ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Βελτιώθηκε και κέρδισε Βάαλβαϊκ και... Μακ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά του προετοιμασίας και νίκησε απόψε την Βάαλβαϊκ με 2-1 με τον Μακ να σκοράρει στο ντεμπούτο του και να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη του «δικέφαλου»!
Το άλλο γκολ ήρθε από τον Πόζογλου, με τον Αγγελο Αναστασιάδη να δοκιμάζει δυο διαφορετικά σχήματα και ισάριθμες 11άδες σε κάθε ημίχρονο.
Ο «δικέφαλος» έβγαλε κάποια στοιχεία απ' αυτά που ήθελε να δει ο Ελληνας τεχνικός, ωστόσο, χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα και θα πρέπει να περιμένει και την επιστροφή των διεθνών. Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο υπήρχαν πολλά προβλήματα, τόσο ανασταλτικά, όσο και στην δημιουργία παιχνιδιού.
Στο δεύτερο όμως, οι παίκτες ακολούθησαν τις οδηγίες του Αναστασιάδη, στο μέτρο του δυνατού, κυκλοφόρησαν πιο γρήγορα τη μπάλα, πίεσαν ψηλά, αλλά και πάλι στην άμυνα υπήρξαν θέματα.
Εμφανώς βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας, επικρατώντας με 2-1 της Βάαλβαϊκ με τον Μακ να σκοράρει στο ντεμπούτο του!
Με 4-4-1-1 και... προβλήματα
Ο Αναστασιάδης κατέβασε τον ΠΑΟΚ με τον Μελίσσα στο τέρμα, τον Σπυρόπουλο αριστερά, τον Κωνσταντινίδη δεξιά, Κιόσε, Μαντούρο στόπερ, Σαββίδη, Παναγιωτούδη κόφτες, αριστερά τον Πόποβιτς, δεξιά τον Μακ και πίσω από τον Γκολάσα τον Κουλούρη.
Ο «δικέφαλος» άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Πόποβιτς να κάνει ωραία ενέργεια. Ξεκίνησε από αριστερά, έκλεισε προς τον άξονα, πέρασε ωραία κάθετη στον Μακ που έφυγε από κανονική θέση κι ο τελευταίος πλάσαρε σωστά για το 1-0.
Η Βάαλβαϊκ ισοφάρισ στο 44' με πέναλτι, που έδωσε με μεγάλη ευκαιρία ο ρέφερι σε αλληλοτράβηγμα δυο παικτών μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ. Ο Ντούιτς το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε. Οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 45+1' με τον Καλάμπρο.
Με 4-2-3-1 και βελτίωση...
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε. Ο Αναστασιάδης άλλαξε και τους 11 παίκτες, αυτοί έκαναν πράξη τα περισσότερα από τα ζητούμενά του (γρήγορες πάσες, κάθετες πάσες, πρέσινγκ ψηλά) και η εικόνα του «δικέφαλου» βελτιώθηκε κάπως.
Στο 65' λοιπόν ήρθε το 2-1. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν ψηλά κι έκλεψαν, ο Τζανδάρης πήρε τη μπάλα κι αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, όντας σε θέση για γκολ, έστρωσε στον Πόζογλου για να το σιγουρέψει κι ο νεαρός φορ δεν λάθεψε.
Ο Αναστασιάδης είχε τον Γιακουμή στο τέρμα, Κατσικά, Σκόνδρα στόπερ, αριστερά τον Ποζατζίδη, δεξιά τον Κίτσιου, Κάτσε, Τζανδάρη στο κέντρο, Μάρτενς αριστερά, Πολύζο δεξιά, δεκάρι τον Πόζογλου και μοναδικό προωθημένο τον Παπαδόπουλο.
Οσο περνούσε η ώρα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι ρυθμοί έπεφταν, τα πόδια βάραιναν και ήρθαν κάποια λάθη και φάσεις για την Βάαλβαϊκ, που δεν στοίχισαν κι έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα φιλικά.
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κιόσε, Μαντούρο, Σπυρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Γκολάσα, Πόποβιτς, Σαββίδης, Κουλούρης, Μακ
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Γιακουμής, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κίτσιου, Πολύζος, Ποζατζίδης, Κάτσε, Πόζογλου, Μαάρτενς, Τζανδάρης, Παπαδόπουλος
ΒΑΑΛΒΑΪΚ: Φαντάικ, Μαρτίνα, Φαν Μόσελ Βέλντ, Κόστερ, Γιούνγκσλουγκερ, Βάλπουρτ, Καλάμπρο, Μπράμπερ, Ζέλντενρας, Φέρκελεμ, Ντούιτς
Για την Βααλβάικ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Γιλντιρίμ, Αντερσον, Βιελάνγκα, Χούιμπεν, Φαν Βερτ και Φαν Ντε Κίμπουμ
ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
* Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από την αεροπορική τραγωδία στην Αν. Ουκρανία.
* Ο Βίτορ είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και προφυλάχθηκε.
* Δεν αγωνίστηκαν ούτε οι διεθνείς, ούτε ο Σαρλ Ιτάνζ.
* Στο 28' υπήρξε τάιμ άουτ για να δροσιστούν οι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου