ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο βοηθός... Λίμαρε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ

Ο Χούμπ Στέφενς σεβάστηκε πολύ την Μπενφίκα, ο δεύτερος βοηθός του Σταρκ, Μάικ Πίκελ δεν σεβάστηκε τον ΠΑΟΚ (για την ακρίβεια τον «χαντάκωσε») και έτσι με το οφσάιντ γκολ του Λίμα, οι Πορτογάλοι νίκησαν 1-0 τον «δικέφαλο» στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League και έγιναν αφεντικό για την πρόκριση στους «16».
Ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς του «Ντα Λουζ» την επόμενη Πέμπτη (27/2, 22:05) και θα χρειαστεί την υπέρβαση για να πάρει αυτός την πρόκριση. Το ματς της Τούμπας, υπό το βλέμμα του Μισέλ Πλατινί και του Πάμπλο Γκαρσία, είχε πολλή τακτική, ελάχιστες τελικές προσπάθειες (από τέσσερις, συνολικά, οι δύο ομάδες), με τον «δικέφαλο» να έχει ως πρώτο μέλημα να μην δεχθεί γκολ και να ρισκάρει μόνο… στο 82', με την είσοδο του Σαλπιγγίδη ως δεύτερου επιθετικού.
H… αποθέωση της τακτικής 
Αν και οι αριθμοί συχνά δεν λένε την αλήθεια, αυτή τη φορά απεικονίζουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο και οι δύο ομάδες είχαν μόλις από μία τελική προσπάθεια, η οποία ήταν εκτός εστίας. Μάλιστα, αυτή του ΠΑΟΚ (8' Ολίσε) ήταν σαφώς πιο απειλητική από την αντίστοιχη της Μπενφίκα (30' Σίλβιο).
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε παιχνίδι τακτικής. Εκλεισε τους χώρους, αμύνθηκε αποτελεσματικά από τα άκρα, με τους Νίνη και Ολίσε να βοηθούν και έτσι, όντας συμπαγής, δεν επέτρεψε στους Πορτογάλους να προβληματίσουν τον Γλύκο, παρά το γεγονός ότι αυτοί είχαν την κατοχή μπάλας και ενίοτε πίεζαν. Από την άλλη πλευρά, αντίστοιχα, ούτε ο ίδιος μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, έχοντας κυρίως κάποια φάουλ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Το οφσάιντ γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 59', όταν η Μπενφίκα πήρε το προβάδισμα με το οφσάιντ γκολ του Λίμα. Οι Πορτογάλοι είχαν πετύχει το στόχο τους και έκτοτε έπαιξαν με το χρόνο, κρατώντας την μπάλα και ελέγχοντας το ρυθμό, με τον Ζέσους να κάνει σταδιακά και τις τρεις αλλαγές του, φρεσκάροντας την 11άδα.
Οσο για τον ΠΑΟΚ, που είχε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Λάζαρ στο 48'; Αρχισε σιγά-σιγά να έχει πιο επιθετικές βλέψεις, αλλά δεν έβρισκε χώρους για να απειλήσει. Ο Στέφενς σταδιακά άλλαξε τους δύο ακραίους επιθετικούς (Λούκας και Στοχ αντί των Νίνη και Ολίσε), ενώ στο 82' έβαλε τον Σαλπιγγίδη αντί του Λάζαρ, παίζοντας, πλέον, με δύο επιθετικούς.
Ο «δικέφαλος» πίεσε στο τέλος, είχε την ευκαιρία με την κεφαλιά του Ινσαουράλδε (86') χωρίς να μπορέσει να ισοφαρίσει, ενώ η Μπενφίκα είχε και αυτή τη δική της μεγάλη ευκαιρία με τον Μάρκοβιτς στο 82' (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος).
ΣΚΟΡΕΡ: 59' Λίμα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταρκ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 5' Kάτσε, 27' Λάζαρ, 54' Μαντούρο, 85' Στοχ - 45' Α. Γκόμεζ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Μαντούρο, Νίνης (63' Λούκας), Ολίσε (76' Στοχ), Αθανασιάδης.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λουιζάο, Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες (66' Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63' Φέισα), Τζούριτσιτς, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου