ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο... Σάντα Κλάους και οι Λευκορώσοι με τα δώρα!

Πάρτι έκανε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League διέσυρε την Ντινάμο Μινσκ με 6-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Αθανασιάδη που έκανε χατ – τρικ!
Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή της νίκη (6-1 την Πρίπραμ στις 18/10/2001) και φιγουράρει στην κορυφή του 11ου ομίλου μαζί με την Φιορεντίνα που νίκησε 3-0 την Γκινγκάμπ
Ο «δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις επικές γκέλες των Λευκορώσων, που έκαναν λάθη... παιδικού πρωταθλήματος και με τον Ρατς να είναι μέσα και στα τρία γκολ του Κλάους, έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη, που αφενός τους φέρνει σε θέση οδηγού, αφετέρου τους ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα κι Ευρώπη.
Ο Στέφανος Αθανασιάδης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του «δικέφαλου», καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει τρία ή περισσότερα τέρματα σε ευρωπαϊκό αγώνα των Θεσσαλονικέων!
Το έληξε στο τέταρτο…
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που πάτησε περιοχή. Σε κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά, ο Νίκολιτς υπό την πίεση του Τζιόλη έστειλε με... εξαιρετική κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Γκούτορ για το 1-0 στο 4'.
Οι Λευκορώσοι συνέχισαν τις γκέλες, καθώς στο 11' σε βαθιά μπαλιά του Ρατς στον Αθανασιάδη, ο Μπανγκουρά πήγε να κατεβάσει τη μπάλα με το στήθος, όμως δεν είχε αντιληφθεί τον «κάπτεν» του «δικέφαλου», ο οποίος με προβολή τον άφησε να ψάχνει ακόμα τη μπάλα για το 2-0 στο 11'…
Το ματς έληξε ουσιαστικά στο 16' όταν και πάλι ο Ελληνας διεθνής επιθετικός σκόραρε με το κεφάλι για το 3-0, έπειτα από σέντρα του Ρατς. Γκέλα Νο.3 για τους Λευκορώσους και 4-0 στο 27' μέσα σε αποθέωση για τον Κλάους, που εκμεταλλεύτηκε την... ασίστ του αντίπαλου κίπερ, που έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα έπειτα από φαινομενικά εύκολο γύρισμα του Ρατς!
Ντεμπούτο με γκολ για τον Παπαδόπουλο!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που έκανε ντεμπούτο κι αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκοράροντας πέντε λεπτά μετά την είσοδό του εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Σκόνδρα.
Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στο 64' όταν ο Σίμοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την Ντινάμο Μινσκ με 10 παίκτες με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να έχει παρατήσει το ματς μετά το 5-0 και να σκέφτεται τον αγώνα πρωταθλήματος της Δευτέρας (22/9) με τον Παναιτωλικό.
Οι Λευκορώσοι προσπάθησαν να ανέβουν και να πιέσουν, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες και τελικά σημείωσαν το γκολ της τιμής με τον Νίκολιτς να ρεφάρει το αυτογκόλ του και να κάνει το 5-1 στο 80'.
Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τον Τζανδάρη να σκοράρει στο 90ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 6-1 στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μια μεγάλη νίκη, που τον φέρνει επικεφαλής στον όμιλο μαζί με την Φιορεντίνα που νίκησε 3-0 την Γκενγκάν.
ΣΚΟΡΕΡ: 4' αυτ. Νίκολιτς, 11', 16', 27' Αθανασιάδης, 50' Παπαδόπουλος, 90' Τζανδάρης – 80' Νίκολιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεστράνιους (Φινλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Σίμοβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 64' Σίμοβιτς (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (50' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68' Γκολάσα)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (86' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Τζετζέ (33' Αντάμοβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου