ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σκεφτόταν τον... Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ

Παραταγμένος με πολλές αλλαγές στην 11άδα και το... μυαλό του στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-2 (οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0) από τον αδιάφορο βαθμολογικά Λεβαδειακό στην Λιβαδειά.
Πάντως ο δικέφαλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερματίζοντας 2ος με 69 βαθμούς και μπαίνει στα πλέι οφ με 2. Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την 13η νίκη του (όλες εντός) και έφτασε τους 42 βαθμούς.
Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες
Τόσο ο Γιώργος Γεωργιάδης όσο και ο Σάββας Παντελίδης παρέταξαν τις ομάδες τους με αρκετά νέα πρόσωπα Ο Γεωργιάδης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τους Σαββίδη και Κιόσε στην πρώτη τους συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα. Οι ασπρόμαυροι παρατάχθηκαν με 4-3-2-1 και τους Γεωργιάδη δεξιά, Ολίσε αριστερά, Χούσεν στην κορυφή και τον Μάρτενς πιο πίσω του.
Από την πλευρά του ο Παντελίδης ξεκίνησε τους νεαρούς Μάγκα και Νικολακάκη (έκανε πολύ καλή εμφάνιση), ενώ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τον Γουόρντεν στην κορυφή.
Τρία γκολ σε 29 λεπτά!
Τα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάτι το αξιόλογο, πέραν ενός σουτ του Σωτήρη Νίνη (στο 5'). Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων!
Οι παίκτες του Παντελίδης εκμεταλλεύθηκαν ιδανικά τα πολλά κενά στην μεσοαμυντική λειτουργία που είχαν οι φιλοξενούμενοι . Ετσι στο 14΄ ο Βαρέλα σκόραρε μετά από ασταθή απόκρουση του Γκσπούρνινγκ (σε εκτέλεση φάουλ του Κονέ), ενώ στο 17' και μετά από δοκάρι του Νικολακάκη, ο Μιλοσάβλιεφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με πλασέ.
Κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την κατοχή (είχε άνω του 65%) και προσπαθούσε να βάλει ένα γκολ ώστε να μπει ξανά στο ματς, ο Λεβαδειακός σκόραρε και πάλι! Σε μία ακόμη αντεπίθεση, ο Νικολακάκης έβγαλε ωραία σέντρα στον Κονέ, ο οποίος από την καρδιά της περιοχής νίκησε όλη την άμυνα του δικεφάλου με κεφαλιά για το 3-0!
Μετά το 33' ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με ένα σουτ του Νίνη (36') και ένα τετ α τετ του Γεωργιάδη (40').
Μείωσε γρήγορα, είχε την κατοχή, αλλά...
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γεωργιάδης απέσυρε τον αρνητικό Μάρτενς και πέρασε στην θέση του τον νεαρό Κουλούρη. Μάλιστα η ομάδα του Ελληνα τεχνικού κατάφερε να μειώσει σχεδόν με την... σέντρα, καθώς στο 47' ο Ολίσε με ωραίο σουτ έκανε το 3-1.
Σε όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης, οι μεν γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν την παραμικρή κλασική ευκαιρία. Ο δε ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει, έχοντας και πάλι συντριπτικά την κατοχή με το μέρος του και αλλάζοντας συχνά σχήματα (σε 4-4-2 και 4-3-3).
Ωστόσο λόγω των πολλών αλλαγών η «χημεία» των ασπρόμαυρων δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως άσκησαν αρκετή πίεση και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 με σουτ του Βούκιτς που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το ντεμπούτο στην Σούπερ Λίγκα έκανε ο νεαρός Πέππας.
ΣΚΟΡΕΡ: 14' Βαρέλα, 17΄Μιλοσάβλιεφ, 29' Κονέ - 47' Ολίσε, 91' Βούκιτς
ΔΟΚΑΡΙΑ: 17' Νικολακάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19' Νικολακάκης, 50' Χαραλάμπους – 59' Κιόσε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μάγκας, Μουλόπουλος, Νικολακάκης (62' Μάρτινς), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Κονέ, Βαρέλα, Βούσκεβιτς (92' Πέππας), Μιλοσλάβιεβ (89' Σκέμπης), Γιουόρντεν.
ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γκσπούρνινγκ, Κατσικάς, Γεωργιάδης (66' Βούκιτς), Χούσεν, Σπυρόπουλος, Κιόσε, Μάρτενς (46' Κουλούρης), Κίτσιου, Νίνης, Σαββίδης, Ολίσε (76' Πόζογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου