ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τώρα «τρέχει», αλλά θα φέρει... Τούμπα την πρόκριση

Η… Τούμπα θα κρίνει το αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να αγωνιστεί και φέτος στους ομίλους του Εuropa League. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χειρότερος από τη Ζίμπρου, όμως έφυγε από το Κισινάου με κατεβασμένο το κεφάλι, καθώς το γκολ του Μπουργκίου στο 79' έδωσε τη νίκη στη Ζίμπρου με 1-0.
Ένα σκορ που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να κρίνει την πρόκριση, μιας και στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση και να είναι αυτός που θα περάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Πιο επιθετικός στην αρχή…
Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με κλασσικό 4-3-3, με τους Κίτσιου και Ρατς στα άκρα της άμυνας να λειτουργούν ως φουλ μπακ, καλύπτοντας όλη την πτέρυγά δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, τον Σκόνδρα εκ της ανάγκης να πλαισιώνει τον Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, τους Μαντούρο, Κάτσε και Τζιόλη μπροστά τους και τους Σαλπιγγίδη και Μακ να εναλλάσσονται στα άκρα της επιθετικής λειτουργίας, επιχειρώντας να βρουν με κάποια πάσα τον Κλάους ή ακόμα και να τελειώσουν μόνοι τους κάποια φάση.
Στον αντίποδα, οι Μολδαβοί με το 4-4-1-1 του Κουμπάρεφ έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως αν και είναι πιο έτοιμοι ως ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους (άλλωστε είχαν έως τώρα δώσει έξι ματς μόνον για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ!) είχαν ως στόχο να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη πίεση των φιλοξενούμενων.
Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 15' μόνον ο ΠΑΟΚ υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, και μάλιστα στο 4' έχασε και την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Κίτσιου. Σταδιακά, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, βγαίνοντας δειλά-δειλά στην επίθεση.
Η πρώτη επιθετική ενέργεια που εκδήλωσαν οι παίκτες της Ζίμπρου, όμως, ήταν μόλις στο 29' με ένα σου του Σπατάρου από 35 μέτρα, όμως η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Γλύκου. Συνολικά θα λέγαμε πως στο α' μέρος ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν μάλλον θεατής της αναμέτρησης, μιας και ελάχιστες φορές ήρθε σε επαφή με τη μπάλα.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όμως, ανήκε και πάλι στον ΠΑΟΚ κι ήταν στο 37', όταν ο Μακ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο προωθημένος Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ρούσου για να απομακρυνθεί. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μακ σούταρε από καλή θέση, όμως αστόχησε.
Αλλαγή εικόνας…
Ο ρυθμός του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… πάνω-κάτω. Οι Μολδαβοί, έχοντας… ξεθαρρέψει ανέβαιναν συχνά-πυκνά στα καρέ του ΠΑΟΚ και απείλησαν στο 52' με τον Σπατάρου, ενώ στο 56' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει μια καλή ευκαιρία, με τον Κλάους να γυρίζει τη μπάλα στον Μακ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Μπουργκίου κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του Ρούσου.
Ο Κουμπάρεφ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, αντικαθιστώντας τον Σπατάρου με τον Βισνάκοφς και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Μολδαβοί έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους, όταν από σέντρα του έγινε από δεξιά, ο Αμανί έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.
Η «απάντηση» από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ήρθε στο 66' και μάλιστα ήταν διπλή, με τους Μάρτενς και Φακούντο Περέιρα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Τζιόλη και Μακ. Ο Σλοβάκος, άλλωστε, είχε δείξει πως είχε κουραστεί.
Ο Κουμπάρεφ από την πλευρά του έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του στο 69', όταν στη θέση του Αμανί πέρασε ο πολύπειρος σέντερ φορ Αλεξέεφ. Με τον Μάρτενς να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να… αναστατώσει την άμυνα της Ζίμπρου, όμως με την πάροδο του χρόνου η κόπωση φαινόταν πιο έντονα.
Η… κακή στιγμή για το ΠΑΟΚ, όμως, ήρθε στο 79'. Την ώρα που η άμυνα των «δικεφάλλου»… ψαχνόταν, καθώς ο Κίτσιου είχε αποχωρήσει τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Σπυρόπουλο, ο Μπουργκίου εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Σεπτίν και με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου, κάνοντας το 1-0.
Στο 89' ο Κλάους είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 90' ο Αλεξέεφ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν βρήκε χώρο και σούταρε από μαριά, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου κι εξοστρακίστηκε…
ΣΚΟΡΕΡ: 79' Μπουργκίου
ΔΟΚΑΡΙΑ: 90' Αλεξέεφ - 37' Κατσικάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόβαρικ (Τσεχία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52' Μαντούρο
ΖΙΜΠΡΟΥ (Όλεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Γιαρντάν, Κλίμοβιτς, Σεπτίν (81' Ντιαλό), Σπατάρου (60' Βισνάκοφς), Αμανί (69' Αλεξέεφ), Γκρόσου
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (78' Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (66' Μάρτενς), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (66' Περέιρα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου