ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

«Κρατάει» Γιακουμή, Μακ και ... πιτσιρικάδες!

Παρά την ήττα με 2-0 από τη Νάπολι, το ισχυρό τεστ του «Σαν Πάολο» κρίνεται θετικό για τον ΠΑΟΚ. Για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, ο δικέφαλος στάθηκε ικανοποιητικά, έστω κι αν δεν... έθελξε με την απόδοσή του.
Κορυφαίος παίκτης των ασπρόμαυρων ο Αστέριος Γιακουμής, που παρά την έλλειψη εμπειρίας ήταν σταθερός και σωστός στις επεμβάσεις του και μάλιστα είπε αρκετές φορές «όχι» στους Ιταλούς.
Πέραν του Γιακουμή, ξεχώρισε και ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος ήταν αρκετά ορεξάτος και δημιουργός των περισσότερων επιθετικών ενεργειών του δικεφάλου.
Αναφορά πρέπει να κάνουμε και στους «πιτσιρικάδες» του ΠΑΟΚ τους οποίους ο Αγγελος Αναστασιάδης πέρασε στο δεύτερο μέρος και κοίταξαν στα μάτια του Ναπολιτάνους... ταλαιπωρώντας τους αρκετά.
Στα αρνητικά, δεν έλειψαν οι αδράνειες στην άμυνα και εκτός από τα δύο γκολ, οι Ιταλοί είχαν και κάποιες επιπλέον ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ
Με 4-2-3-1
Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αγωνιστεί σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιακουμή κάτω στο τέρμα. την 4άδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αποτέλεσαν οι Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικά και Ρατς. Πιο μπροστά, κεντρικά χαφ ήταν οι Μαντούρο και Τζανδάρης με τον Γκολάσα πιο μπροστά, Τέλος στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μακ με τον Περέιρα ενώ μόνος στην κορυφή έπαιξε ο Στέφανος Αθανασιάδης
Αδράνεια και πίσω στο σκορ με το... καλημέρα
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ, καθώς μόλις στο 3' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Βίτορ έκανε λάθος, με τον Χάμσικ να το εκμεταλλεύεται, εν συνεχεία να βγάζει ωραία πάσα στον Καγιεχόν και εκείνος να πλασάρει τον Γιακουμή για το 1-0.
Ισορρόπησε και απείλησε με Αθανασιάδη
Η εξέλιξη αυτή έκανε τον Αγγελο Αναστασιάδη να σηκωθεί από την θέση του και σε όλο σχεδόν το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου να δίνει οδηγίες σε έντονο ύφος. Αυτές έφεραν αποτέλεσμα, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει σε αρκετές επιθέσεις σωστά και εν τέλει να απειλήσει 2-3 φορές. Εστω και αν δεν κατάφερε να δημιουργήσει αυτό που λέμε κλασικές ευκαιρίες.
Βεβαίως για περίπου 23 λεπτά ο δικέφαλος δεν είχε απειλήσει καθόλου, και γενικότερα δεν είχε «πατήσει» περιοχή. Εν συνεχεία όμως η ελληνική ομάδα βγήκε αρκετές φορές μπροστά και μάλιστα είχε δυο κεφαλιές με τον Αθανασιάδη στο 25' και το 27'.
Πάντως οι αμυντικές αδράνειες δεν έλειψαν με τους Ιταλούς να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες με τον Χάμσικ στο 26' και τον Καγιεχόν στο 36' με τον Γιακουμή να κάνει σωτήριες επεμβάσεις.
Κέρδος οι «πιτσιρικάδες», δύο μεγάλες ευκαιρίες
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του ματς δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα, καθώς τόσο ο Ράφα Μπενίτεθ όσο και ο Αγγελος Αναστασιάδης έκαναν πολλές και συχνές αλλαγές. Πάντως μετά το 70' ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι «πιτσιρικάδες» του κέρδισαν τις εντυπώσεις με την διάθεση που έδειξαν και κυρίως με το ότι δεν φοβήθηκαν τους φτασμένους αντιπάλους τους.
Οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες εκατέρωθεν, με τους Ναπολιτάνους να έχουν δοκάρι στο 71' σε σουτ του Πάντεφ μέσα από την περιοχή και τον δικέφαλο όμως να απαντά με δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 70', όταν σε αντεπίθεση από τα δεξιά ο Μακ έκανε ωραία κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον επερχόμενο Κουλούρη, όμως εκείνος αν και ανενόχλητος, νικήθηκε από τον Ραφαελ.
Η δεύτερη στο 84΄όταν και πάλι από πάσα του Μακ, ο Μάρτενς σούταρε αρχικά πάνω στον Κολόμπο, ενώ στην συνέχεια ο Αθανασιάδης που πήρε το «ριμπάουντ» δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 91, όταν ο Ραντόσεβιτς εκμεταλλεύθηκε ένα ακόμη λάθος της άμυνας και διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του.
Να σημειωθεί ότι ο Γιακουμής ήταν και πάλι σταθερός και ψύχραιμος όποτε χρειάστηκε και πάλι έκανε άλλη μια σημαντική επέμβαση, όταν στο 51' έπεσε στα πόδια του Μίτσου και δεν του επέτρεψε να πλασάρει.
Τιμή στον Εσπόζιτο
Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε πριν την έναρξη του ματς, καθώς τιμήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου οπαδού της Νάπολι, Τσίρο Εσπόζιτο που έχασε την ζωή του, έπειτα από πυροβολισμό την παραμονή του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ τίμησε την μνήμη του, με τον αρχηγό του δικεφάλου, Στέφανο Αθανασιάδη να καταθέσει στεφάνι σε μια φωτογραφία του που υπήρχε στο γήπεδο και να αποθεώνεται από τους 15-20 χιλιάδες φίλους των Ναπολιτάνων.
ΣΚΟΡΕΡ: 3' Καγιεχόν, 91' Ραντόσεβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 71' Πάντεφ
ΝΑΠΟΛΙ (Ρ. Μπενίτεθ): Ράφαελ (73' Κολόμπο), Μέστο (60' Μάτζιο), Κουλιμπαλί, Μπρίτος (46' Γκουλάμ), Αλμπιόλ (68' Λουπέρτο), Γκαργκάνο (60' Ραντόσεβιτς), Ζορζίνιο (46' Ινλέρ), Χάμσικ (68' Πάντεφ), Καγιεχόν (46' Μέρτενς), Βάργκας (46' Τζεμαϊλί), Ντουβάν Ζαπάτα (46' Μίτσου).
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου (71' Κωνσταντινίδης), Ρατς (54' Σκόνδρας), Βίτορ (54' Σπυρόπουλος), Κατσικάς (61' Κουλούρης), Μαντούρο (46' Κάτσε), Τζανδάρης (56' Σαββίδης), Γκολάσα (54' Μάρτενς), Μακ, Περέιρα (61 Ποζατζίδης), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου