ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ποντιακή... προσγείωση

Στην πρώτη του εν Ελλάδι ήττα την εφετινή σεζόν υποχρέωσε τον (κακό) ΠΑΟΚ ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της β' φάσης του κυπέλλου κέρδισε με 1-0 το «δικέφαλο» του βορρά παρουσία 3.500 φιλάθλων στο Καυτανζόγλειο και με την ιστορική αυτή νίκη του απέκτησε δικαίωμα στην πρόκριση στους «16» του θεσμού.
Από την άλλη η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δεδομένης και της νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο αναφορικά με τη συνέχεια.
Οι πολλές οι αλλαγές και το… κακό πρόσωπο του ΠΑΟΚ
Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με σωρεία αλλαγών αναφορικά με τα πρόσωπα, αφού ακολουθούν τα ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ την Κυριακή και με την Γκιγκάμπ μεσοβδόμαδα για το Europa League. Αλλαγές που έβγαλαν το.. κακό πρόσωπο του «δικεφάλου», που ήταν ασύνδετος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα ο Παπαδόπουλος με τον Γκολάσα - η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε ρηχά… νερά – όπως και ότι ο Τζιόλης έπαιξε ως στόπερ στο πλευρό του Ποζατζίδη.
Τους «ζάλισε» ο Ευσταθίου στο α' ημίχρονο
Στο α' μέρος ο ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-4-2 δεν κατάφερε, παρά για ένα δεκάλεπτο, να βρει ρυθμό στο ματς. Παρά τα επτά σουτ (τα 4 στην εστία) δεν είχε τη μεγάλη φάση κόντρα σ' έναν Απόλλωνα Καλαμαριάς που αμυνόταν σωστά και πέταγε… φωτιές μπροστά (5 σουτ και τα πέντε στην εστία). Με τον Γκέσιο από τα αριστερά, αλλά κυρίως με τον Ευσταθίου από τα δεξιά (στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ), δημιούργησε πολλά προβλήματα στο «δικέφαλο» του βορρά
Η 5η νίκη του Απόλλωνα με γκολάρα
Ο τελευταίος ήταν και ο σκόρερ του εκπληκτικού τέρματος στο 18' που έδωσε τη σπουδαία νίκη στον Απόλλωνα 1926 (όπως ονομάζεται, πλέον). Την 5η στην ιστορία των Πόντιων επί του ΠΑΟΚ σε σύνολο 41 μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την μπάλα από τα δεξιά στη γωνία της μεγάλης περιοχής και με τρομερό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιακουμή.
Έγινε των.. καθυστερήσεων στο β' μέρος
Στο β' μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς να κλείνεται στην άμυνά του και να δίνει γήπεδο και κατοχή στον ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή έφτασε ακόμη και το 65-35%, αλλά το θέμα είναι ότι ο «δικέφαλος» του βορρά και πάλι δεν ήταν ουσιαστικά απειλητικός. Μοναδική εξαίρεση η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 61' την οποία απομάκρυνε ο Βρονταράς (που αρχικά είχε κάνει λάθος έξοδο) με το ένα χέρι πάνω στη γραμμή, σώζοντας την εστία του.
Κατά τα άλλα η πολύ μεγάλη φάση έλλειψε για τους φιλοξενούμενους, που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά σφυρίγματα του Μήτσιου (Ηπείρου) και τις καθυστερήσεις των παικτών του Απόλλωνα, που… έριχναν τον όποιο ρυθμό.
Η αποβολή του Παπαδόπουλου, που δεν δόθηκε
Πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός. Και η είσοδος των Αθανασιάδη, Τζανδάρη στον αγωνιστικό χώρο στις αρχές του δευτέρου μέρους έδωσαν μια… πνοή, που ποτέ, όμως, δεν έγινε άνεμος,.
Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι στο 41' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος εκνευρίστηκε από το συνεχές τράβηγμα του Μπιτσάκου και τον χτύπησε – πάνω στη φάση - δις με τον αγκώνα του στο πρόσωπο. Θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΠΑΟΚ 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 18' Ευσταθίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13' Ακασού, 41' Μπιτσάκος, 80' Βαγγελόπουλος, 88' Βρονταράς – 28' Σπυρόπουλος , 45+1' Πόζογλου, 66' Γκολάσα, 70' Ποζατζίδης, 81' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Δανδίκας): Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Μπερτέν, Βαγγελόπουλος, Κατσιαρός, Καράμπελας, Ακασού (52' Ολίσε), Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66' Σουλίδης), Γκέσιος (76' Αναστασίου)
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης (74' Σκόνδρας), Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββίδης (52' Τζανδάρης), Κουλούρης, Πόζογλου (52' Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου