ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο «νόμος» της Τούμπας

Πριν από μια εβδομάδα, μετά το τέλος του ματς στο Κισινάου και το 1-0 της Ζίμπρου, γράφαμε πως ο ΠΑΟΚ αστην Τούμπα μπορούσε να πάρει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερη του. Κι έτσι έγινε! Ο «νόμος» της Τούμπας ίσχυσε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 της Ζίμπρου και θα βρίσκεται και φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να δηλώνει πως η ομάδα του είχε κάνει τα εύκολα, δύσκολα, μετά την ήττα στη Μολδαβία.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε τελικά την… έκπληξη αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Βίτορ και χρησιμοποιώντας στο κέντρο της άμυνας τους Σκόνδρα και Τζαβέλλα, κανείς εκ των οποίων δεν είναι στόπερ! ΟΙ οδηγίες του, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρες: ένα γρήγορο γκολ για να φύγει το άγχος και να έρθει «στα ίσα» η σειρά μετά το 1-0 της Ζίμπρου στο Κισινάου. Όπερ κι εγένετο.
Ο ΠΑΟΚ, όντας πιο επιθετικός από το πρώτο λεπτό, έφτασε στον πρώτο στόχο του στο 11'. Ο δαιμόνιος Ρατς από τα αριστερά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Στέφανο Αθανασιάδη, αυτός κοντρόλαρε με πλάτη στο τέρμα, γύρισε τη μπάλα προς την εστία κι εκεί πετάχτηκε ο Φακούντο Περέιρα για να κάνει με προβολή το 1-0.
Θα περίμενε κανείς πως μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ θα πίεζε για το δεύτερο γκολ που θα έβαζε για τα καλά το νερό στ' αυλάκι. Όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, μιας και μέχρι το 30' οι Μολδαβοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και επιχείρησαν δίχως επιτυχία να «ανέβουν» προς την περιοχή του Γλύκου.
Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, όμως, η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε και πάλι στους παίκτες του Αναστασιάδη. Η φάση που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες έγινε στο 41', όταν ο Αμανί αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Ουκρανού διαιτητή, επειδή έσπευσε να του διαμαρτυρηθεί για σπρώξιμο που δέχθηκε από τον Κλάους.
Με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, οι Θεσσαλονικείς ήξεραν πως έπρεπε με κάθε τρόπο να πάνε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με «καθαρό» σκορ πρόκρισης. Και το κατάφεραν στο 45', όταν για ακόμα μία φορά από την αριστερή πτέρυγα ο Ρατς έκανε έξοχο γύρισμα στον επερχόμενο Κλάους, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ρούσου.
Η αντίδραση του πάγκου της Ζίμπρου ήταν αναμενόμενη και με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Αλεξέεφ και ο Βισνιάκοφς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Γκρόσου και Τσεπτίν, όμως και πάλι οι Μολδαβοί έδειχναν ιδιαίτερα… άβολα όταν είχαν την μπάλα και δεν μπορούσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά σε θέση… πρόκρισης.
Η «απάντηση» του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν ο Κάτσε αντί του Μαντούρο, με τον ΠΑΟΚ από το 55' κι έπειτα να ξανανακτά τα ηνία του αγώνα και να είναι πιο κινητικός και δραστήριος. Η είσοδος του Μάρτενς στο 62' αντί του Σαλπιγγίδη είχε ως στόχο ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να… ανακατέψει την άμυνα των Μολδαβών και να φτάσει στο τρίτο γκολ που θα του έδινε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την πρόκριση.
Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε και ο Κουμπάρεφ ετοιμαζόταν για να ρισκάρει περνώντας στη… δεκάδα του και τον Σπατάρου, ήρθε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ. Φάση διαρκείας στην περιοχή του Ρούσου, από το κεφάλι του Φακούντο Περέιρα η μπάλα φτάνει στον Ρόμπερτ Μακ, κι αυτός με βολέ πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημη διοργάνωση.
Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μάρτεν Μάρτενς στο 84'. Ο Ολλανδός πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και δεξιά, συνέκλινε και την κατάλληλη στιγμή εξαπέλυσε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Ρούσου για το 4-0. Με την εξέδρα να ζητά από τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει μεταγραφές!
ΣΚΟΡΕΡ: 11' Περέιρα, 45' Αθανασιάδης, 79' Μακ, 84' Μάρτενς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόικο (Ουκρανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Σκόνδρας, 93' Ρατς - 21' Αμανί, 37' Ζαρντάν, 77' Μπουργκίου, 87' Βρεμέα
ΑΠΟΒΟΛΗ: 41' Αμανί
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ράτς, Τζιόλης, Μαντούρο (52' Κάτσε), Μακ (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (62' Μάρτενς), Αθανασιάδης
ΖΙΜΠΡΟΥ: Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Ζαρντάν (80' Σπατάρου), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Τσεπτίν (46' Βισνιάκοφς), Αμανί, Γκρόσου (46' Αλεξέεφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου