ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Εκανε σεφτέ, ρέφαρε το -3

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο στην άδεια Τούμπα, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ. Ετσι, ο «δικέφαλος» ρέφαρε το -3 της τιμωρίας του και έφτασε στους 4 βαθμούς.
Κλειδί στο ματς οι επεμβάσεις του Γλύκου, στο 30ο δευτερόλεπτο σε τετ α τετ με τον Γεωργίου και στο 65' σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου με το σκορ στο 2-0. Αν δεν έκανε πάντως την γκέλα ο Λαζαρίδης με το κατά λάθος πέναλτι (40' Νάτχο), ο «δικέφαλος» δύσκολα θα έβρισκε τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα με οργανωμένη προσπάθεια.
Κάτι που αποδείχθηκε και στο 2-0 (44') που ήρθε από ατομική προσπάθεια του Στοχ. Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, αλλά νωθρός και «άχρωμος», πίεσε στην επανάληψη ο Ατρόμητος, που δεν άξιζε ωστόσο κάτι παραπάνω από το ματς. Τη νίκη κλείδωσε στην κόντρα ο Βούκιτς στο φινάλε (86').
Μπήκε κοιμισμένος, αλλά δεν το πλήρωσε
Αδειο γήπεδο, ξενέρωμα από τις καταδικαστικές αποφάσεις και ψυχολογία στο ναδίρ... Πώς να βγεις να παίξεις μπάλα; Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα πλέ οφ.
Ο «δικέφαλος» πήγε να την πατήσει, καθώς μπήκε νωθρά στο ματς, όμως στο 30ο δευτερόλεπτο ο Γεωργίου νικήθηκε από τον Γλύκο που έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ, ενώ στο 5' ο βραχύσωμος εξτρέμ βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε από δύσκολη θέση και στάση του σώματός του έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά του, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Τσενάμο. Το έκανε μια φορά στο 22' έπειτα από σέντρα του Λίνο στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο ξεχασμένος Νάτχο σούταρε στην κίνηση, όμως ο Τσενάμο γλίτωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση, διώχνοντας πεσμένος με το πόδι.
Καθάρισε σε τέσσερα λεπτά
Η ομάδα του Γεωργιάδη, όπως έπαιζε, και με τον Ατρόμητο να τον περιμένει πίσω από τη σέντρα, δεν θα έβρισκε άλλον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ατρόμητου, βάσει της εικόνας του αγώνα, αν δεν γινόταν το «τσαφ» του από τον Λαζαρίδη.
Ο αμυντικός των Περιστεριωτών πήγε να διώξει μια σέντρα που έγινε από δεξιά, όμως έκανε στραβοκλωτσιά και η μπάλα στη συνέχεια βρήκε στα απλωμένα χέρια του, με τον Κουκουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα.
Ο Νάτχο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τσενάμο για το 1-0. Στο 44' ο ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, πήρε σαφές προβάδισμα νίκης.
Ο Νάτχο έδωσε πάσα στον Στοχ, ο οποίος με προσποίηση άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσενάμο για το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παράσχος έριξε στο ματς τον Ούμπιδες αντί του Μπάλλα και έκανε φουλ επιθετικό τον Ατρόμητο, που έπαιξε με 4-4-2 έχοντας στην κορυφή «Παπ» και Καραμάνο.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεζαν για το γκολ που θα τους έβαζε στην διεκδίκηση αποτελέσματος, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει μια κόντρα για να «καθαρίσει» το ματς. Οι Περιστεριώτες έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 65' όταν ο Παπαδόπουλος έκανε εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, όμως ο Γλύκος απογειώθηκε στο δεξί του «παραθυράκι» κι έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παράσχος δεν το παράτησε κι έριξε στο ματς Ναπολεόνι και Φωτάκη, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, ωστόσο, δεν του βγήκε.
Το «καθάρισε» ο Βούκιτς
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όμως ο Βούκιτς νικήθηκε από τον Τσενάμο που κράτησε την ομάδα του στο ματς στο 70ο λεπτό. Ο Σέρβος όμως, δεν λάθεψε και στο 86', όταν ο «δικέφαλος» κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, ο Κλάους έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον υψηλόσωμο φορ κι αυτός νίκησε τον Τσενάμο για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.
ΣΚΟΡΕΡ: 40' πεν. Νάτχο, 44' Στοχ, 86' Βούκιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Κάτσε – 42' Λαζαρίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο (88' Πόζογλου), Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (75' Σπυρόπουλος), Στοχ (60' λ.τ. Βούκιτς), Αθανασιάδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Γεωργίου (68' Ναπολεόνι), Μπάλλας (46' Ούμπιδες), Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (74' Φωτάκης), Καραμάνος, Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου