είχε ένα καλό σουτ του Κάτσε στο 46', έφτασε στο 3-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Στοχ, ύστερα από ασίστ του Αθανασιάδη και κάπου εκεί τα πάντα «τελείωσαν» οριστικά.
Με την πάροδο του χρόνου ο Γηραιός προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιλιανίδη (64') και Ζάχορα (69') αλλά ο Γλύκος έδωσε τη λύση, ενώ στο 71' είδε τον Ματσούκα να αστοχεί.
Μετά το 70' ο ΠΑΟΚ ανέβασε και πάλι το ρυθμό του και άρχισε να απειλεί, με τους Λούκας (75'), Στοχ (79'), είχε δοκάρι με τον νεοεισελθόντα, Νίνη, στο 79' και τελικά έφτασε στο 4-1 με τον Ολίσε στο 81'.
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, τα οποία «διέκοψε» ο Τζαβέλλας με την αποβολή του στο 86' για χέρι (2η κίτρινη), πριν έρθει, σαν «κερασάκι στην τούρτα» για τον ΠΑΟΚ το πρώτο γκολ του Μάαρτεν Μάρτενς στο 90'+3' για το τελικό 5-1.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 20' Αθανασιάδης, 22', 55' Στοχ, 81' Ολίσε, 90'+3' Μάρτενς - 4' Πορτουλίδης
ΔΟΚΑΡΙ: 79' Νίνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Καβάλα)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86' Τζαβέλλας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Κίτσιου, 21' Αθανασιάδης, 26' Στοχ, 72' Κάτσε, 73' Τζαβέλλας - 25' Ιντζόγλου, 42' Παπαστεριανός, 76' Χιονίδης, 78' Ζάχορα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Λούκας (79' Νίνης), Στοχ, Μάρτενς, Αθανασιάδης (68' Ολίσε).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Ιντζόγλου, Κοντοδήμος, Παπαστεριανός, Λίμα, Πουρτουλίδης, Μπάμπα, Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Τάι (46' Σιατραβάνης), Ζάχορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου