ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Καυτός» με Σάλπι στο... χιονιά

Στην πιο παγωμένη ατμόσφαιρα της σεζόν, με τον χιονιά της Θεσσαλονίκης να πλήττει και την Τούμπα (μηδέν βαθμοί Κελσίου, αραιή χιονόπτωση πριν τη σέντρα αλλά και προς το τέλος του αγώνα), ο ΠΑΟΚ φρόντισε να «ζεστάνει» τον κόσμο του. Συνέτριψε 4-1 την Βέροια, για την 21η αγωνιστική, με βάση ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, στο οποίο πέτυχε τρία γκολ σε 13 λεπτά.
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που… συνήθως βρίσκεται πίσω στο σκορ και «τρέχει» για την ανατροπή δεν είχε σχέση με τον σημερινό. Ολίσε στα 25 δευτερόλεπτα, Μαντούρο στο 5' και Σαλπιγγίδης στο 13' φρόντισαν γι' αυτό. Μετά, βέβαια, ήρθε η χαλάρωση, οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν, μείωσαν στο 56' με τον Γκονσάλβες, αλλά το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σαλπιγγίδη στο 66' δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις .
Οι πολλές απουσίες στο κέντρο της άμυνας (Βίτορ, Τζαβέλλας, Κατσικάς) δεν φάνηκαν για τον «δικέφαλο», που μετά τα 5 γκολ στον Ηρακλή για το Κύπελλο, έβαλε άλλα 4. Ετσι, επέστρεψε στις νίκες για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη, αυξάνοντας στους 8 βαθμούς τη διαφορά του από τον τρίτο Ατρόμητο και διατηρήθηκε στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στην Ξάνθη λίγη ώρα αργότερα. Οσο για τη Βέροια, που επίσης είχε απουσίες, έμεινε στην προτελευταία θέση με 18 βαθμούς.
Φουριόζος με… 3Χ3
Πριν καλά-καλά προλάβουν να… ξεπιαστούν οι παίκτες, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Με τη συμπλήρωση 25 δευτερολέπτων, ο Ολίσε πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αιφνιδιαστεί, οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλή αρχή και την έκαναν ιδανική με το 2-0 στο 5' από το μακρινό σουτ του Μαντούρο, ενώ έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 13' με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη! Τρεις τελικές προσπάθειες, τρία γκολ.
Η άμυνα της Βέροιας παρέπαιε, ο Ράτκο Ντόστανιτς έκανε προσπαθούσε να διορθώσει την κατάσταση με τον Σιόντη να βοηθά περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία και τα πράγματα βελτιώθηκαν για την «βασίλισσα του Βορρά», που έκλεισε τους διαδρόμους και δεν απειλήθηκε, με εξαίρεση το φάουλ του Λούκας σο 20'. Βοήθησε σε αυτό και η χαλάρωση των παικτών του ΠΑΟΚ, που μόνο στο τέλος του ημιχρόνου «ανησύχησαν» τον Καντιμοίρη (44' Σαλπιγγίδης, 45'+1' Κάτσε).
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι, αν και είχαν σαφώς λιγότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, έδειξαν πιο επιθετικές διαθέσεις και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο τετ-α-τετ του Καλτσά στο 26'.
Χαλάρωσε, αλλά… «καθάρισε»
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει επαναπαυμένος στο προβάδισμα που είχε και την Βέροια, με την είσοδο των Γκονσάλβες και Παυλίδη, να διατηρεί το βελτιωμένο αγωνιστικό της πρόσωπο και να καταφέρνει να κρατήσει μπάλα. Είχε την εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο 47' και μείωσε σε 3-1 με τον Γκονσάλβες στο 56'.
Ο «δικέφαλος» ήταν στο ρελαντί, ο Στέφενς όχι το ίδιο ικανοποιημένος όπως στο πρώτο ημίχρονο καθώς με εξαίρεση το σουτ του Λούκας στο 52', οι παίκτες του ήταν υποτονικοί. Ωστόσο, τα πάντα «τελείωσαν»… οριστικά στο 66', με το γκολ-καρμπόν του Σαλπιγγίδη (όπως και το πρώτο του) που έκανε το 4-1.
Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Στέφενς ξεκούρασε Κατσουράνη και Λούκας, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Νίνη στο τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι, αν και δεν έπαψαν να προσπαθούν να φτάσουν και σε άλλο γκολ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα (εξαίρεση ένα φάουλ του Γεωργιάδη στο 69').
ΣΚΟΡΕΡΣ: 1' Ολίσε, 5' Μαντούρο, 13', 66' Σαλπιγγίδης - 56' Γκονσάλβες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Μαντούρο, 68' Σαλπιγγίδης - 40' Μπαργκάν, 59' Αμαραντίδης, 87' Μπεν
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (72' Τζιόλης), Σκόνδρας, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Ολίσε, Βούκιτς (78' Νίνης), Σαλπιγγίδης.
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σισοκό, Βέρτζος, Τραπ, Σιόντης (46' Γκονσάλβες), Ζεζίνιο (71' Κομόλοφ), Καλτσάς, Μπαργκάν (46' Παυλίδης), Μπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου