ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πόντο με ανατροπή... παγκιτών ο ΠΑΟΚ

Δια χειρός Γεωργιάδη που είδε τις αλλαγές του και δη τους Βούκιτς (74') και Κουλούρη (84') να σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με 2-1 επί της Καλλονής και πήρε πόντο στην ειδική βαθμολογία των play off.
Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε στο ματς. Στο α' ημίχρονο είχε ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά είδε τον Περόνε να τον φέρνει με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο ο Γεωργιάδης με τις αλλαγές του άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς και δικαιώθηκε για τις επιλογές του.
Ευκαιρίες ο «Σάλπι», γκολ η Καλλονή
Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στον Μάππα και το δοκάρι της Καλλονής, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι στη μία και μοναδική ευκαιρία τους κατόρθωσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν καταιγιστικός, αλλά είχε τρεις ευκαιρίες που θα μπορούσε, κάλλιστα, να σκοράρει με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, ο Περόνε εκτέλεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Γιακουμή μόλις τους βρήκε «μπόσικους». Στο 36' ο φορ των φιλοξενούμενων βρέθηκε μετά από εξαιρετική ασίστ «φάτσα-κάρτα» στον τερματοφύλακα των οικοδεσποτών. Τον ξεπέρασε και έστειλε με ψύχραιμο πλασέ την μπάλα στην κενή εστία παγώνοντας την Τούμπα που είχε μείνει με τοπ επιφώνημα της χαμένης ευκαιρίας τρεις φορές πριν το 1-0.
Στο 20'ο «Σάλπι» χόρεψε την άμυνα της Καλλονής, αλλά σούταρε στο δοκάρι, ενώ στο 32' και στο 35' ο Ελληνας διεθνή είδε τον Μάππα να του λέει «όχι» διατηρώντας το μηδέν στα μετόπισθεν της ομάδας του.
Ετσι το 1-0 υπέρ της Καλλονής έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να εκφράζει παράπονα στον ρέφερι, Τοπούζη υποστηρίζοντας πως έχει προηγηθεί φάουλ πριν το γκολ στον Μάρτενς.
Ανατροπή δια χειρός Γεωργιάδη
Στο β' ημίχρονο ο Γεωργιάδης προσπάθησε όσο μπορούσε από τον πάγκο να αλλάξει την κατάσταση για τον ΠΑΟΚ. Στο 46' έριξε στο παιχνίδι τον μετρ των ανατροπών, Ζβόνιμιρ Βούκιτς αντί του Ολίσε και στο 57' έβαλε τον «ανεβασμένο» Στοχ αντί του Μάρτενς και οι αλλαγές έφεραν απειλές για την εστία της Καλλονής.
Στο 62΄, ο Χούσεν σούταρει μέσα από την περιοχή της Καλλονής, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε συστημένα ο Στοχ με τον Ολλανδό στράικερ στο αμέσως επόμενο λεπτό να ΄χει ωραία κεφαλιά που απέκρουσε ο Μάππας.
Από κει και πέρα, στο 66΄, ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Μάππα. Το 1-0 παρέμενε, όμως ήταν εμφανές πως όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ βελτιωνόταν και ανέβαζε στροφές. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 74' με τον Βούκιτς να δικαιώνει τον Γεωργιάδη.
Ο εμπειρότατος χαφ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Καλλονής στη σέντρα του Σπυρόπουλου, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους.
Και εκεί που άπαντες περίμεναν αύξηση της πίεσης του ΠΑΟΚ στην Καλλονή και για το 2ο γκολ, κάτι τέτοιο δεν έγινε… Ο ΠΑΟΚ δεν σφυροκόπησε την εστία της Καλλονής…
Οι μεγάλες ομάδες, όμως, ξέρουν να εκμεταλλεύονται και τη «μισή» ευκαιρία και στο 84' ήταν η σειρά του Κουλούρη να δικαιώσει τον Γεωργιάδη. Ο Βούκιτς πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος «σέρβιρε» στον Κουλούρη που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα και τον έναν επιπλέον πόντο στην ειδική βαθμολογία για τα play off.
ΣΚΟΡΕΡ: 74' Βούκιτς, 84' Κουλούρης - 36' Περόνε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (Θράκης)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 20' Σαλπιγγίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 85' Κουλούρης, 89' Γιακουμής - 44' Χωριανόπουλος, 54' Φουρλάνος, 66' Κεϊτά
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57' Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69' Κουλούρης).
ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάππας, Ζακουανί, Βάλιος, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κεϊτά (67' Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (59' Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79' Γιονάν Γκαρσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου