ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αχ, αυτά τα στημένα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε επί ολλανδικού εδάφους με 2-1 από την Τσβόλε πληρώνοντας ξανά τις αδυναμίες του στα στημένα. Καλός στο διάστημα 25'-45' ο «δικέφαλος», σκόρερ ο Σπυρόπουλος (45').
Δυο σχήματα δοκίμασε ο Αγγελος
Δυο αγωνιστικούς σχηματισμούς δοκίμασε στο φιλικό με την Τσβόλε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Στο α' ημίχρονο ο «δικέφαλος» έπαιξε με διάταξη 4-3-3με τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο, όπου άλλαξε όλη την ενδεκάδα δοκιμάστηκε το 3-4-3.
Κακός με κενά στο πρώτο 20λεπτο
Στο α' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στα μετόπισθεν ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, όπου οι Ολλανδοί πρόλαβαν να κάνουν τέσσερις τελικές προσπάθειες με τον «δικέφαλο», μάλιστα, να γλιτώνει τρεις φορές από το 1-0.
Στο 10' ο Γιακουμής πρόλαβε τον Σάιμακ, προτού αυτός πλασάρει, ενώ στο 17' ο «δικέφαλος» έδειξε για πολλοστή φορά την αδυναμία του στις στημένες φάσεις.
Κατ' αρχήν ο Ντροστ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Γιακουμής έδιωξε, ενώ στο κόρνερ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Περέιρα έκανε την κεφαλιά και ο Κωνσταντινίδης έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.
Ανέβηκε, απείλησε, σκόραρε
Μετά το 25', ο ΠΑΟΚ ανέβηκε… Βελτίωσε την εικόνα του αμυντικά, κυκλοφόρησε την μπάλα και έφθασε στο γκολ, αφού είχε στείλει προμήνυμα σε δυο περιπτώσεις με τον Μάρτενς.
Στο 39' ο Αθανασιάδης σέντραρε, ο Βέλγος έπιασε την κεφαλιά με τον πορτιέρο της Τσβόλε να μπλοκάρει, ενώ στο 43' ο ίδιος παίκτης από πλεονεκτική θέση σούταρε με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι. Στο 45', όμως, ήρθε το 1-0… Ηταν η 3η και η πιο φαρμακερή…
Ο Μάρτενς έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Τσβόλε με την άμυνα να ολιγωρεί και τον Σπυρόπουλο να το εκμεταλλεύεται και με πλασέ να κάνει το 1-0.
Πλήρωσε τις αδυναμίες στα στημένα
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Αναστασιάδης άλλαξε όλη την ενδεκάδα και δη στο 50' η Τσβόλε εκμεταλλεύτηκε τις χτυπητές αδυναμίες του ΠΑΟΚ στα στημένα και με κεφαλιά του αφύλακτου, Περέιρα έφθασε στο 1-1.
Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε και στο 54', όπου η Τσβόλε άγγιξε το 2-1 με τον Νίλαντ με τον «δικέφαλο» να ΄χει προβλήματα τόσο στα μετόπισθεν όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας.
Ετσι η Τσβόλε το εκμεταλλεύτηκε και στο 64' έφθανε στην ανατροπή. Ο Νίλαντ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Ντέκερ να παίρνει το ριμπάουντ και χωρίς πίεση να γράφει το 2-1.
Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ πληρώνοντας το πρόβλημα στα στημένα που είχε διαγνώσει πρόσφατα ο Αναστασιάδης και είχε δουλέψει στην προπόνηση της Πέμπτης (17/7).
Οσο για το δημιουργικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την κλασική ευκαιρία στο 77' με τον Πόζογλου που βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Τσβόλε, αλλά σούταρε άουτ.
Εν τέλει το 2-1 έμεινε έως το τέλος με τον ΠΑΟΚ να κρατά το διάστημα 25'-45' και βέβαια τα λάθη στα στημένα πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψει.
ΠΑΟΚ του α' ημιχρόνου: Γιακουμής, Κατσικάς, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Σπυρόπουλος, Σαββίδης, Κάτσε, Γκολάσα, Μάρτενς, Αθανασιάδης, Κουλούρης.
ΠΑΟΚ του β' ημιχρόνου: Μελίσσας, Κιόσε, Μαντούρο, Ρατς, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Παναγιωτούδης, Πολύζος, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Πόποβιτς
Τσβόλε: Μπερ, Περέιρα, Ντρόστ, Φαν Χίντουνγκ, Ιωαννίδης, Μοκότο, Φαν Πέλεν, Ριέμστρα, Σένσμπουρι, Σάιμακ, Τόμας (17' Καραγκούνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου