ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανατροπή για σεντόνι από τον ΠΑΟΚ!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία... 20η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ σε 30 ματς που βρέθηκε φέτος πίσω στο σκορ, 32 κερδισμένοι βαθμοί από τα ματς-θρίλερ και η μάχη της κορυφής των πλέι οφ έχει πλέον δυο διεκδικητές!
Ο «δικέφαλος» παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης, καθώς νίκησε με ανατροπή (2-1) τον Ατρόμητο μέσα στο Περιστέρι και με δυο νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές παίρνει το εισιτήριο για το Champions League!
Μοιραίος για τους Περιστεριώτες ο Παπαδόπουλος, που έχασε πέναλτι στο 90+2' με τον Γλύκο να το αποκρούει και να ρεφάρει την κακή του έξοδο στο 1-0 του Ταυλαρίδη (38').
Ο Σάλπι έδωσε και πάλι απαντήσεις, μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και σκοράροντας το γκολ της ισοφάρισης στο 74'. Ολική ανατροπή στο 78' από τον «Κλάους» με τον Λίνο (9η ασίστ φέτος) να φτιάχνει και τα δυο γκολ!
Δίκαιη η νίκη του «δικέφαλου» με τον Ατρόμητο, να αφανίζεται στο δεύτερο ημίχρονο και να χάνει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με το πολύ αυστηρό πέναλτι του Στυλιάρα.
Κακό θέαμα
Ένα δοκάρι του «Παπ» στα 30'', ένα σουτ του Στοχ στο 16' και… καληνύχτα. Ατρόμητος και ΠΑΟΚ προσέφεραν ανιαρό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο παρότι είχε πολύ καθαρό χρόνο, μιας και δεν είχε πολλά φάουλ και διακοπές δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Δυο-τρεις πάσες και η κατοχή άλλαζε πόδια, με τους άξονες να κλείνουν καλά τους χώρους, ενώ από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι γινόταν με εκατέρωθεν βαθιές μπαλιές από την άμυνα.
Ο Ατρόμητος πίεζε πιο ψηλά και πιο καλά τον «δικέφαλο», όμως δεν έβρισκε τρόπο να πατήσει περιοχή με αξιώσεις.
Προβάδισμα για Ατρόμητο
Στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε όμως να γεμίσει με παίκτες την αντίπαλη περιοχή, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ! Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, η «αεροπορία» είχε προωθηθεί κι ο Ταυλαρίδης νίκησε στον «αέρα» τον Γλύκο που δεν έκανε καλή έξοδο και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 38ο λεπτό δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του!
Ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ την σέντρα του Κάτσε στο 44' στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 1-0.
Πιο δυνατά ο ΠΑΟΚ, πουθενά ο Ατρόμητος
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γεωργιάδης έριξε στο ματς τον Σαλπιγγίδη και ο «δικέφαλος» έπαιξε με 4-4-2 πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς χάθηκε στο 60' όταν ο Κλάους βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη έπειτα από ωραία κάθετη του Λίνο.
Ο Ελληνας στράικερ τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον κίπερ του Ατρόμητου, της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Λαζαρίδης έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή!
Ισοφάρισε με Σάλπι, το έφερε τούμπα με Κλάους!
Τελικά, η υπεροχή του «δικέφαλου» απέφερε καρπούς στο 74'. Ο Στοχ έβγαλε ωραία τον Λίνο σε θέση αριστερού εξτρέμ, ο μπακ του ΠΑΟΚ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σαλπιγγίδης με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 με την άμυνα του Ατρόμητου να «κοιμάται».
Δυο λεπτά αργότερα ο Κωσταράς έκοψε λανθασμένα με υπόδειξη οφσάιντ τον Σαλπιγγίδη που ήταν μόνος απέναντι από τον Σηφάκη, ωστόσο, η... αδικία αποκαταστάθηκε στο 78' όταν και το ματς γύρισε τούμπα!
Η άμυνα του Ατρόμητου δεν έμαθε από το πάθημά της και το πλήρωσε ακριβά. Στο ίδιο έργο θεατές... Στοχ σε Λίνο που έκανε overlap από αριστερά, σέντρα στην καρδιά της άμυνας, στο ύψος της μικρής περιοχής, προβολή του «Κλάους» και 1-2!
Αυτή ήταν η 9η ασίστ του Λίνο στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τελικά σε μια δίκαιη νίκη, με τον Ατρόμητο να πληρώνει το παθητικό του δεύτερο 45λεπτο και να τίθεται εκτός διεκδίκησης του Champions League. Ο «δικέφαλος» είχε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να «καθαρίσει» πιο άνετα το ματς, όμως ο Σηφάκης έκανε αρκετές καίριες επεμβάσεις.
Αποβολή, αυστηρό πέναλτι και ήρωας Γλύκος!
Στις καθυστερήσεις (σ.σ.: 6 λεπτά) το ματς έγινε ροντέο καθώς ο Τζαβέλλας αποβλήθηκε στο 89' με δεύτερη κίτρινη, ο Ατρόμητος, πίεσε και παραλίγο να δικαιωθεί.
Ο Στυλιάρας έδωσε αυστηρό πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουλούρη πάνω στον Λαζαρίδη στο 90+1', όμως ο Γλύκος «ψάρεψε» τον Παπαδόπουλο (90+2') και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του!
ΣΚΟΡΕΡ: 38' Ταυλαρίδης – 74' Σαλπιγγίδης, 78' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νιας)
ΔΟΚΑΡΙ: 1' Παπαδόπουλος
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 90+2' Παπαδόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35' Παπαδόπουλος, 59' Πίτου Γκαρσία, 85' Γιαννούλης – 12' Τζαβέλλας, 27' Λάζαρ, 69' Σκόνδρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Τζαβέλλας
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5' λ.τρ. Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου